fredag 16 september 2011

Klantiga försäkringsbolag

När vi blev gravida med Dutt tecknade jag en Vänta barn-försäkring. Nu när det gick som det gick meddelade vi försäkringsbolaget i somras att vi inte ville betala den och de sa då att den skull makuleras.

Idag ligger ett brev från försäkringsbolaget i brevlådan och brevet lyder:
"Hej! Du har redan tecknat en bra försäkring för dig och din bebis. Den försäkringen gäller fram till sexmånadersdagen. Men nu är det läge att tänka på fortsättningen."

Fortsättningen ja... Jag skulle gärna teckna en barnförsäkring om jag hade ett levande barn att försäkra.

Jag ringer till försäkringsbolaget och informerar om att jag inte vill ha massa papper om barnförsäkringar och att vi meddelat att vi inte behöver någon sådan just nu. Hon säger med en gång att hon ser att vi kontaktat dom om det som hänt och hon kan inte förstå hur detta brev gått iväg trots allt. Hon beklagar att så har hänt.

När jag lägger på reagerar på ett sätt som jag inte är van vid just nu och inte är beredd på. Det är ganska länge sedan jag grät över det som hände med Dutt, men nu kom det.
Det där jävla brevet rev upp mer minnen och sår än vad jag trodde från början...

5 kommentarer:

  1. men åhh, vilka jäklar.. Till mig ringde dom och började tala om fortsatt barnförsäkring.. :(

    dom ringde till mig dagen innan vi avbröt graviditeten.. :( jag vart galet arg och hon gav sig inte heller.. inte förens jag mer eller mindre skrek till henne vad vi skulle göra dagen efter..

    Visst dom kan ju inte veta vad som hänt men jag tycker ju att de borde kunna gå lite smidigare fram och inte rusa fram så.. :(

    KRAM på dig gumman..

    PS
    jättefina kort på dig och din man från ert bröllop.. :)

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Jag tecknade aldrig någon försäkring men via Familjeliv fick de info om graviditeten... Det de INTE fick var att den också slutade i missfall v 12+2... Men tack och lov var de underbara när de ringde, beklagade så mkt och önskade lycka till. Däremot river det, precis som du skriver, upp sår man på något sätt börjat läka lite lite i alla fall...

    SvaraRadera
  3. Oh jävlar... frågan är om jag har samma sak att vänta... fast Lillsudd var ju beräknad innan Dutt hopps att de fattade när jag bad dem makulera den...

    SvaraRadera