tisdag 19 juni 2012

Vecka 8 (7+0)

Jag är modig och vågar skriva den här rubriken. Jag är ju faktiskt gravid tills motsatsen bevisas...
Någon frågade på förra inlägget vilket datum som är beräknad förlossning och det är den 5 februari 2013.

Idag har jag sovit jättedåligt och saken blev inte bättre av att katten kom in med mus. När jag precis slumrat till hör jag kattens speciella "jag har en levande mus med mig in"-jamning. Jag tänder lampan fort och mannen letar reda på sina musfångarhanskar, men innan vi vet ordet av har katten med musen i munne sprungit ner för trappan igen och ut genom kattluckan. Trötta och förvånade tittar vi på varandra och säger att så där brukar han inte göra...

Då när jag ändå var vaken var jag naturligtvis tvungen att gå på toaletten och precis när vi ska gå upp och lägga oss igen hör vi att kattluckan öppnas igen. Då kommer kattskrället in med musen i munnen igen... Nu släpper han musen i hallen så mannen får ta på sig sina handskar igen. Dock gick det ganska lätt för han öppnade helt sonika ytterdörren och musen gick ut självmant :-)

Efter detta nattliga äventyr var det ju naturligtvis ännu svårare att sova...

10 kommentarer:

  1. Vilken underbar rubrik på dagens inlägg! Ljuvlig att läsa.

    SvaraRadera
  2. Underbar katt ni har *hi hi* som kommer med små fina presenter till er! Men skönt att ni slapp få musen i sängen iallafall! Din rubrik är härlig, du är ju gravid och ulj på torsdagen kommer bara verifiera detta! Jag, Martin och vovvarna håller alla tummar, tår och tassar för er! Sköt om dig! Kram

    SvaraRadera
  3. Blir jätteglad när jag ser din rubrik. Det känns fint. Vet precis hur den jamningen låter. Men det är ju bra. Annars hade man kanske haft en del möss i huset;) Lycka till på ul. Det kommer att gå bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi. Skönt att veta att det inte bara är vi som får musbesök om nätterna ;-)

      Radera
  4. Haha, har din katt också ett sånt läte! Min ena katt jamar på ett visst sätt, väldigt klagande läte, låter som att han mår dåligt nästan.
    JAg fortsätter hålla tummarna här, det var på torsdag du skulle på ultraljud va?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Torsdag kl 13 är det ultraljud. Gissa om förmiddagen kommer vara lång?

      Radera
  5. Lika bra att ni vänjer er vid störd nattsömn.Med en liten bebis i huset får man sova rätt så begränsat.

    SvaraRadera
  6. Fy vilken onödig kommentar från anonym. Tror Anna vet att man inte sover hela nätter när man fått barn men skaffar man barn så är det inget man inte gladeligen gör för den nya familjemedlemmen. Och att man får störd nattsömn när man är gravid ÄR jobbigt då du inte går upp för att få se din lilla bebis utan du vaknar av olika (oftast) otrevliga symtom - då får man klaga. Eller när man som i Annas sits vaknar av katten som har en mus - då får man också klaga :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej där håller jag inte riktigt med dig. När man fått barn är det klart att man stiger upp på natten för att ta hand om sitt barn, men man hoppar ju inte direkt av glädje när man blir väckt på natten. "Gladeligen" är nog att ta i en aning.

      Radera
    2. Då är vi olika. Jag har GLADLIGEN gått upp när mun son ville ha mat på natten!

      Radera