fredag 18 februari 2011

Mina nyförvärv

en blå brudorkidé
Igårkväll var jag på Blomsterlandets orkidéfestival. Jag hade kunna köpa hur många blommor som helst men jag fick behärska mig så jag kom hem med bara två!
Flera av er har efterlyst skötselråd för orkidéer. Jag lovar att det kommer ett inlägg om detta den närmaste tiden.

Howeara Lava Burst

11 kommentarer:

  1. Jag stod och tittade på just en sådan blåblomma här om dagen på blomsterlandet. Men eftersom jag aldrig lyckas hålla dennna sortens blomma vid liv fick den snällt stanna kvar i butiken =)

    SvaraRadera
  2. Åh, jag älskar orkidéer och har mång, men inte tillräckligt, hihi. Dom är så vackra och vilken lycka det är att lära sig sköta dem så att de växer å frodas ordentligt och ser nya stäcglar och knoppar :D Men en blå har jag aldrig sett, häftigt!

    SvaraRadera
  3. hmmm skulle precis börja skriva och ser att Marika redan skrivit exakt vad jag skulle skriva! Förutom att jag har sett en blå, men föredrar vita!
    Kan inte fixa andra blomster, men orkidéer gillar mig och jag dem!Ska genast bege mig mot Blomsterlandet!
    Ha en fin helg nu, kram

    SvaraRadera
  4. Åh dom var ju fantastiskt fina! Önskar jag kunde få mina blommor att överleva mer än en vecka :/
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vad vacker den där blåa orkidéen är! Jag är mycket nyfiken på skötselråd, framför allt behöver man, och om ja, då när plantera om dem?
    Stora kramar!

    SvaraRadera
  6. Så fina, särskilt den blå färgen, jättevacker. Har heller aldrig sett. Skötselråd är välkommet! Kram

    SvaraRadera
  7. Jag önskar jag hade haft fönster för 50 orkidéer och att min man hade tillåtit inköp av ytterligare 40... Jag som gillar blått älskar den nya blåa blomman!!! Skulle kanske försöka hitta en innan fotograferingen av huset på onsdag. =) // dufattasmig

    SvaraRadera
  8. Ja du ser Uma, va mycket fint det finns att säga om dessa konstverk :). Har man en gång förälskat sig i dem så är man såld. Kul med lite skötselråd från ett proffs som sköter så många :D

    SvaraRadera
  9. Har också flera orkidéer här hemma. Den blå du köpte är underbart vacker tycker jag. Jag köpte en likadan, just på Blomsterlandet, och gav till min pappa i samband med att jag talade om att han skulle bli morfar. :-) Trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  10. åh den blå var underbar, vill ha :D

    SvaraRadera
  11. Den blå var verkligen helt fantastisk! Har ett par orkidéer som jag inte får att blomma en gång till. Ser fram emot skötseltips!

    Hoppas tiden går fort till den 28 feb och att allt ser bra ut då!

    Kram

    SvaraRadera