söndag 3 mars 2013

Utveckling!

I fredag lade vi Olle på mage på golvet så att han skulle få träna sin nacke. Helt plötsligt ligger han på rygg. Jag och mannen tittar på varandra och se förvånade ut - Vad hände där? Vi lägger tillbaka honom på magen och återigen rullar han runt till rygg! Jag trodde att vändning från mage till rygg kom mycket senare. Igår försökte vi få honom att göra det igen då vi hade mobilen med filminspelning redo, men då var han inte intresserad av att göra en repris...

Igår fick vi då äntligen se ett klart och tydligt leende. Ett leende stämmer inte egentligen för när han väl bestämde sig för att le då gjorde han det en lång stund och flera gånger under gårdagen. Det är ju så härligt att se. Man smälter ju!

Sedan ett antal dagar har vi struntat i att ge Olle Minifomdropparna. Vissa av er skrev att bebisar kunde få mer ont i magen av dom dropparna så därför tänkte vi testa att sluta med dom för att se... Jag kan nu inte se att han fått mer ont i magen, utan han har de senaste dagarna varit ganska nöjd. Han "skrik-och panikattacker" tycker vi också har minskat, vilket är skönt. Just nu är han en nöjd kille som just nu sover gott i sitt babynest! Där kunde han nu somna helt själv! Den senaste veckan har han ju bara velat sova i famnen och direkt vaknat när man lagt ner honom. Så nu sitter jag här och har två händer fria!! Det är som sagt mysigt att ha en sovande bebis i famnen, men det är också skönt att han kan sova själv.

Nu får vi precis ett VM-guld också!!

5 kommentarer:

  1. Min äldsta son vände sig också jättetidigt från mage till rygg. Han var bara några veckor gammal då, och med tanke på att han är född 3½ vecka för tidigt var de mycket förvånade på BVC. Det hände väl några gånger under två dagar, sedan verkade han helt glömma bort hur man gjorde för vändningen upprepades inte på någon dryg månad.

    Minstingen (född 2 veckor före Olle) verkar inte brås på sin bror alls. Han är inte minsta intresserad av att vända på sig. Däremot blir han hisklans arg om man lägger honom på magen.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Precis, det där med minifom verkar inte hjälpa på alla bebisar. Våra blev också lugnare utan!
    Va roligt att han kan rulla runt redan, sicken liten buse! Våra har varit på väg flera gånger men inte kommit runt än. Leenden har vi däremot fått lite mer än en månad nu från båda. Man blir varm ända ner i tårna när de kommer, som min faster uttryckte det och det är ju precis så det känns!!
    Många kramar :)

    SvaraRadera
  3. Min lilla tjej vände sig också relativt tidigt från mage-rygg (hon var knappt 3 mån). Men sen upprepades det inte nästa gång förens hon var 5 månader! Får se om lille Olle fortsätter att rulla :-) Väldigt tidig i så fall! :-)

    SvaraRadera
  4. Det var kanske utvecklingsfasen som är runt 8 veckor som han gick igenom förut. Ett tips är boken "att växa och upptäcka världen" där kan man läsa om de sju (?) utvecklingsfaserna alla bebisar går igenom första året :-)

    SvaraRadera
  5. Det blir ju lite fart i magen av dropparna, så det kan nog göra ont när det vrider till och kniper när tarmarna jobbar! Skönt om han inte behöver dom, en sak mindre att hålla reda på!

    SvaraRadera