fredag 26 april 2013

4 månader

Idag är det fyra månader sedan krystvärkarna satte igång och tjugo minuter senare kom killen till oss. Just nu ligger denna kille i vagnen och funderar på om han ska somna om eller om han ska vaknat till ordentligt.

Tack alla för de kommentarer jag fått efter mitt senaste inlägg. Skönt att få stöd av er och känna att man inte är helt dum i huvudet då man känner så här. Även om man kämpat att få barn är man ju som sagt inte mer än människa nu när han äntligen finns här.
Just nu känns det lite lättare igen. I och för sig har vi varit hemma båda två dessa dagar, men tidigare kändes det jobbigt även då. Vi tränar på att få killen att sova i nestet, främst på tidiga förmiddagen och då brukar han sova där cirka en halvtimme. Sedan har vi gjort så dessa dagar att när det är dags för nästa tupplur  (just nu orkar han bara vara vaken ungefär en timme i sträck) så har vi lagt honom i vagnen och gått ut i trädgården och jobbat lite. När vagnen står stilla så vaknar han ofta, men det brukar räcka med att rulla den en stund så sover han en stund till. Sedan på eftermiddagen går vi alltid på promenad och då blir det en vila på en och en halv timma minst. Sedan brukar han behöva sova en gång till innan den riktiga nattvilan och då har vi testat att lägga honom i nestet, men somnar han inte direkt då så har han fått sova i famnen på någon av oss någon timme ungefär.

Vid dagens promenad köpte Olle lite blommor till Storebror.

Trevlig helg önskar jag er alla!

5 kommentarer:

  1. Trevlig helg till er oxå! Fina blommor Dutt fick av Olle! Kram

    SvaraRadera
  2. Varför orkar han inte vara vaken så länge? :/

    Grattis Olle på fyra månadersdagen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte om jag betraktar det som så kort å andra sidan... Dottern var dryga halvåret innan passen blev mer än 1-1,5 timma. Det var rätt enkel matematik egentligen. Hon sov helt enkelt aldrig mer än 45 minuter (verkligen max) dagtid och den energi hon samlade räckte inte längre än någon timma... Nu är hon vaken 2,5-3,5 timma åt gången men sover också 1,5-2 timmar vid dagens två vilor... Har någon av dem blivit för kort blir också vakenpasset efter kort (alternativt skrikigt). Så jag vet inte om jag ens tycker att en timma för en 4-månaders är så kort. Normalt för ett barn som tar många korta lurar under dagen tänker jag...

      Radera
  3. Grattis på 4 månadersdagen! Instämmer med alla andra att det är högst normalt att känna sig trött och otillräcklig. Det är kämpigare än man trodde att vara förälder. Starkt att våga skriva om det. Det hjälper nog väldigt många som sitter och känner likadant samtidigt. Tror nog att alla känner så någon/några gånger men inte många pratar om det.
    Kramar och trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Håller verkligen med om att det är STARKT av dig att skriva om de jobbiga med att vara förälder. Att du vågar att bryta det tabut. För vi som har kämpat så oerhört för att kunna bli föräldrar en dag ska ju inte sen komma här och klaga på hur jobbigt det har blivit. Vi ska ju bara vara tacksamma för att vi överhuvudtaget HAR ett barn! Att klaga på något som man så länge gått och önskat sig är ju inte acceptabelt i andras ögon. Det är ju detsamma som att klaga på julklappen man nyss fått, trots att man hade den överst på önskelistan. Visst är det jobbigt att vara förälder. Har ju själv inte lyckats ännu, men kan nog föreställa mig det ändå. Men det är lika jobbigt för alla, oavsett om man lyckades på första försöket eller om det tog tio år innan man blev gravid. Då borde vi oxå få beklaga oss, inte bara vara tacksamma för det barn vi till slut lyckades få. Nej, klaga du! Skit i vad alla andra tycker. Det är lika jobbigt att vara förälder för dig som för alla andra...

    SvaraRadera