fredag 18 februari 2011

Vecka 7+0

Dags för en ny vecka igen. Hoppas jag i alla fall. Jag hoppas att Dutt växer och frodas där inne.
De symtom jag har är trög mage, trött och då menar jag koma-trött vissa stunder, blir hungrig akut, stick och pirr i livmodern, nästäppa och får lätt näsblod. Inget illamående än och det slipper jag gärna!

Så här står det på familjeliv.se om den här kommande veckan:

Kroppen: Nu växer livmodern och storleken kan jämföras med en apelsin. Det är vanligt att man måste kissa mycket oftare än normalt. All glatt muskulatur, det vill säga sådana muskler som du inte kan styra, som livmodern, blodkärlen och tarmarna, blir slappare. Det kan göra att du får förstoppning. Risken för åderbråck, hemorrojder och urinvägsinfektioner ökar också. Om du drabbas när du är gravid är det viktigt att du får behandling tidigt.

Embryot: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen.



6 kommentarer:

  1. Jag tror bestämt att Dutt växer och frodas, och håller fortsatt mina tummar för att allt ska bli bra!

    SvaraRadera
  2. Låter ju bra med alla graviditetssymptom. Tror också att Dutt håller på att tapetsera och välja gardiner vid det här laget ;) Kram och grattis till nya veckan!

    SvaraRadera
  3. Såklart att Dutt fortfarande mår bra där inne! H*n växer, frodas och utvecklas ständigt! Nästa ultraljud ni är på kommer säkerligen gå bättre och Dutts hjärtljud kommer synas. Tänk, det ligger en liten h*n och växer inuti dig - det är häftigt! Förstår att du måste varit livrädd och stressad efter ultraljudet, men jag tror att enda anledningen till att Dutt inte syntes var att det fortfarande är tidigt i graviditeten. Hoppas att du känner dig lugnare nu och att rädslan inte plågar dig lika mycket som i onsdags. Fast orolig kommer du nog vara resten av ditt liv nu, har hört att det är så när man blir gravid/får barn ;)

    Trevlig helg! Kram Rebecca

    SvaraRadera
  4. Jag tror att Dutt mår bra där inne och växer fint. Alla dina symtomer tyder på graviditet! Allt ska gå bra, du får se!
    kram

    SvaraRadera
  5. Jag var täppt i näsan nästan hela första graviditeten, men det släppte sen.

    SvaraRadera
  6. Dina sypmtom låter ju lovade. Så jag tror absolut att Dutt växer och gror därinne. Kram

    SvaraRadera