tisdag 1 februari 2011

Läkarkontakter

Idag känns det lite lugnare med hur jag ska göra med alla blodförtunnande mediciner och med specialistvård.
När jag var hos frisören ringde  ivf-läkaren så det samtalet fick mannen ta. Han är ju dock minst lika involverad i mina problem som jag. Den läkaren sa att jag ska ta både Innohep och Trombyl för att så långt som möjligt förhindra blodproppar. Sedan hade hon redan skickat remiss till specialistmödravården som kommer att kontakta mig. Något besök hos dom är tydligen inte nödvändigt förrän efter vårt ultraljud den 28/2.

Senare på eftermiddagen ringde min reumaläkare och han tyckte samma sak - att använda Innohep och Trombyl. Även han skulle kontakta specialistmödravården. Jag äter ju även 10 mg prednisolon (kortison) och det tyckte han att jag kunde fortsätta med tills vidare.

Nu känns det inte längre som om jag hamnat mellan stolarna, men samtidigt gäller det ju att man själv har lite koll och verkligen står på sig så att man får veta hur man ska gå vidare.

2 kommentarer:

  1. Oj vad duktig du varit och ringt en massa samtal redan! Det känns som om jag får läsa ikapp massor! Skönt att du känner att du har koll på medicinerna nu!

    SvaraRadera
  2. Det är så härligt att gå in på bloggen och läsa och se alla glada inlägg! Klart att det kan kännas lite besvärligt med alla läkarkontakter men det måste ha känts fantastiskt att ringa och säga: "jag är gravid"

    SvaraRadera