söndag 29 april 2012

Baka, baka liten kaka

Eller snarare surdegsbröd.
För några år sedan försökte vi oss på att göra helt eget surdegsbröd, men vi tyckte det var svår att få till en bra surdegsgrund och framför allt att få den att överleva till nästa baktillfälle.

När vi handlade senast såg vi att Kronjäst hade börjat sälja surdeg.
Vi köpte en burk rågsurdeg och igår bakade vi. Det blev riktigt gott.
Enkelt och smidigt var det.

Väl värt att prova!

3 kommentarer:

  1. Såg det där i vår affär häromdagen och var på väg att ta den, nästa gång ska jag göra det!
    Riktigt smart.

    Trevlig söndag!
    Kram Lo

    SvaraRadera
  2. Åh, ser riktigt gott ut!
    Har själv fått en klump med surdeg av en vän och tycker det fungerar toppen, så länge man inte glömmer att "mata" den. När du bakar, använd ekologiskt vetemjöl special för resultatet blir så mycket bättre...men det ser verkligen ut som om du lyckats riktigt bra. Får jag din adress så kommer jag på fm-fika ;)
    Kram
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog det där med matningen som vi misslyckades med den gången.

      Radera