lördag 24 mars 2012

Var tyst, snälla

Idag är det en terrrorlik väntan på att telefonen INTE ska ringa. Ringer den och det är ett skyddat nummer är det med all sannorlikhet kliniken som ringer och meddelar att det inte blir någon återföring i morgon. Snälla telefonen var tyst idag!!

Gårdagens äggplock gick bra. Det känns ju som man har vanan på det nu tyvärr. När jag sedan insåg att det var Dr T som skulle sköta plocket kändes det riktigt bra. Det är han som vi träffat de flesta gångerna vi varit på kliniken och det är han som jag haft telefonkontakt med mellan behandlingarna.

Vi känner igen oss på kliniken och även personal känner igen oss. När undersköterkan kom ock hämtade oss för äggplocken sa hon något om att vi träffats förut... När sedan Dr T kommer säger han samma sak. Jag svarar att vi träffats allt för många gånger...

Själva ingreppet är ju aldrig så trevligt, men plocket gick ändå smidigt och ganska snart hör vi från embryologen att hon hittat det första ägget. Det är alltid lika skönt att höra. Tyvärr blir äggresultatet med två ägg någon mindre än vad jag hade hoppats på. Visst, allt är bättre än ett som vi fick i höstas, men mitt mål den här gången var att få ut minst fem ägg.

När äggplocket är klart och jag lite småsnurrig leds ut från äggplocksrummet säger Dr T att vi på söndag får tillbaka båda äggen om båda klarat sig. Jag säger då att jag också önskar AHA på äggen och det var redan nedskrivet i våra papper att det skulle göras.

Efter en stunds vila med värmedyna på mage får vi lite fika och sedan kommer undersköterskan och pratat en lång stund med oss. Hon berättar då att mannens prov är bra, men att man trots det kommer göra ICSI på äggen.
Hon ger oss också tips om vad vi kan sysselsätta oss med idag. Hon tipsade om Stora Holms säteri som ligger en bit upp på Hisingen. Vi tog henne på orden och kommer i eftermiddag åka dit tillsammans med J, M och våra gudbarn.

Vill tack för alla era kommentarer. De är guld värda!!

10 kommentarer:

  1. Hoppas på det bästa att telefonen är tyst. Kram

    SvaraRadera
  2. Tumhållning här! Hoppas på det bästa och att ni får en fin dag med vännerna.

    SvaraRadera
  3. Grattis till era två ägg. Jag håller tummarna för att telefonen är tyst och att ni blir nöjda med resultatet i morgon. Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Goa fina du... Vet så väl hur ni har det nu. Och vet också att det inte spelar så stor roll om jag säger att ni ska tänka på annat nu... ;) Men försök!! Bra att ni är lite sysselsatta idag. Hoppas ni (som vi) har sol och go värme! Gör nåt enkelt, ta en glass i solen (finns många nya sorter nu!!). Tänker på er mycket, med allt vad det innebär...

    Och jag håller med om dr T. Vi tycker också mycket om honom. Han vet vad han pratar om, och håller koll på oss. Omtänksam. Klok. Ja, ni hade tur som fick honom. Varje gång vi har haft honom, har det gått bra (nåja, i 6-8 veckor i alla fall...)


    KRAAAAM!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är ju vi i Göteborg och alla som någon gång varit här vet ju hur vädret är här ;-) Alla har sagt att det ska vara strålande sol hela helgen, men än så länge är det bara dimmoln här. Hoppas solen hittar hit snart...

      Radera
    2. Hm... tyvärr styr man ju inte över vädret, inte ett endaste dugg... Men ni hittar nog på saker, tror jag nog. :)

      Om det tröstar dig lite, så har det kommit en del moln hos oss också (men det är fortfarande skönt ute).

      kramelikram

      Radera
  5. Hej!
    Föjer din blogg och håller verkligen tummarna för att båda era ägg överlevt tills imorgon och blir en graviditet!!
    Hur komemr det sig att ni går i gbg när ni bor i norrköping?
    Är det på fertilitetscentrum på calanderska ni går?
    Där går vi. Hade äp i onsdags ET på måndag Om den förbannade överstimuleringen inte blir värre.
    Lycka till !!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. När våra landstingsförsök var slut hade vi tre kliniker att välja mellan som vår distansläkare samarbetade med. Det var Falun, Uppsala och fertilitetscentrum på Carlanderska. Vi valde då Gbg eftersom vi bott här tidigare, har vänner här och när jag ringde till de olika klinikerna fick jag bäst känsla när jag pratade med ca.

      hoppas du får bli ruvare på måndag.

      kram

      Radera
  6. Hej igen!
    Jaha då är jag med! Spännande att höra anledningen bara. Ja det är viktigt att man får stort förtroende för kliniken. Och dom är verkligen super på calanderska, håller med dig!!
    De är första behandlingen vi gör hos dom, vi har gått på sahlgrenska innan.
    Blev ruvare till en jättefin blastocyst idag. 5:e gången jag ruvar men första gången på en blastocyst. :)

    Håller tummarna för dig och följer dig med spänning!!
    Tyvärr kan du inte kika in hos mig, men skulle du vilja det, så är du välkommen att maila.

    SvaraRadera