måndag 26 mars 2012

Hemma bäst?

Visst är det skönt och lite lyxigt att bo på hotell, men min egen säng är trots allt bäst. Hotellet vi bodde på var bra på alla sätt förutom sängen. Den var smal och obekväm så nattsömnen de här nätterna har inte varit den bästa, men i natt har jag sovit som en stock!!

Tänk att vår två fjuttiga ägg kunde bli två helt perfekta embryon. Jag har ju alltid velat ha ut många ägg. Jag har varit avundssjuk på dom som får ut 15 ägg, men tydligen behövs inte det alla gånger. Det viktigaste är ju faktiskt att de ägg man har blir befruktade av bra kvalitet! Vilket våra två guldägg blev!!

När vi åkte till kliniken igår var jag inställd på att ett av våra ägg överlevt, men när Dr T säger att båda blivit befruktade och är av perfekt kvalitet vågar jag inte riktigt tro på honom. Jag som hela lördagen varit orolig för att de skulle ringa och säga att allt gått åt skogen.

När sedan embryologen visar våra små embryon, som min syster döpt till Piff och Puff, uppkommer som vanligt den där magiska känslan. Två små små liv som är mina och som förhoppningsvis ska få överleva. Embryologen pratar sig varm över hur fina de är med perfekt formade celler med släta kanter och med tydliga cellkärnor i varje cell. Just det där med cellkärnorna verkade vara lite speciellt. Det är tydligen inte alltid som man kan se dom så tydligt.
Efter återföringen pratar vi en liten stund med läkaren och han önskar oss lycka till.

Senare på eftermiddagen, innan hemresan, hade vi bokat in en blinddate. Det blev hur trevligt som helst!! Vi åkte hem till en trogen bloggläsare och hennes man, Janet och Martin. Jag tror aldrig att jag pratat så mycket om ivf, ofrivillig barnlöshet med någon annan förut, men det blir speciellt att prata med några som är i samma sits.
Tack så hjärtligt Janet och Martin!! Det var jättetrevligt att träffas!

Idag har jag tagit ledigt från jobbet så idag blir en lugn dag. Kanske blir det lite trädgårdsarbete och naturligtvis måste jag gå till Dutt också och berätta hur Göteborgsresan gått.

Återigen tack för alla era fina kommenterar. Ni är guld!!

5 kommentarer:

  1. Låter som om ni haft en trevlig helg, med ett härligt avslut! Hoppas att dessa kommande två går fort! Du har mina tummar! =)

    SvaraRadera
  2. Tack själva för igår, det var supertrevligt att ses och det är speciellt att kunna prata fritt med några som är i samma sits! Nu håller jag tummarna för att Piff & Puff fäster och gottar sig i 8mån till och föds nära jul! Den egna sängen kan aldrig jämföras med andra, för den är superbäst! Sköt om dig så hörs vi av! Kram och hälsa din make!

    SvaraRadera
  3. Ja, det är så det är. Var själv besviken sista äggplocket, BARA 3 ÄGG ut, fast 8 äggblåsor. Men fick tillbaka 2 perfekta embryon som har resulterat till en pojke v.29. Håller tummarna för dig, det måste vara survivers!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Håller nu tummarna för att Piff och Puff sköter sig.Gulliga namn
    Mvh BM

    SvaraRadera