måndag 4 juni 2012

Den första

Nu är den första nattmackan i sängen på grund av illamående avklarad.

Jag vaknade i natt och kände det välbekanta illamåendet. Jag väckte mannen som snällt gick ner i köket och skar till en macka åt mig. Sedan låg jag där raklång i sängen och tuggade i mig mackan... Illamåendet försvann och jag kunde somna om efter en stund.

Dessutom har jag sedan igår börjat med Lunelax. Min mage gillar inte att vara gravid och jag gillar inte Lunelax. Det är verkligen vedervärdigt, men vad gör man inte... Jag vet ju att det funkade bra min förra graviditet.

10 kommentarer:

  1. e det sådant man dricker , jag drack nåt för förstoppning när jag var gravid och jag minns att jag blandade det i saft för det smakade så illa.
    men det hjälpte , det hjälpte också jätte bra efter förlossningen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det sånt man blandar ut med vatten. Det jag tycker är äckligast är den "sågspånskänsla" det blir, eftersom det är några slags skal (kommer nu inte ihåg vad de heter). Men men, jag får väl härda ut...

      Radera
  2. Där ser du, ytterliggare ett gott tecken på Miraklet! Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  3. Finns det inget annat medel du kan ta? Jag tog något minns jag som man kunde blanda ut och som hade konistens mer som sirap, det kunde jag ha i teet eller yoghurten på morgonen och det påverkade inte konsisensen eller smaken särskilt mycket. Tyvärr minns jag inte namnet.

    PS. Grattis till graviditeten (har inte kommenterat här på länge, om någonsin, men läser absolut och har hållt tummarna för er).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du menar nog laktulos. Det använde jag under Dutt-graviditeten och det gjorde att jag (ursäkta detaljerna) fes hela tiden. Till slut kändes det som hela jag luktade fis ;-)

      Får ta ett besök på apoteket för att se om det finns något annat alternativ.

      tack för gratulationerna!

      Radera
  4. Hej och grattis! Ang magen kan jag tipsa om Inolaxol. Är små kulor som man blandar ut i lite vatten och snabbt sväljer och sen dricker minst 1 glas vätska till. Det smakar inget och sväller sedan i mage/tarm vilket ger mjukare avföring. Finns på apoteket och kan fås billigare på recept. Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Illamående är bra! Då ökar hormonhalterna lavinartat och barnet växer så det knakar :)

    SvaraRadera
  6. Jag förstår att det inte är "kul" att må illa och vara förstoppad meeeen...det är Miraklet som ger sig till känna och det gör mig faktiskt glad att läsa om dina gravidsymptom :-) Heja Miraklet! Hoppas du hittar något riktigt bra på Apoteket :-)

    SvaraRadera
  7. Men åhh!! Grattis!!!! Ser att du blivit spontangravid!! Jösses vad härligt att sånt händer!! Stort grattis och all lycka till!! Kram!

    SvaraRadera
  8. Grattis till graviditeten!

    Jag vill tipsa om Forlax, smakar grapefrukt/citron. Det är som en. C-vitamintablett som helt löser upp dig i vatten. Funkade fint för mig, och går att få utskriven på recept.

    Anna

    SvaraRadera