söndag 17 juni 2012

Snart dags

Nu är det snart dags för semester och ultraljud. Jag har tre jobbdagar kvar innan det är dags för en lång och skönt semester. Så på onsdageftermiddag kommer sommaren på allvar. Det har jag beställt!

Jag hoppas att vår semester börjar bra då vi på torsdag ska på det fruktade ultraljudet. Just nu känner jag mig något lugnare inför det, men det kan ändras snabbt. Jag orkar inte med ett misslyckat ultraljud till. Så är det bra så därför måste det gå bra på torsdag. Vi har haft allt för många ultraljud där världen rasat så nu får det vara nog med det...

Jag har fortsatt att varje kväll, efter att jag släckt lampan, lägga min hand på magen och tyst upprepa "Du måste stanna". Jag hoppas verkligen att den lilla därinne redan nu lyssnar på sin mamma...

En sammanfattning av de symtom jag har just nu är trötthet, yrsel när jag ställer mig upp för fort, hungrig och när jag väl blir hungrig så blir jag hungrig på en sekund, kissnödig jämt, trög mage, ibland illamående på natten och ingen huvudvärk.


Idag har vi haft lunchbesök av Janet och man. Vi träffade dom första gången i mars när vi hade gjort vår senaste ivf. Nu hade de vägarna förbi oss och trots att vi bara träffats två gånger så känns det som man känt varandra längre än så. Kanske får vi som kämpar med behandlingar, missfall och barnlöshet ett speciellt band?

8 kommentarer:

  1. Jag tror det kommer gå jättebra på torsdag! Men jag förstår din oro! Den här dikten brukar jag ha som ett mantra när jag orolig, orden och innebörden är väldigt fin :)

    "Give me the strenght to accept the things I cannot change. Courage to change the things I can and wisdom to know the diffrence."

    Massa KRAMAR
    C <3

    SvaraRadera
  2. Jag håller tummarna och hoppas av hela mitt hjärta att det ska gå bra på ditt ultraljud! Man tycker ju att det borde vara din tur någon gång nu att få ett positivt ultraljud när du varit med om det du varit med om!

    SvaraRadera
  3. Jag håller också tummarna. Den här gången måste allt bara allt gå bra. Men jag skulle också vara supernervös.

    SvaraRadera
  4. Vad bra att jag är östgöte då... Jag ställer in mig på sommarens ankomst på onsdag eftermiddag ;)

    Jag håller tummarna för er, de orden som fru L skrev ovan finns på svenska också. "Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden". Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner igen orden från när jag tillsammans med kören deltagit i Sinnesromässa i kyrkan. Då brukar man läsa den versen tillsammans innan gudtjänsten är slut. Tänkvärda ord.

      Radera
  5. Jag håller tummarna för att semestern får en underbar inledning, jag tror att ulj ser bra ut!! Visst känns det som om vi känt varandra längre, tack för den supergoda lunchen och den goda saften å glassen!!! Ha en god vecka! Kram

    SvaraRadera
  6. Förstår att du är orolig men jag tror också att det kommer att gå bra, det måste bara gå bra nu. Jag håller tummarna stenhårt!

    SvaraRadera