tisdag 23 februari 2010

Tomtkoll

Har varit ledig idag och mannen började jobba på eftermiddan.
Så i förmiddags begav vi oss ut på tomtkoll. Hade sett en intressant tomt i ett bostadsområde en lite bit utanför stan. Nästan 2000 kvm till en kostnad av 525 000 kronor. När vi väl kom fram till den insåg vi att det kommer vara mycket markarbete, bland annat sprängning innan man väl kan få dit en grund där. Tomten var väldigt ojämn, den lilla lilla sommarstugan och de förrådsbyggnaderna som fanns där idag var uppbyggda på rejäla grunder som säkerligen är besvärliga att få bort. Dessutom slutade vägen ett antal meter före tomtgräns vilket antagligen innebär att man måste anlägga väg också. Det tillsammans med allt annat markarbete gjorde att vi åkte där ifrån med uppfattningen att det inte var en tomt för oss. Dock kändes området väldigt trevligt.

Sedan åkte vi vidare till den tomt som vi varit och kikat på två gånger tidigare. Den ligger i ett litet område en bit utanför stan och är ca 1200 kvm stor och kostar 700 000 kronor. Den tomten kräver dock minimalt med markarbete då den nu är en slätt trädgårdstomt. Dock ligger tomten ganska nära motorvägen. Man hör hela tiden en litet trafikbrus. Det jag undrar är om man kommer reagera på det eller om man vänjer sig?
Det är denna tomt som Eksjöhus räknade på när vi gjorde kalkylen för några veckor sedan.

Svårt, svårt är det att veta hur man ska göra.

Dock får det mig att tänka på annat än bara barnlöshet, ivf-funderingar, mensvärk med mera.

3 kommentarer:

  1. Jag bor vid en tungt trafikerad riktväg med många lastbilar och man vänjer sig jättefort. Till slut hör man det inte.
    Detsamma gäller tågen som går förbi. Både godståg och X2000.
    Men jag har inte vant mig så mycket att jag märker när de INTE går (som ju har hänt ofta denna vinter) och vaknar av det, vilket är tur.
    Det viktiga är att vägen (eller rälsen) inte är så nära att det finns risk att barn (eller husdjur) riskerar att irra dit.

    Spännande med husbygge :-)

    SvaraRadera
  2. Visst är det spännande med våra tankar om husbygge, men jag är alltid oroligt när det är mycket pengar inblandade.

    SvaraRadera
  3. Jo, det handlar om stora beslut.
    Och hur väl man än planerar lär det dyka upp oväntade merkostnader under resans gång. Därför kan det vara bra att undvika tomten som kräver massor av extraarbete innan grunden kan läggas.

    Svårt att skriva när jag samtidigt håller mina tummar för er ;-)

    SvaraRadera