tisdag 8 november 2011

Beskriver det bra

Tonci beskriver så väl den känsla som jag har haft ända sedan det katastrofala hände i maj.

Sedan maj har jag haft svårt att glädjas åt gravidbesked och att läsa gravidbloggar är en plåga. Under cirka fyra veckor, under Snöis, graviditet kunde jag återigen glädjas åt andra, men på en sekund så förändras det igen.

Jag försöker intala mig att det är okej att vara egoist i den situation som jag befinner mig i. Jag försöker att intala mig att det är viktigast att jag just nu bryr mig om mig själv och inte om alla andra ute i världen och deras problem eller glädjeämnen.

Just nu är jag egoist så är det bara.

5 kommentarer:

  1. Vad skönt att läsa att jag inte är ensam med mina känslor, men samtidigt tycker jag att ingen skulle behöva gå igenom det som vi går igenom nu.
    Du har rätt. Vi får vara egoistiska nu.
    Jag är glad för att ni har en bra kurator som ger stöd, säger kloka ord och hjälper er igenom den här svåra perioden.
    Varma kramar!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte att ni är egoistiska, snarare kloka som tar hand om er och bearbetar de svåra saker ni gått igenom.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Du har all rätt i världen att vara egoistisk, om man nu kan kalla det det. Jag skulle nog istället säga att det är självbevarelsedrift. Ni ser om ert eget hus, och det är inget fel i det.
    Det viktigaste är att du/ni mår bra, inte att du läser gravidbloggar.
    Ingen kommer att straffa dig för att du tänker på dig själv och lappar ihop ditt täcke av sorg.
    Stor kram

    SvaraRadera
  5. Kan bara hålla med. För mig går det i vågor och ibland orkar jag hoppas för någon annans skull och ibland hatar jag alla HEJAROP som kommer från alla håll till de det går bättre för än vad det går för oss... just nu orkar jag inte mer, utan är bara helt less på dessa utrop av glädje från alla barnlösa till de som snart är ute ur den onda cirkel. Man låter ju hemsk när man erkänner något sånt men så är det bara. Just nu är det inga fler HEJAROP från mig. Tills jag orkar med ett längre fram kanske...

    SvaraRadera