söndag 29 december 2013

En ettåring

Nu är festligheterna slut för den här gången.

Äntligen fick vi fira en jul med ett barn. Många jular har jag längtat efter det. Jul det år då Dutt skulle ha funnits (2011) var nog den jobbigaste. Saknaden efter honom var då starkare än någonsin.

I år hade vi alltså vår mirakelkille hos oss och det blev en intensiv helg för oss alla. På julafton var vi hos min pappa. På vägen dit besökte vi min bror som bor på ett gruppboende. Olle älskar att meka med hans rullstol och min bror som normalt sätt inte säger så mycket sa flera ord när han såg sitt syskonbarn. Till och med att han sa God jul när vi gick därifrån.

Väl hos pappa blev det först lite julmat för oss vuxna och sedan knackade det på dörren! Tomten kliver in! Olle älskar tomten och är inte alls rädd. Många paket blir det och favoriten den dagen blev nog en stor gul hjullastare. När det sedan är dags att sova för natten är han så uppe i varv så han har oerhört svårt at koppla av...

På juldagen är det dags för besök hos mannens föräldrar och även där blir det många julklappar.

Sedan...
På annandag jul (eller den 26 december som vi säger) är det så killens ettårsdag! Tänk att han blivit ett år redan.
Då hade vi hyrt en lokal då vi skulle bli cirka 20 personer. Några får tyvärr lämna återbud på grund av förkylningar. Olle är i sin bästa form hela dagen. Festen börjar klockan 12 och han är så ivrig på presenterna att han "tjuvöppnar" ett. En bobby car.
Dagen till ära har jag gjort en sockerfri tårta till honom som han mosar i sig. Vid presentöppningen sitter han mitt på presentbordet där han stortrivs. Han verkligen älskar att vara i centrum och ha mycket människor runt omkring sig.

Efter att ha varit varken nästan sex timmar i sträck (brukar orka fyra) klappar han ihop i vagnen på väg hem. En intensiv helg var slut. Trodde vi. När vi varit hemma en kort stund kommer mannen bror med familj förbi också och Olle piggnar till igen... Mer julklappar och presenter!

Tårtan Foto: Moster

19 kommentarer:

 1. Stort grattis till hela familjen!

  SvaraRadera
 2. Enormt söt kille är han! Och vilket maffigt födelsekalas ni hade ordnat till Olle på 1-årsdagen
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Hipp Hipp Hurra till Olle i efterskott på hans 1 års dag!!! =D Och Så mysigt för Er alla med en första jul och nu ett Nyår också som föräldrar!! <3 Så Gott Nytt År och God fortsättning! Hoppas 2014 bjuder på massa mys, glädje, skratt och busigheter från Olle!! Kram!

  SvaraRadera
 4. Grattis till världens finaste Olle!!

  SvaraRadera
 5. Hej! Vill först bara gratta både den stora killen o hans föräldrar. Tänkte också fråga var ni hyrde lokalen. Vi bor i Stockholm men har våra familjer i Norrköping o skulle behöva en plats att ha vår dotters ettårskalas i mars.
  Hoppas ni får en god fortsättning på det nya året!
  Med vänlig hälsning, Jacqueline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hyrde lokalen via svenska kyrkan. Kolla med den församling där era familjer bor. Det kan vara billigare att dom bokar som bor i församlingen än ni som kommer utifrån. Telefonnummer till de olika församlingarna har du här: http://svk-norrkoping.se/index.html

   Radera
  2. Tack snälla!

   Radera
 6. Varför hade ni en vuxentårta och en annan till honom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt enkelt för att vi inte introducerat socker i hans mat än. Hans tårta hade bottnar som var baserade på banan och sedan var det hallonmos i grädden. Han åt med god aptit!

   Radera
 7. Och här kommer smygläsaren... Hur gjorde du den sockerfria tårtan? Vår son fyller 1 om ett litet tag, och spontan känner jag att en egen, sockerfri tårta till honom vore jättebra eftersom jag känner för att dröja lite med att ge honom sockerknarket... /Martina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använde det här receptet: http://www.nestlebarnmat.se/Tips-och-ideer/Recept/?itemid=718

   Använde en normalstor springform i ugnen och skar sedan ut två minibottnar efteråt. Hade ett mindre fat som mall. Mixade hallon och blandade det med vispad grädde och hade mellan bottnarna och ovanpå.

   Radera
  2. Du har inte receptet uppskrivet då de tagit bort de från sin sida

   Radera
  3. Nej, tyvärr inte. Såg nu själv att Nestle ändrat på sin hemsida och receptet inte finns kvar.

   Radera
 8. Jättemysigt å fint :)
  Hur gjorde du mönstret på vuxentårtan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vuxentårtan är köpt på ica maxi. Att göra en sån klarar jag inte av!

   Radera
 9. Grattis till lille Olle! Tänk, 1 år! Wow! Och så oerhört fin han är. Blir så rörd över alla "våra" små barn <3 Kram!

  SvaraRadera
 10. Hej Anna!

  Är du färdigt med bloggen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget som jag bestämt än. Det får framtiden utvisa.

   Radera
 11. Har du börjat jobba nu Anna?
  Jag tyckte själv att det kändes rätt skönt, faktiskt, lite som en ny fas i livet.
  Men det är ju jag det. Om pappan sen fortsätter vara hemma känns det ju lättare att gå hemifrån eftersom inte omställningen blir så stor för barnet. Kram Hanna

  SvaraRadera