söndag 6 juni 2010

Att ägglossningstesta eller inte?

Någon gång nästa helg är det nog dags för ägglossningstider igen. Om min kroppen är normal alltså. Förra månaden blev det ingen ägglossning.
Frågade mannen i morse: Ska jag köpa några ägglossningstest inför helgen? Själv kände jag mig tveksam om jag än en gång ska slänga ut pengar på någon som inte ger något resultat. Beslutet blev att vi struntar i ägglossningstest och gör som normala par: Har sex när vi känner för det och inte när testen säger att vi måste.

Det ska bli skönt att inte behöva räkna vilken dag i cykeln det är utan bara koppla av och njuta av varandra när vi själva har lust.

7 kommentarer:

  1. Jag förstår er precis. Jag är något trött på alla ägglossningsstickor och att ha koll på när man måste ha sex. För det är ju så det känns, man vill ju inte missa en månad. Även om vi nu vet att det är en mycket liten chans att vi blir gravida på egenhand, kan man inte låta bli att räkna och ha koll ändå. Vi har också sagt nu att vi inte kör med stickor längre innan vårt IVF, känner att det kommre att bli tillräckligt att ha koll på sedan, dags att njuta nu.

    SvaraRadera
  2. En längtan: Sommaren är ju verkligen rätt tid att njuta!!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker ni gör rätt som lagt stickorna på hyllan den här gången, man blir så omedvetet psykiskt stressad av att hela tiden hålla koll. Hoppas du kan njuta av sommaren som är här och koppla av fram tills nästa IVF :) Kram

    SvaraRadera
  4. Hur många dagar innan ÄL testar man? (Har aldrig använt ÄL-stickor)
    Har nämligen märkt att jag har en väldigt tidig ÄL knappt en vecka efter avslutad mens. Är du säker på att du har ÄL när man "ska" ha ÄL?

    Tycker att ni gör helt rätt i att strunta i stickorna! Blir ju lite roligare samliv när man har sex för att man vill inte för att det är den här chansen vi har denna månaden!

    Önskar Er en superhärlig sommar!

    SvaraRadera
  5. Anonym: Jag brukar börja med Äl-test på dag 10 ungefär. Jag har dessutom ägglossning väldigt sällan. Det är en av orsakerna till att det blivit ivf för oss.

    SvaraRadera
  6. Min tanke var om du har ÄL innan du börjar testa, därför sällan får utslag på ÄLtest.

    SvaraRadera
  7. Anonym: Visst kan det vara så men de gånger jag testat och fått utslag sker det på dag 11-15 någongång. Nu har jag dock släppt tron om att lyckas på egen hand och inväntar därför ivf-behandling 2.

    SvaraRadera