torsdag 7 juni 2012

Känner mig konstig - Gravid kanske?

Idag har jag känt mig allmänt konstig. Det började med att jag satt på knä ut i förmiddags och rensade ogräs. När jag tittar där känner jag ur yrseln kommer och jag känner att jag måste ta mig därifrån och sätta mig någonstans där jag kan vila. Jag stapplar över gräsmattan till en av våra solstolar och där sitter jag ett lång stund. Det kanske inte direkt snurrade i huvudet, men en väldigt märklig känsla där jag på något konstigt sätt kände mig instängd i mig själv. Svårt att förklara. Efter en stund kan jag ta mig in i köket och ta ett glas vatten. Det värsta släpper efter ett tag, men resten av dagen har varit lite märklig. Jag har en konstig trötthet som jag inte känner igen. Kanske Miraklet som stökar omkring?

Ibland önskar jag att jag var en sån som har massor av graviditetssymtom. Jag tycker mina känns så diffusa och svaga, men jag vet ju att dom var så de tidigare gångerna också. Jag slipper mer än gärna kräkningarna då jag har kräkfobi, men lite ömma bröst eller liknade vore ju inte fel ;-)

Jag fick på eftermiddagen svar från barnmorskan där hon meddelade att vår "önskedoktor" nu går på semester, men som gärna träffar oss efter hennes semester. När hon har semester får vi träffa någon annan. Tid för läkarbesöken ska vi boka när vi träffar barnmorskan på onsdag. Som jag misstänkte var det inga problem att få läkartid/tidigt ultraljud genom mödravården. Det känns skönt!

6 kommentarer:

  1. Kräkningar ja.. Du kan få ett par stycken ;) Jag HATAR det!!!

    SvaraRadera
  2. Vill bara säga att jag har följt din blogg ett tag och önskar er all lycka och jag ska hålla alla tummar och tår!

    SvaraRadera
  3. Exakt och precis den skumma känslan hade jag också då jag väntade vår son. Det kom från ingenstans helt plötsligt, och höll i sig olika lång stund.
    Ett klart gravidtecken ;)

    Önskar er all lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Angående kräkningar, jag hade inte så mycket illamående men de gånger då jag mådde illa och kräktes var de gånger då jag sovit dåligt och/eller inte ätit ordntligt. Om jag höll mig till sov och ät-tider så hade jag mindre problem med illamående. Lycka till =)

    SvaraRadera
  5. Spända bröst - det har jag fått ganska sent in i graviditeten, trots att det överallt står att det skulle vara ett av de första symptomen. Kanske att det beror på att jag tog progesteronvaggisar till vecka 10? Illamåendet kom i vecka 6, kräks aldrig någonsin, men fy f-n vad illa jag kan må! Och tröthet, yrsel samt trög mage och lågt Hb. Oroa dig inte - det finns massor av tjejer som inte märker av alls att de väntar barn (två av mina kompisar har t.ex. sprungit vårruset respektive halvmara när de varit gravida)...
    Kramisar

    SvaraRadera
  6. Min barnmorska sa att illamåendet var ett tecken på att graviditeten satt sig ordentligt! Om du inte mådde illa de två första gångerna så kanske det stämmer

    SvaraRadera