onsdag 3 februari 2010

Lång tid - Bakgrund

I mars 2008 gjorde vi ett första försök att bli tre i familjen. Naiv som jag var då trodde jag ju naturligtvis att jag skulle bli gravid på första försöket och få en liten älskling i januari 2009. Månad efter månad gick och när det gått ett år kontaktade vi en privat gynekolog. Utredning inleddes som visade på att jag sällan hade ägglossning. Spolning av äggledare gjordes och där var det fritt fram. Även mannens soldater var det inget fel på.

Fick under förra sommaren prova Pergotime för att få igång en ägglossning. Nytt hopp väcktes. Det slocknade ganska fort när jag fick veta att jag har kardiolipidantikroppar, vilket innebär att jag har en större risk att få blodproppar och som även kan göra det svårare att bli gravid.

Efter ett antal pergotime-månader utan resultat ansåg vår privata gynekolog att vi var oförklarligt barnlösa och en remiss till ivf kunde inte skickas förrän efter två år.

Då blev jag så arg och besviken så då tog jag själv kontakt med Rmc i länet vi bor för att se vad de såg på vår problematik. Till saken hör att jag även har en reumatisk sjukdom och läkaren på Rmc tyckte att den reumaläkaren skulle skicka remiss.
Sagt och gjort. I mitten av december var vi på vårt första besök på Rmc och de tyckte absolut att vi ska testa Ivf framöver.


Där vi är nu är att vi väntar på besök hos en förlossningsläkare i slutat av februari. Hos henne ska vi diskutera behandlingsplanen angående kardiolipidantikropparna. Det kommer säkerligen vara så att jag behöver medicineras med blodförtunnande medel under hela ivf-behandlingen och även under en ev. graviditet.
Sedan har vi ett återbesök i början av mars till Rmc där vi förhoppningsvis blir godkända för ivf och att vi då kan gå igenom ivf-processen.

Förhoppningsvis kan jag börja med ivf-behandlingen på tvåårsdagen från att vi började denna resa.

1 kommentar:

  1. Hej! Är nästan i samma situation som dig. Vi har hållt på i tre år och går på RMC i Linköping. Inte riktigt dags för IVF än, Pergotimekurer först. Ska bli spännande att följa din blogg och se hur det går! /S

    SvaraRadera