lördag 11 maj 2013

Sluta eller inte?

Den senaste tiden har jag funderat på om denna blogg ska gå döden till mötes. Jag har inte lika mycket tid längre och när jag väl skriver så misstolkas allt till den milda grad så att det nästan blir patetiskt till slut. Har de sista dagarna valt att granska kommentarerna innan de publicerats och det har resulterat i att jag inte publicera alla jag fått. Att ett inlägg kan ge så många märkliga kommentarer. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt.

Jag vill inte sluta blogga. Just nu. Därför kommer jag göra en del ändringar i bloggen. När jag anser att ett inlägg är "färdigkommenterat" så kommer jag att stänga möjligheten att kommentera det inlägget. Kommer det då kommentarer i ett annat inlägg som handlar om det "stängda inlägget" så tas de bort. När ett inlägg är stängt så är det färdigdiskuterat.

Jag vet att många uppskattar min blogg och gillar mitt öppna sätt att skriva och det är jag jätteglad för, men så finns det de som läser, kanske, bara för att hitta något i texten att ifrågasätta. När man har en öppen blogg får man räkna med att få kommentarer som man inte "gillar" eller bett om, men man ska inte behöva må dåligt av dom. Jag skulle kunna lösenordsskydda bloggen och bara låta inbjudna personer få läsa mina inlägg, men jag vill samtidigt att så många som möjligt ska kunna hitta min blogg om de till exempel söker efter en ivf-blogg.

Sedan jag skrev det senaste inlägget om Olles rutiner med mera så har det hänt en hel del, men jag väljer att inte delge er det då jag just nu inte orkar det. Tråkigt att jag ska behöva censurera min egna blogg men så är det just nu.

Detta är min blogg och dessa åtgärder gör jag för att jag just nu känner att jag behöver det.

Hoppas att ni har förståelse för detta.

13 kommentarer:

  1. Tråkigt, men jag förstår dig verkligen. Häpnade verkligen över en del kommentarer du fick förut.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att du inte slutar blogga! Jag förstår att du begränsar möjligheten att kommentera, trist att det ska behövas, men jag förstår att du gör det. En person jag känner brukar prata om att försöka se på andra med kärlek och ömhet och inte döma varandra, det tycker jag är ett bra förhållningssätt, det vore trevligt om fler hade det sättet att se på sina medmänniskor. Kram

    SvaraRadera
  3. Sandra karlson11 maj 2013 kl. 20:15

    Förstår att du vill begränsa komentarerna ,det gör du helt rätt i ! men ta inte åt vad såna människor skriver, Dom mår inte bra och är olyckliga ,så letar dom bara nån att klaga på. Visa inte upp deras komentarer så kan dom fortsätta att komentera hur mkt dom vill. Folk borde ju skaffa sig ett liv, Tycker det är kul att läsa din blogg så sluta inte upp med att blogga ,för vi är nog fler som vill läsa din blogg än de avundsjuka människor som är elaka. ;)

    SvaraRadera
  4. Jag förstår sig helt och hållet. Har själv fått göra så här.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hoppas att du fortsätter blogga. Tycker om din blogg. Det är du och din man som vet bäst vad er son behöver. Så försök att inte ta åt dig av vad andra människor säger. Det är ni som känner er son bäst.
    Massa kramar till er!!!!!

    /Anna

    SvaraRadera
  6. Förstår dig verkligen! Förstår inte hur en del enbart är efter att hitta fel som andra gör och tro att allt de gör är det rätta. Hoppas du fortsätter blogga som du gjort tidigare, men jag förstår helt och hållet om du vill ta en paus från det ett tag.

    SvaraRadera
  7. Förstår dig. Tyvärr är det många jag känner som om de skulle ändra nått från bebisens första tid skulle välja det faktum att de lyssnade på allas tyckande. Detta gäller både irl och på nätet tyvärr... stå på dig!

    SvaraRadera
  8. Förstår det blir jobbigt med dumma kommentarer och åsikter. Och givetvis förstår jag få dina funderingar på att till och med sluta blogga. Men jag hoppas verkligen att du inte slutar. Stå på dig och dina åsikter. Bara du och din man vet vad som är bäst för Olle. Allas liv vardag och rutiner ser ju annorlunda ut, småbarn eller inte

    SvaraRadera
  9. Hoppas verkligen att du fortsätter blogga, samtidigt som jag förstår din olust med tanke på vissa kommentarer. SUCK.
    En stor kram till dig Anna!

    SvaraRadera
  10. Usch, så tråkigt! Tyvärr är världen full av förstå-sig-påare som tror sig veta bäst och ha en patentlösning som kan appliceras på allt och alla. Samt människor med dålig självkänsla som försöker må bättre genom att kritisera andra. Din blogg är väl så välbesökt att den drar till sig båda kategorierna, plus en massa andra som faktiskt bara vill stötta dig och bryr sig om hur det går för er med allt. Givetvis är ni de som bäst vet hur just er son fungerar och vad som passar bäst för just er!

    Jag hoppas att du orkar fortsätta att blogga!

    Kramisar

    SvaraRadera
  11. Det är helt fantastiskt va folk "kan" om andras barn, ja ä också förundrad över vilka knaskommentarer du får och jag tycker helt klart du ska granska innan kommentarerna godkänns. Jag har som policy att aldrig godkänna en kommentar som är anonym på min blogg, visst kan folk bara hitta på ett namn men det är min lilla kamp mot näthatet.

    När du skriver om ngt lite jobbigt du haft med Olle så brukar ja tänka att det är tur vi är fler(när ja haft det tufft med min lille) så tack för att du vågar skriva om det tunga i småbarnslivet med.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Det är inte försen man sitter där som man inser att verkligen ALLA har kommentarer o pek pinnar på hur just DU ska sköta ditt barn. Jag brukar tänka att det är tur att det är jag som är mamma till mitt barn och du till ditt barn. Att vi inte alla har samma sätt att göra och tänka gör oss ju ändå unika. Om vi skulle göra likadant allihop skulle vi ju vara robotar hela högen. Jag förstår att du överväger tanken men hoppas innerligt att du finner lusten att fortsätta. Jag kan bara tala för mig och jag tycker om att läsa din blogg, skratta åt fina Olle´s framsteg och gråta när ni har det tufft. Jag är medmänniska och hyser stor empati för andra människor vilket även du verkar göra och känna igen sig faktorn i mycket av det du skriver får mig att inte känns mig så dum. Jag är tacksam för att du är så öppen och hoppas du fortsätter att blogga, kankse med vissa restriktioner. Att sålla kankse inte håller i längden man jag önskar er lycka till med ERT barn hur ni än väljer att ge honom mat eller älska honom. Fortsätt med det ni gör, er lilla grabb kommer att vara tacksam för att ni är hans föräldrar precis som vi älskar och är tacksamma över våra.
    Kram på dig o ursäka den långa "novellen" ;)

    SvaraRadera
  13. Jag gillar din blogg men ibland blir man så irriterad på kommentarerna du får att man håller på storkna. Jag förstår inte folk som läser andras bloggar och kommer med elaka kommentarer, vad är meningen med det? Sluta läs den, det måste ju vara enklast för dom! Tråkigt om det är det som får dig att sluta blogga, det blir liksom fel anledning. Däremot så är det ju skillnad på att ge råd för att man vill hjälpa (trots att du inte bett om det) eller skriva rent elaka kommentarer och påhopp anonymt. Oavsett så hoppas jag du fortsätter skriva, annars önskar jag er fortsatt lycka :)

    SvaraRadera