torsdag 10 november 2011

Hallå där! Var är du?

Idag är det fyra veckor sedan skapningen och jag börjar nu fundera på när kroppen tänkt att komma igång. Det är inte ofta som vill att mensen ska komma... Jag har räknat skrapingsdagen som dag 1 i cykeln. Vet inte om det är rätt eller inte, men i så fall är jag idag på dag 28.
I och för sig vet jag inte om jag vill att mensen ska komma får då måste jag göra ett val - ska vi göra ett FET i den här menscykeln eller inte?

Hur vet jag om jag orkar gör ett FET nu eller inte? Jag avskyr att vänta för det har jag gjort nu i fyra år snart. Gör vi inte FET i den cykel som kommer så hinner vi antagligen inte göra någon behandling före jul och då är vi helt plötsligt i januari...

Jag måste ju ställa in mig på att det kan bli ett minus vid nästa behandling. Är jag beredd på det? Svaret där tror jag är att jag aldrig kommer vara beredd på ett minus oavsett om det är om en månad eller om det är i mars nästa år.

Jag måste också ställa in mig på att det kan bli ett plus. Är jag beredd på det efter allt som hänt? Jag har ju inga positiva erfarenheter av graviditeter precis. Om jag var nervös under den korta Snöis-graviditeten så är ju det ingenting emot vad jag kommer vara vid en ev. kommande graviditet. Hur ska jag under 40 veckor kunna ha en enda lugn tanke?

Än så länge är det bara att vänta och se när mensen behagar komma...

4 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig att du har "dubbla känslor" inför ett kommande försök. Jag håller i alla fall tummarna för dig!

    SvaraRadera
  2. Mitt råd är att vänta, så att du hinner bli starkare för att klara av "om" det blir ett minus. Men jag förstår dig fullt ut att du inte vill vänta ända till januari. Jag skulle ta en paus men du gör självklart det som känns bäst för dig och din man! Gå på magkänslan, jag brukar säga tvekar man det minsta om ett beslut så ska man avstå. Hoppas du blev något klokare på det jag skrev ;) Många kramar och tankar till dig!

    SvaraRadera
  3. Hej! Har gjort 4 skrapningar och alla gånger har det dröjt ungefär 6 veckor innan mensen kommit tillbaks. Efter det dom närmaste månaderna brukar mensen vara lite mer annorlunda och längre mellan för att sedan återgå till vanliga 28 dagars cykeln. Det är nog kämpigt att vänta men samtidigt kan det vara bra för psyket och även kroppen att komma i balans igen.
    Samtidigt så sägs det ju att kroppen lättare blir gravid tätt inpå ett missfall för att kroppen är inställd på att vara gravid, men jag vet inte, har hört tvärtom med. Kram

    SvaraRadera
  4. Hej Anna!

    Kom att tänka på dig och din kommande mens.
    Har du fått din ännu?

    Jag vart snittad den 2 okt och fick till min fasa igång mensen igen nu efter bara 6v.
    Så besviken och orättvist, du vill ha din och jag vill inte :(
    Den skulle ju vara borta minst i 8-9 månader.

    Håller tummarna för dig och mannen att den snart är tillbaka och att ni då vågar på ett nytt försök.
    Tänk om det skulle vara så att din kropp nu har fått ett minne att känna igen graviditets hormonet och därför har lättare att bli gravid och då plussa.

    Tänker på er!
    Kram Anna

    SvaraRadera