onsdag 14 november 2012

Min sjukskrivning

Anni undrade igår: Jag är lite nyfiken på om du ska vara sjukskriven tiden ut?  Hur tänkte du? Var det inget problem för läkaren?

Troligtvis kommer jag vara sjukskriven graviditeten ut och detta på grund av flera olika faktorer. Först har jag min grundsjukdom (en reumatisk sjukdom) som innehåller två blodstörningskomponenter som heter antilupuskoagulans och kardiolipidantikroppar. Dessa faktorer gör att min graviditet klassas som en högriskgraviditet med förhöjd risk för blodproppar både för mig, bebis och i moderkakan. För att minimera den risken tar jag ju två olika blodförtunnande preparat (Fragmin och Trombyl). Blodstörningarna och min reumatiska sjukdom kan också ökar risken för tidig havandeskapsförgiftning, tillväxthämning hos bebis och för tidig födsel.  Ovanpå allt detta ligger mina tidigare misslyckade graviditeter med MA och avbrytande i vecka 20. Dessutom har jag från cirka vecka 15 mått allmänt dåligt med diverse krämpor.

Läkaren och jag anser att det inte är värt risken att jobba ifall det skulle hända något. Då är det bättre att ta det lugnt hemma och ta hand om mig, bebis och min kropp istället. Läkaren vi hela tiden har kontakt med är den läkare vi träffade i samband med Dutts avbrytande i maj och vi har själva önskat att det är henne vi ska ha kontakt med. Hon är väl insatt i vår historik och förstår oss helt och fullt i våra orostankar. Hon anser att graviditeten är det absolut viktigaste nu. Jobba hinner jag med att göra sedan tycker hon.

Den här gången har jag inte haft problem med försäkringskassan heller, vilket jag hade efter Dutt. På det senaste intyget försäkringskassan fick in från läkaren står att jag troligtvis inte kommer tillbaka till arbete under graviditeten. En handläggare från FK ringde mig för att presentera sig och hon tyckte inte heller att det verkade konstigt att jag skulle vara sjukskriven resten av tiden.

Det är otroligt skönt att vi har uppbackning från sjukvården och att även FK kan sätta sig in i min situation.

3 kommentarer:

  1. Underbart att ni slipper krångel med myndigheter när ni redan har har så mycket annat o tänka på

    SvaraRadera
  2. Skönt att det här fna landet inte är helt nedmonterat när det gäller sunt förnuft. Bra att de tar detta på allvar och har dig hemma med betalt, det enda rätta!

    SvaraRadera