lördag 15 oktober 2011

Charmen med kattlucka?

Halv tre i natt vaknade jag av att katten kom in geonom kattluckan och en kort stund senare for han omkring i sängen som om han jagade något. På en sekund vaknar jag till och skriker till M att katten antagligen har ett djur med sig in. M tänder lampan och då står jag redan i sängen helt stel och hjärtat i halsgropen.

Katten springer omkring på golvet och letar efter sitt byte. Mannen hittar till slut en råtta sittandes mellan sängstommen och madrassen.
Vid det här laget har jag sprungit ut ur sovrummet och stängt dörren.

Mannen jagar den lilla råttan i en timme innan han får tag i den. Då har råttan hunnit varit i sängen, mellan madrasserna, under sängen och bland mina kläder i garderoben.

Katten som var skyldig till detta satt under tiden M jagade råttan mest i ett hörn i sovrummet och såg rädd ut...jäkla katt.

Svårt att somna om efter detta? Svar: ja!

6 kommentarer:

  1. Hehe... Jäkla katter ibland alltså. Vår första katt var en riktig jägare som släpade in både det ena och det andra. Vi hade en veritabel djurkyrkogård ute i rabatten.

    SvaraRadera
  2. O my god! Vår katt plockar in 1-3 sorkar om dagen (gah!) men än så länge har han inte kommit med någon till sängen (vi låser kattluckan på natten så han inte kan gå ut...)

    Många kramar!!

    SvaraRadera
  3. Vår katter släpar in både möss och fåglar, har blivit specialist på att fånga dem men tack å lov har jag sluppit dem i sovrummet... FY!
    Tänker så mycket på dig. Hoppas du mår ok efter omständigheterna.
    Kramar hårt och länge!

    SvaraRadera
  4. Sitter och läser om det du gått igenom den sista tiden, och kan inte låta bli att ta upp det i denna kommentar. Jag är ledsen för er skull. Så oerhört ledsen, att det tåras i ögonen när jag läser.
    Jag hoppas du kan hitta positiva tankar och energi snart igen.
    Men framförallt tron på framtiden.
    *
    Apropå katten, vet jag precis vad du menar med att den sitter i ett hörn och tittar och ser rädd ut, hehe.
    Vår katt är exakt likadan när det kommer till kritan...
    Den tog in en mus (det här var länge sedan) som gjorde sig hemmastadd bakom lådorna i köket. Den hämtade torrfoder i matskålen när katten sov och hade det trevligt där bakom.
    Vi märkte det på kattens konstiga beteende, när den började stirra på "ingenting" i köket.... så vi började riva ut alla lådor och där bakom satt en stackars liten mus.
    Om katten tog den? Nä, den försvann under soffan...Anders fick ta den...
    Hua, hemskt när de tar in allt sådär...

    Ha en underbar helg.
    Kramar/
    Luiza

    SvaraRadera
  5. hihi känner igen det där...vi var med om samma sak för ngt år sen....det slutade med att min M råkade ställa soffan på den stackarrs lilla musen...sen när den äntligen var infångad ( efter typ en timme) kastade han lillstackarn fr balkongen... =(

    SvaraRadera
  6. Har också katt - tre stycken så du kan tänka att det blir fina presenter av 3 stora manliga jägare.
    Dom har som specialitet att på sommrarna dra in fåglar, råttor och möss - döda då(riktiga män dödar)och lägga dom framför sovrumms dörren så man trampar på dom när man sömndrucken ska gå på toa på morgonen - niiiice värre.

    SvaraRadera