onsdag 16 februari 2011

Inga hjärtslag... än

Har inte orkat uppdatera förrän nu...

Besöket idag på gyn gjorde inte att jag blev mindre orolig snarare tvärt om.
Först kollade läkaren livmodertappen och slemhinnorna och där såg allt ut som det skulle. Sedan skulle hon leta upp Dutt och det var inte helt lätt. Till slut hittar hon en hinnsäck som hon mätte skulle vara i vecka 5+2. Enligt mina beräkningar ska jag i dag vara på 6+5.  Hon påpekade hela tiden att det var tidigt för att kunna se något, men det enda jag nu har i huvudet är MA, missed abortion.

När vi kom hem ringde vi till Carlanderska för att höra vad dom tyckte och tänkte. Barnmorskan sa att det är svårt att mäta hinnsäcken så här tidigt och missar man en mm hit eller dit så kan det skilja på ganska många dagar.

Vi har ju ett ultraljud inbokat hos vår hemortsläkare den 28:e. Det känns som en hel jävla evighet tills dess.

Så på besöket idag såg vi varken foster eller hjärtslag. Bara en fjuttig hinnsäck.

Jag befarar tyvärr det värsta. Just nu vill jag bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och ligga kvar där lääänge.

35 kommentarer:

  1. Fy vad jobbigt! Men håll fast vid hoppet, det kan ju fortfarande vara helt okej. Det är ju som sagt tidigt.

    Vårt första ultraljud (vecka 7+0) visade ett foster som läkaren bedömde vara något litet för att stämma in. Han pratade om att det KUNDE vara okej men kanske inte. Och sa var jag skulle ringa om jag började blöda mer och det blev missfall. (Jag hade blödningar till och från under hela graviditeten.)
    Men allt gick bra! jag tänker hålla tummarna hårt att det går bra för er också.

    SvaraRadera
  2. Åh nej, vad jobbigt. Jag håller tummarna att det finns en bebis där inne. <3

    SvaraRadera
  3. Uscha vad jobbigt! Håller tummar och tår att allt är ok och bra.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. usch vad jobbigt! MEn jag har läst att det är väligt svårt att se något så tidigt in i graviditeten så allt kan mycketväl vara helt OK, men jag förstår din oro. Jag håller alla tummar att allt är som det skall.

    kramar

    SvaraRadera
  5. usch så pissigt o till den 28 är det ju en hel evighet....hoppas du kan få tiden att gå tils dess förstår att du ä skitorolig hur mye peppade kommentarer du än få...ta hand om er

    SvaraRadera
  6. Åh va ledsen jag blir! Men ge inte upp hoppet!! Jag håller alla tummar jag har. Kram

    SvaraRadera
  7. Jessica,Magnus,Klara o Hedvig16 februari 2011 kl. 16:57

    Håller tummarna för Dutt! Det KAN fortfarande vara helt ok, precis som andra skrivit. Vi håller tummar och tår och tassar!

    SvaraRadera
  8. Förstår så hur du känner dig, även om man vet att det är för tidigt att dra någon slutsats så blir ju oron jättestor. Jag håller tummar och tår att det finns ett litet hjärta där inne den 28 som slår som bara f*n. Massor med kramar! Tänker på dig!

    SvaraRadera
  9. Detta är de tidiga ultraljudens förbannelse. Min väninna gjorde vul förra o denna veckan motsvarande V5 och v6 plus ngt. Bara en hinnsäck som vuxit, inget annat. Jag minns att jag också gjorde Vul tidigt, motsv v 6 eller
    7 ungefär o det syntes bara en hinnsäck. Så försök andas
    Ut- det finns iaf en säck, o man kan kolla igen om 2-3 v. Håller tummarna att lilldutten gömmer sig därinne i säcken! Men tänk dutten är så liten, så liten, så klart inte ul fångar upp honom än!:)

    SvaraRadera
  10. Jobbigt med ovissheten. Hoppas att det ordnar sig. Tänker på er. Kram

    SvaraRadera
  11. Vad jobbigt att behöva vänta ännu längre...men jag hoppas på det bästa och att Dutt bara behöver växa till sig lite:)
    kram

    SvaraRadera
  12. Tänker på er och hoppas att det bara var för tidigt! Men fy va jobbigt att vänta :(
    Styrkekramar

    SvaraRadera
  13. Åhh, tänker på dig! Jag hoppas så att Dutt finns där men är för liten att visa sig ännu!!

    kramar

    SvaraRadera
  14. Jag har en bra magkänsla när det gäller dig! detta kommer att gå vägen!! skickar en styrkande kram

    SvaraRadera
  15. Vad tungt det måste vara att inte veta hur det står till. Håller tummarna för att allt står rätt till med Dutt...
    Kram

    SvaraRadera
  16. Kära bloggvän, fy va jobbigt för er!!
    Tror ändå Dutt finns kvar, både hoppas och tror :)

    Många varma kramar

    SvaraRadera
  17. Tack för alla stöttande kommentarer.
    Ni är guld värda.

    SvaraRadera
  18. Men vad är det jag läser! Jag lider med er och jag hoppas att Dutt finns kvar.
    Styrke kramar

    SvaraRadera
  19. Håll ut! Vi såg bara en liten hinnesäck de första tidiga vul:en. I vecka 7 såg vi en liten prick som två veckor senare hade växt ikapp och stämde perfekt med min uträkning.

    SvaraRadera
  20. Har aldrig kommenterat i din blogg tidigare, men har hållt tummarna för er idag. Jag är gravid med vårt andra barn och har gjort tidiga vul båda graviditeterna. Oj, vad det kan skilja från en dag till nästa. Denna gång fick vi se hjärtslag i vecka 6+1 men dr trodde vi bara var i vecka 5+1 om man såg till storleken. Vul två veckor senare konstaterade att vi var i vecka 8+2, vilket borde stämma. Tidigare graviditet såg vi inte något så pass tidigt mer än hinnsäcken då de hade äldre apparat då. Det gör STOR skillnad! Men tycker absolut inte att ni ska vänta till den 28 för vul utan gör ett om en vecka för då "bör" det ju synas. Håller tummar och tår för er och känner så med dig och din oro. Det är hemskt!! Ta hand om dig, kram!

    SvaraRadera
  21. Tänker på dig. Håller tummarna så hårt för dig och Dutt. Jag känner oxå på mig att allt kommer gå bra. Många kramar till er

    SvaraRadera
  22. Åh så tråkigt. Men det kan vara alldeles för tidigt. Jag håller verkligen tummarna att den lille finns kvar därinne. Massa kramar!!

    SvaraRadera
  23. Jag förstår att det känns jättejobbigt nu, men försök inte ge upp än. Jag hade ultraljud när jag var gravid med Andor runt v.6 och det syndes inget mer än hinnsäcken. Läkaren sa då att så tidigt oftast syns inget hjärtslag. Och hon hade rätt. Andor fanns där inne, men det var alldeles för tidigt att se honom.
    Jag håller alla mina tummar och tår till dig och skickar massor med kramar!

    SvaraRadera
  24. Vet precis hur du känner...har själv varit där. Men jag hoppas så innerligt för er. Håller tummarna
    Kram Nina

    SvaraRadera
  25. Som sagt behöver absolut inte betyda något, har förstått att man oftast inte gör ul före v 8, för att det säger inget så tidigt. Men jag vet hur det är att oroa sig, jobbigt!!

    KRAM!

    SvaraRadera
  26. usch ja, förstår din oro. Råkade själv ut för MA för 2 år sedan. Fick blödning sen inget mer, v 13 gjorde jag koll då dog min bebbe i v7, hemskt har inte blivit gravid efter det. Nu hoppas jag verkligen inte att du har samma otur, ja håller tummarna.

    kram

    SvaraRadera
  27. Svårt att veta vad man ska skriva...Men vi är många som hoppas på det bästa, trots oron nu. kram

    SvaraRadera
  28. Åh finaste Anna! Håller tummarna och tårna innerligt att det visar ett tickande hjärta på nästa VUL!!! Det är vanligt att de inte ser så tidigt som du är men det gör inte ens oro mindre när du (ni)väntat så länge redan. Kram till er

    SvaraRadera
  29. Jag håller tummarna för er! Förstår att det känns tungt och som att det är över (har själv varit med om tidiga vul, oklara svar och MA) men som flera andra skriver så kan det vara för tidigt för att se något mer än så länge. Hoppas, hoppas att Dutt mår bra där inne och fortsätter växa

    SvaraRadera
  30. Uff... Detta var min mardröm när jag gick in för mitt första vul 6+3. Meeen, jag var inne hos samma gyn för vul 7+4 efter blödningar och då hade hans vulapparat gått sönder och han lånat en äldre. Jag kunde se att själva lillsudd blivit större men hjärtat hade jag plötsligt världens problem att se. Gyn fick peka och peka och peka innan jag såg. Hade vi använt den veckan innan tror jag baske mig att vi missat hela lillsudd - för hen var som fickludd högst uppe i fostersäcken.

    Håller tummarna och hoppas att det bara ser mörkt ut utan att vara det.

    SvaraRadera
  31. Å nej! Förstår helt och hållet er oro. Förhoppningsvis var det bara lite för tidigt för att ni skulle få se Dutt. Håller tummar och tår så dom blir blå för att allt ska se bättre ut den 28:e. Förstår att väntan dit känns olidligt lång just nu, men du ska se att helt plötsligt är den dagen här. Skickar en STOR Kram till er båda!!

    SvaraRadera
  32. Det är inte ovanligt att man är "kortare gången" än man tror. Embryot kan ha fäst senare än man tror, vilket alltså innebär att veckorna inte stämmer (så var det för mig, det skilde med en dryg vecka). Så det behöver inte betyda något att du inte är så långt gången som du trodde. Och att se mer än en säck i v. 6 är inte vanligt. Om bara 1-2 veckor borde man kunna se mer. Jag förstår dock din oro, men jag är övertygad om att det finns något där inne!!

    SvaraRadera
  33. När jag var gravid med min 3 åring så fick jag ju blödningar, rejäla & gjorde UL tidigt, de såg bara en hinnsäck & ett "riskorn" som kunde vara ett embryo, blev även "daterad" en vecka senare än jag trodde, inga hjärtslag. 2 veckor senare trots mer bödningar såg det betydligt bättre ut, daterades mer som jag trodde & fick se hjärtat slå! Så ge inte upp hoppet!
    Kram Nhea

    SvaraRadera
  34. Styrkekramar till er.

    Sluta inte att hoppas. Det är hoppet som får en att inte ge upp.

    Jag blev flyttad från 8+6 till 8+1 när jag var inne på gyn akuten pga blödningar. Jag fick blödningar 2 ggr tidigt i graviditeten pga låg sittande moderkaka.

    Jag tror på er!

    SvaraRadera
  35. Hepp hepp hepp hepp!!!!
    Lilla Dutt! Så fint "namn"!
    Tiden går fort! Swosch så är det den 28:de och ni får höra det underliga ljudet av ett litet hjärtas slag. Låter lite som ett tåg (tyckte jag).
    Och hoppas att det inte blir åttlingar ;-)
    KRAM!

    SvaraRadera