onsdag 21 september 2011

En fråga till

annaaa skrev så här för någon vecka sedan: "Jag har en fråga ang. er IVF-behandling då jag strax ska påbörja min första FET efter en IVF som slutade i avbrytande precis som för er. Ni hade vid detta försök embryon i frysen men påbörjade en ny IVF från "början". Vi kommer göra FET tills dess att de frysta embryona tagit slut och först efter det göra nytt färskförsök. Jag har inte reflekterat kring detta tidigare men undrar om ni resonerat om detta med läkarna och varför man väljer det ena framför det andra. Vi är fortfarande på landstingsfinansierade försök. Lycka till med allt, så otroligt roligt att allt går så bra!"


När vi skulle starta den andra behandlingen så tyckte vår distansläkare att vi skulle köra en helt försök och et tyckte vi också då vi had chansen att fylla på frysen. Hade vi valt att göra FET hade vi kunnat byta ut ett färskförsök mot två FET-försök.
Kanske är det annorlunda eftersom du fortfarande gör försök inom landstinget?

Att vi valde färskförsök istället för Fet var som sagt för att få fler till frysen. På andra försöket utökade vi förrådet med ett embryo och hade då fyra i frysen. När vi nu gjorde det senaste försöket hade vi ju i efterhand lika gärna gjort ett FET då vi bara fick ut ett ägg och det inte blev befruktat. Så trots att vi gjorde färskförsök så blev det i slutändan ett FET, men det kunde vi ju inte veta i förhand.

Har ni fler frågor om behandlingar eller annat är det bara att ni frågar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar