onsdag 25 april 2012

Tips mottages tacksamt!

Den senaste tiden är jag nästan så trött som jag var när jag var gravid med Dutt och NEJ, jag är inte gravid nu!
En komatrötthet som är så jobbig. Jag är trött när jag vaknar. Jag är trött på förmiddagen. Jag är trött på eftermiddagen. Speciellt jobbigt är det på eftermiddagarna på jobbet. Trots att jag bara jobbar 50% så är jag helt slut när jag kommer hem. Idag somnade jag som en stock i sängen efter jobbet, men ändå är jag lika trött när jag vaknade igen.

Börjar bli trött på denna trötthet...

Någon som har några tips på anti-trötthetskurer??

16 kommentarer:

  1. Det finns nåt som heter Rosenrot, köps i hälsokostaffärer och kanske även på apoteket.
    Har inte testat det själv men känner flera som gjort det och de ha blivit piggare.
    Googla, vettja.

    Hils Jennie

    SvaraRadera
  2. Har du kollat järnvärden, sköldkörteln och sånt?

    SvaraRadera
  3. Svarar som Johanna: kolla dina värden! Men som tips kan jag rekommendera ingefära i alla dess former. Men helst färsk. Prova att göra te på några skivor färsk ingefära och en tesked honung. Inflammationshämmande och uppiggande! :)

    SvaraRadera
  4. Blutsaft, Rosenrot, Ginseng eller Gerimax Extreme Energy. Kolla på hälskostaffären. Har hört mkt bra om Gerimax Extreme Energy, min syster blev ordinerad Blutsaft när hon haft salmonella och behövde extra av "allt" och jag har själv provat Rosenrot och tyckte att det var bra och en kollega är ett stort fan av Gerimax Extreme Energy. Men som sagt kolla på hälsokostaffären och fråga innan så det passar med din reumatiska sjukdom så det inte ställer till det på något sätt. Kramar

    SvaraRadera
  5. Jag fick klåda av Rosenrot, men det är ju inte säkert att du får det. Det skadar inte att testa. Fiskolja är väl alltid bra.

    SvaraRadera
  6. Om alla värden är ok så tycker jag att motion och frisk luft är det bästa! Segt att komma igång men sen brukar endorfinerna göra sitt.

    Kram,
    XB

    SvaraRadera
  7. Min psykolog säger att motion är det viktigaste för att vi skall må bra. De gär så att hormonerna hamnar i skick, du får en massa endorfiner.. Jag har varit så trött, nere och deppad.. Men nu när jag tagit mig i kragen igen och har börjat jogga så mår ajg tusen gånger bättre. Jag är piggare och gladare och starkare.. Kasnke de finns nåt grupp pass som du skulle tycka va kul.. Jag äslakr bodycombat och zumba.. jag blir lika glad varje gång..
    Hoppas du mår bättre snart! =)

    SvaraRadera
  8. Om du inte har tex järnbrist så rekommenderar jag ljusterapi. Det går jag själv på, speciellt nu när det slår över till vårvärme. Jag hör till de som inte alls känner av höstmörkret, men som blir supertrött på våren.
    Det finns också sk. energimassage, kolla vad som finns till hands där du bor.

    SvaraRadera
  9. Jag vet hur du känner. Har själv haft en förlamande trötthet i flera veckor. Började med omega3 och akaikapslar, så fort jag fick tillbaka lite energi så började jag promenera. Sen tog det inte många dagar innan jag fick tillbaka energin helt

    SvaraRadera
  10. Spirulina. Bäst i pulver-form, men det är ganska äckligt! Finns också som piller. Kram!

    SvaraRadera
  11. Hej Anna, jag jobbar på Life och kan bara bekräfta det flera av de andra skrivit; prova rosenrot! :) Dämpar stresskänslor, ökar energin och är även en bra humörhöjare. Var lite försiktig om du har högt blodtryck, men annars är det bara att testa.
    Kram Elin

    SvaraRadera
  12. Chi San tyckte jag var bra mot trötthet, den innehåller b la rosenrot och du köp kapslar och inte vätska! ;)

    SvaraRadera
  13. Alltså, jag tror att din trötthet precis lika gärna (eller snarare mer troligt!) kan bero på psykologiska orsaker som på en brist av något ämne. Det sista vi ivf:are behöver är att lägga ytterligare pengar på mediciner och tabletter. Chi-san etc. kanske funkar, men är högst sannolikt bara "plåster på såren" och hjälper inte själva orsaken till tröttheten, eller hur. Vi har gjort 5 ivf:er utan att lyckas, och för varje misslyckande blir jag mer zombie-trött efteråt. Det är ju inte så konstigt att kroppen reagerar på sorgen, ilskan och besvikelsen. Jag kan bara säga vad som hjälper för mig mot både sorgen och den extrema tröttheten och det är främst att vara utomhus och gärna arbeta lite fysiskt då. Du som har en trädgård, jag avundas dig! Att göra saker med händerna och kroppen, och bli fysiskt trött, är perfekt terapi. Kratta löv, rensa ogräs...eller bara en promenad i skogen. Efteråt känner man sig ren i huvudet av frisk luft, och "nyttig" som gjort nåt vettigt. Så att vila mycket men inte för mycket - man blir bara mosig av att sova för mycket - och varva detta med valfri utomhusaktivitet, det är fasiken det enda som funkar för mig. Så småningom återvänder kraften, men kroppen måste få tid. Naturen ger ro och kraft! Sen behöver man fylla på med energi på alla sätt, så bra mat och även framförallt att göra saker man tycker ger något, kanske bara en middag med vänner om man har några man kan vara sig själv med, sådant fyller ju en med positiv energi.

    SvaraRadera
  14. Som flera andra här tror jag på fysisk aktivitet för att orka mer och må bättre. Särskilt om det ligger psykiska orsaker bakom måendet. Klättring och yoga har tagit mig igenom många ivf-behandlingar och annat svårt. Hoppas att du hittar det som känns rätt och roligt för dig. Zumba brukar många gilla.

    SvaraRadera
  15. Är du pollenallergisk?
    Jag vet att jag brukar bli GALET trött när pollen sätter igång. Blä.
    Men sen har du varit med om så mkt så det är ju inte så konstigt om du e trött.... :/
    Följer din blogg och håller tummarna så hårt för er!

    SvaraRadera
  16. D-vitamin, Omega-3, fysisk aktivitet och utevistelse funkar mot mycket! Häls/Kajsa

    SvaraRadera