fredag 8 juni 2012

Tillfreds

Jag känner mig faktiskt ganska tillfreds. Idag i alla fall.
Jag försöker att intala mig att jag, hur mycket jag än vill, inte kan påverka hur detta kommer att gå. Det kan gå åt helvete. Det kan gå så bra så att vi i början av nästa år har en bebis. Någon av er skrev en kommentar som var ungefär att går det åt helvete så kan jag i alla fall ha njutit av att jag är gravid fram tills dess. Jag tycker det är ganska klokt, men ack så svårt.

Varje gång jag är på toa, vilket är många gånger per dag, är jag orolig för att se något som jag inte vill se. Blod!  Många gånger har jag trott att det varit blod när jag torkat mig, men då är det bara Crinone-klet. Det är ju mitt eget val att jag tar dom så den rinnkänsla som kommer med dom får jag helt enkelt leva med.
Vis av erfarenhet så kan ju faktiskt inget blod också vara negativt, men jag försöker intala mig att allt är bra med Miraklet och inget som jag gör kan påverka varken positivt eller negativt.

Sakta och med stor försiktighet pratar vi om hur den närmaste tiden skulle kunna vara. Vilken vecka jag kommer vara i när semester är slut, att jag kanske från jul och framåt har gravidpenning, att jag äntligen ska kunna få åka till Babyproffsen och handla, när jag ska få ta fram mina gravidbyxor som ligger gömda långt in i garderoben. Många drömmar som jag inte än riktigt vågar tro på kommer att hända

Mannen tycker redan att min mage blivit tjock, men jag tror bara att det är fett än så länge ;-)

Idag har jag i alla fall tagit min första eftermiddagsvila som gravid. Antagligen kommer det bli flera såna.

9 kommentarer:

  1. Tycker du gör rätt som gör vad du kan för att njuta av livet. Vad mer kan man göra? Och så skriva något riktigt fint ord i wf ibland förstås ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, fina ord i wf förgyller dagen!

      Radera
  2. Helt rätt tänk, det går som det går och efter första delmålet tidig UL sen är att komma till v12 sen RUL i v17+4 och säkert några till på vägen..

    SvaraRadera
  3. Vad skönt det låter att du känner dig tillfreds. Jag hoppas att den positiva känslan håller sig kvar länge. Jag tror att det är positivt för både psyket och kroppen att våga hoppas, visualisera drömmen och fokusera på det positiva. Denna graviditet innebär att du och din man är på väg mot ert mål just i detta ögonblick. Hur det går i morgon kan ingen veta, men just nu är ni på väg mot rätt håll. Den tanken har hjälpt mig många gånger i stunder av tvivel och rädsla.

    SvaraRadera
  4. Riktigt kul att läsa att du/ni nu är gravid :) Det är konstigt vad bara en text kan göra men jag hör/läser att ditt sätt o humör etc är helt annorlunda. Du låter så lycklig när du skriver :) Stor skillnad jämfört med inläggen som skrevs innan du blev gravid. Det var mycket depp o olycka o det lysta igenom dina ord o texter så väl.
    Håller alla fingrar o tår att detta går vägen och att Mirakel håller sig på plats ;)
    Lycka till!!!

    SvaraRadera
  5. Vad härligt det låter. Inte oron, men det andra. Fortsätt njut!!

    SvaraRadera
  6. Man kan ju tyvärr eller som tur är inte påverka något, men förstår att du känner som du gör!
    Upplys maken om vilken mage du kommer ha i slutet av detta året *hi hi* Ha en underbar helg! Kram

    SvaraRadera
  7. Va skönt att du i alla fall för tillfället har funnit lite lugn. Jag tror det är viktigt för att du ska få återhämta dig lite innan "nästa orosskov" kommer. Det kommer och går lite har jag själv upplevt.

    Jag har inte på något sätt haft så jobbigt som du/ni haft det men för oss tog det tre år och två tidiga missfall innan min förstfödda son blev till. När jag väl blev gravid med honom oroade jag mig dygnet runt att han skulle dö i magen tills jag blev helt utmattad av oro. När han väl sedan föddes trodde jag att det jobbiga skulle vara över men för mig blev det inte så. Istället överfördes min oro på PSD och allt annat och jag fick en förlossningsdepression. Istället för att fokusera på att vi skulle ha barn hade mitt fokus legat på att få honom att överleva i magen. Jag var helt oförberedd när jag väl fick mitt levande barn.

    Detta har med tiden och med mycket arbete försvunnit och idag har jag två fina barn. Men jag tror att det är viktigt om man kan att fokusera på att må bra så man inte hamnar i den situationen jag hamnade i.

    Jag vet knappt vad jag ville säga med kommentaren. haha. Bara att det känns bra att du funnit lite lugn samt dela mina erfarenheter. Du har självklart all rätt och befogenhet att vara orolig med allt ni gått igenom. Men det kan också bli tokigt med FÖR mycket oro. Det har jag upplevt.

    Hoppas nu allt går väl med ert härliga mirakel.

    SvaraRadera
  8. Grattis!
    Jag håller alla tummar för er!

    SvaraRadera