onsdag 26 oktober 2011

Detta med pengar


Bara saken att det ska behöva kosta pengar för att göra barn är helt galet, men när läget är som det är får man gilla läget.
Vårt trepack ivf är nu slut. Det har kostat 50 000 kronor plus resekostnader, nio hotellnätter, mat och frånvaro från två arbeten.

Nu får vi alltså börja betala våra frysförsök och de kommer kosta 10 000 kronor plus resekostnader och frånvaro från jobben. Fördelen med frysförsök är att vi kan åka fram och tillbaka till kliniken på samma dag.

Pengar växer inte på träd och sån grädde på moset var mannen hos tandläkaren i  veckan och den räkningen kommer nästan kosta som ett frysförsök. Nästan 8000 kronor kommer det kosta med undersökning, rotfyllning och krona. Jag tycker det är oerhört märkligt att det högst kostar 900 kronor om året att gå till en läkare på sjukhus, men hos tandläkaren kan det i princip kosta hur mycket som helst!

Jaja, hans tandläkarräkning kommer inte att göra att vi inte har råd med frysförsök, men tandläkarräkningen kändes som onödiga pengar som vi inte räknat med...

4 kommentarer:

  1. Jag hittade just din blogg, och åh vad jag önskar hett att jag hade mängder av pengar som jag kunde ge dig.

    Håll ut!

    Kram Anneth

    SvaraRadera
  2. läkarbesök kostar MYCKET mer än 900kr/år...bara det att skattebetalarna står för större delen av kostnaden. Tandläkare liksom kiropraktor, naprapat, veterinär etc betalas inte av skatten...därför kostar det som det verkligen gör. Tro mig, läkarbesök är dyrt, bara det att vi inte får se den faktiska summan. Och viss tandvård kan man få ersättning för om det är akut.

    SvaraRadera
  3. Anonym: naturligtvis är jag medveten om att det är skatten som vi alla betalar som bekostar den "vanliga" sjukvården. Det jag tycker är märkligt är att inte tandvård klassas som sjukvård. Men men nu är det som det är och då får vi alla gilla läget.

    SvaraRadera
  4. Tycker också tandvård borde klassas som sjukvård. Som det ser ut nu blir ju tandvård en klassfråga och det känns fel! Att ha infektioner i tänder eller liknande är för mig att likna vid infektion någon annanstans i kroppen och man måste ju få hjälp.

    SvaraRadera