lördag 19 november 2011

Att utsätta sig

Att åka till Ikea en lördag är ju att utsätta sig för det som jag just nu tycker är mest jobbigt - gravidmagar, pyttesmå bebisar, större barn och lyckliga föräldrar med flera barn.
Dessutom måste man ju alltid passera bebis- och barnavdelningen för att komma vidare runt i Ikeas snitslade bana. Jag hade så gärna fått stannat till på bebisavdelningen för att kolla olika saker. Nu nästan sprang jag igenom den för att slippa se...

Jag vet ju att de där lyckliga föräldrarna på Ikea inte kan rå för det elände som jag råkat ut för, men de blir ändå mina syndabockar. De borde stanna hemma när jag ska till Ikea så jag slipper se dom. Sedan tolkar jag alla föräldrar och gravida som överlyckliga och så kanske inte heller är fallet. Bakom den lyckliga fasad (som jag ser) kan det finnas olyckliga scenarion, men jag väljer att inte se det.

Efter vårt besök var jag helt slut i hjärnan. Hjärnan arbetar på högvarv för att bearbeta det familjeliv som jag inte fick. Idag kunde jag ha varit den där mamman som gick med en tvåmånadersbebis i sin vagn och förstrött lade ner ett mjukisdjur i inköpskassen. Istället innehöll vår inköpskasse enbart ljus och inredning till kökslådorna.
Eller åtminstone kunde jag väl ha fått varit gravid med Snöis i vecka 14 (tror jag det skulle varit nu) och stannat till på bebisavdelningen och klämt lite på deras mjukisdjur.

Blä, det skulle inte vara så här.

4 kommentarer:

  1. Nej,det skulle inte varit så här vännen, inte alls så här. Jag förstår att det var jobbigt med Ikea en lördag för er, det är ju då "alla" barnfamiljer är på Ikea. Ni borde fått ha er lille Dutt i vagnen och fått handla mjukisdjur och bebisprylar. Kramar till er.

    SvaraRadera
  2. IKEA är det värsta som finns för en ofrivilligt barnlös och sörjande förälder.
    Jag tänkte också åka dit på helgen, men sedan kom jag på vilken mängd av gravidmagar och småbarn kommer att vara där, så jag tror att jag flyttar IKEA besöket på någon vardagskväll, då är det förhoppningsvis färre glada småbarnsförälder där och blir med detta shoppingen mindre "påfrestande".

    SvaraRadera
  3. när jag var gravid var jag en bitch i 9 månader , sen efter barnet föddes fick jag förlossningsdepp och nu lider jag av sömnbrist ...utåt sett ser jag glad ut och mina barn och man ser väl ut som en lycklig familj , och ja vi är det också såklart , men just nu vill jag bara dra ifrån alltihopa och sova i flera år , att åka till ikea för mej är det enda roliga jag får ha ....så ja jag kan förstå din avundsjuka och att du blir lessen , men det är som du säger , under ytan vet ingen hur det är ....
    men jag fattar att det är påfrestande för ditt pyske att se alla dessa "glada" familjer

    SvaraRadera
  4. Känner igen det där... vi var på Ikea för ett par veckor sedan (i och för sig en vardagkväll, inte så mycket annat folk) - men fy tusan så jobbigt det var med barnavdelningen. Vi nästan sprang igenom och värst var att se spjälsängarna. Det var ju där vi skulle ha varit, inte på kyrkogården... :-( Så nej, det ska verkligen inte vara så här!

    SvaraRadera