tisdag 13 september 2011

Lite frågor och svar

De senaste dagarna har jag fått några frågor bland alla de kommentarer som rasat in. Tänkt nu ta och besvara dom.


Julia skrev: Grattis! Jag förstår att de är blandade känslor men jag tänker lite såhär att vad är chanserna att även detta barnet skulle vara sjukt?
Att detta barn skulle vara sjuk och ha samma missbildning som Dutt är minimal. Trots att alla läkare och barnmorskor vi träffat sagt det är det oerhört svårt att ta in det. På 2300 förlossningar per år här i Norrköping är det högst två per år som har Dutts missbildning, så risken att det skulle drabba oss två gånger är näst intill omöjlig.


Janet skrev: Det är många som är glada, hur tog era föräldrar och syskon den stora nyhet
Det är ju verkligen annorlunda när man ringer sina närmste anhöriga redan samma dag som man plussat. Inget "vänta till efter vecka 12" här. Alla blev naturligtvis glada, men jag tror också att de den här gången, liksom vi, är mer oroliga för att någonting ska gå fel. Vilket naturligtvis inte är så konstigt.


Lo skrev: Du ska inte försöka se till så du får gå på SpecMvc?
Jag kommer att vara kopplad till Specialistmödravården, men i mitt landsting så hänger den vanliga mödravården och specialistmödravården ihop. När vi är på vårt första möte med barnmorskan den 3 oktober kommer jag sedan vilja ha en tid så fort som möjligt till en läkare för att lägga upp en vårdplan för hur kontroller ska ske under graviditeten.


Suz skrev: Men varför måste det ta så lång tid innan du får ett ultra?
Hos min distansläkare görs ultraljudet runt vecka 8+0. Så var det även när vi såg Dutt första gången. Kan det bero på att hon inte har världens modernaste ultraljudsmaskin? Kanske. Möjligtvis väljer hon då att lägga ultraljudet något senare så att hon säkert ska kunna se det lilla livet. Den 4 oktober när det är dags för ultraljud kommer jag vara i vecka 7+6.




3 kommentarer:

  1. Oki va bra! För en viktig sak är att ni inte ska gå med oro i magen... Där ska ju Snöis växa och gro!
    Kram Lo

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde mitt första UL i precis vecka 7+6. Då såg jag en liten alien med JÄTTE-huvud och ett tickande hjärta! Kunde inte sluta le! Men ni vet ju precis, ni har ju gjort det förr. Skillnaden den här gången är naturligtvis att snöis kommer födas levande och frisk och få stanna med er!

    SvaraRadera
  3. Ang ultraljudet, är det inte så att hjärtat inte börjar slå förrens när någonstans o vecka 7-8? och att det då borde vara därför man inte gör ultraljud tidigare?

    Grattis förresten! när jag skulle skcka en grattis kommentar sist gång så ville det inte funka...

    //Emma

    SvaraRadera