tisdag 23 november 2010

Sammanfattning av ÄP-dagen

Nu är alltså den tredje äggplockningen avklarad. Helt klart den dyraste plockningen, men den mest trevliga. Om man nu kan säga att en äggplock någonsin är trevliga.

Så fort jag öppnade dörren till det anrika Carlanderska sjukhuset så kände jag ett lugn i kroppen. Vilka härliga lokaler. Vilken skillnad mot sjukhuskorridorer! Vi blev mottagna av en jättetrevlig barnmorska som sedan visade mig till vår lilla rum medan hon visade mannen till det lilla rum där han gjorde sin sak. I mitt lilla rum fanns det en riktig säng, en skön fåtölj för mannen samt riktiga väggar till nästa lilla bås. Barnmorskorna som var där var även dom jättetrevliga och spred en lugn atmosfär.

Jag fick klä om till en sjukhusrock och strumpor och så kröp jag ner i sängen under täcket med en värmedyna på magen.

Efter ca en timme var det vår tur att gå in i operationssalen. Där möttes vi av en trevlig undersköterska och en trevlig läkare. Lite morfin i kanylen gjorde att jag blev lite snurrig ett tag. Sedan lade läkaren i lokalbedövning inne i mitt heligaste. Det kändes inte alls och i och med lokalbedövningen som kändes inte själva äggplockningen alls. Vilken skillnad mot Rmc, då man höll på att dö när de stack kanylen  genom slidväggen.

På en tv-skärm kunde man se embryologens arbete med att fiska upp de ägg som läkaren sög ut. Det var häftigt att se.

Sedan traskade vi tillbaka till vårt lilla tillhåll och då vankades det mjuk macka och te. Också skillnad från Rmc då man "bara" fick en Wasa Sandwich.

Läkare kom och berättade att de fått ut fem ägg som nu ska befruktas med mikroinjektion (ICSI). Äggåterföring blir på torsdag klockan 13.30, då det inte är troligt att alla fem blir befruktade. Blir alla fem befruktade kan man välja att odla dom i fem dagar och då blir återföring på söndag.

Vid lunch kunde vi åka tillbaka till hotellet och där blev det en tupplur, men sedan har jag faktiskt klarat att göra Nordstan en sväng. Det trodde jag inte. Visst jag har ont men inte riktigt så ont som de tidigare gångerna.

Nu håller jag tummarna för att det ska vara minst ett guldägg bland dom fem.

Tack för alla era kommentarer under gårdagen och idag!

16 kommentarer:

  1. Bra att du fick en bra Äggplocksdag! Hoppas på fina ägg för dig!

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att det gick så bra :)

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att de var på bra där. Då känner man ett inre lugn och en trygghet, samtidigt som det är så viktigt med alla de små detaljerna. Så som t ex lite te å en macka, ett lugnt rum där man kan slappna av och personal som inger en känsla av tillit. Jag har en fråga: Hur kommer det sig att om det blir just fem befruktade ägg att man odlar dem i fem dagar? Varför inte vid, låt säga, tre befruktade ägg?

    För övrigt tänker jag hålla tummarna för fem befruktade ägg! Några att föra tillbaka denna gång och några att frysa till ett syskon till bebisen ni nu "tillverkar" :)

    Skönt att höra att ni har det bra i Göteborg (12 mil söder om mig :) ). Hoppas ni inte påverkas av snöovädret, utan att ni kan göra allt ni vill och njuta av er vistelse där. Passa på att gå till Liseberg och deras julmarknad. Finns nog inget mysigare när advent och jul närmar sig med stormsteg. Men gå då det har mörknat, annars missar ni liksom hela grejjen med "Jul på Liseberg".

    Ta väl hand om er och passa på att njuta av tiden ni får tillsammans i Göteborg. Det är kvalitetstid för relationen :)

    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  4. vad skönt att höra att det gick bra idag! Visst är det mysigt på carlenderska, (sambon lämnade spermaprov där förra sommaren för vi orkade inte vänta på tid här hemma), det kändes nästan som om man kom in på ett spa..nästan..:)
    Hoppas på finfina ägg nu!

    Gick ni i Linköping innan?

    kramar och lycka till!!

    SvaraRadera
  5. Rebecca: man vill ha minst fem embryon att odla vidare då det inte alltid är alla som klarar den vidareodlingen. Har man då för få så kan det bli att på dag fem har man inget embryo med tillräckligt bra kvalitet. Livmodern är trots att den bästa miljön för embryot.

    Jul på Liseberg är jättefint, men än så länge har de bara öppet på helgerna. Så vi missar det den här gången. Har ju varit göteborgare tidigare i sju år så vi kan Göteborg ganska bra...

    Akna: Ja, vi gick i Linköping förut.

    SvaraRadera
  6. Privata marknaden har ju helt andra möjligheter att erbjuda "eget rum" och annat än sjukhusbakelse (skorpa) och det är bra att sådant finns. Men jag är glad att vi överhuvudtaget fick möjlighet att göra en behandling på landstinget. Vi har inte råd med annat... och då spelar inte en hård brits eller knäcke roll... Lycka till ! :-)

    SvaraRadera
  7. Anonym: Jag är oerhört tacksam för de landstingsförsök som vi har gjort. Samtidigt är det trevlig att när man just betalat massor av pengar att det då känns lite "extra"...

    SvaraRadera
  8. Härligt! Vi blir nog mer och mer övertygade om att välja Carlanderska om vårt sista gratisförsök inte lyckas på rmc. Tack för beskrivningen och bilden :) Skööööönt att höra att man får bedövning, äggplocken är ju bedrövliga! Håller tummarna så för er nu, hoppas hoppas!!
    Många varma kramar

    SvaraRadera
  9. Så skönt att allt gick bra! Hoppas så för er nu!!!!!
    Kramar

    SvaraRadera
  10. Vad härligt att ni hittat en klinik ni trivs på och att de ska befrukta så många ägg med ICSI!!! Underbart :)

    Jag har sagt det förr, men oj vad jag håller tummarna för er hela vägen. Måste det bli en fin julklapp till er i år, många kramar

    SvaraRadera
  11. Skönt att det gått bra! och att ni blir så väl omhändertagna. Kram o lycka till <3

    SvaraRadera
  12. Skönt att det gick bra. Nu hoppas vi på att de plockade ut kanonägg!

    kramar

    SvaraRadera