fredag 17 augusti 2012

1 vecka kvar

När läkaren sa den 1 augusti har vi tar ett ultraljud om tre veckor istället för om fem veckor tyckte jag att det lät bra. Nu inser jag att tre veckor är en evighet just nu i mitt liv... Men nu är det i alla fall bara en vecka kvar tills vi förhoppningsvis får hoppa upp på de där rosa molnen en stund. Jag ser fram emot ultraljudet med skräckblandad förtjusning. Jag skulle vilja ha en egen ultraljudmaskin hemma som man skulle kunna använda när som helst. Dom kan väl inte vara så dyra, eller så kanske jag kan sno med med maskinen från ultraljudsrummet nästa vecka :-)

Tills nästa fredag ska vi också skriva ner ett antal frågor till läkaren bland annat om min nästäppa och så skulle jag vilja att de tar ett blodvärde för att se om det hänt något med det.

En vecka - 7 dagar. Hoppas att dessa kommande dagarna går fort. Visst helgen får gärna gå långsamt ;-) men sen...

Hoppas att ni alla får en skön helg.

10 kommentarer:

  1. Vi får hålla varandra sällskap till nästa fredag, då jag får mitt VUL och besked om min graviditet.
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Haha, sno en så kommer jag över om kvällarna och kollar in vår bebis ;)

    SvaraRadera
  3. Köp en angelsound så kan du lyssna på hjärtljuden! Kanon!

    SvaraRadera
  4. Jag var täppt i näsan hela min gravv. Det är pga ökat tryck. Jag blev beroende av Otrivin mint och det var ett rent helvette att ta sig ur. Vad du än gör ta inte nässpray mer än 10 dagar. Den nästäppa man upplever när man är beroende och ska försöka sluta är fruktansvärd man får inte luft och ångesten vibrerar. Lyckades ta mig ut det runt vecka 30 och var sedan "vanligt tät" resten av gravven. Känner många gravida som år efter förlossningen fortsätter med nässpray eftersom det är så svårt att sluta. Håll ut i samma sekund som bebisen kommer ut upphör nästäppan som genom ett trollslag :)) helt sant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska försöka att inte ta "vanlig" nässpray överhuvudtaget. Nu använder jag ju renässans och vad jag förstått är den inte vanebildande.

      Radera
  5. En vecka går snabbt gumman, sen är ni överlyckliga och kommer se framemot allt som ska köpas! Önskar er en underbar helg! Kram

    SvaraRadera
  6. Renässans är inte vanebildande så det är ju bra! Sedan hjälper det inte lika bra mot nästäppan men den panik man upplever när slemhinnan svullnar ner i halsen pga nässprayberoendet är inte värd lindringen om man säger så:) ULJ kommer visa en aktiv bebis som är frisk och mår väl, det är jag tvärsäker på!!

    SvaraRadera
  7. Gift dig med tom Cruise, han hade visst ett eget UL hemma när de väntade barn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Ska se på vilket sätt jag kan få till det ;-)

      Radera
  8. Renässans är bra, och lite läskig men funkis är näs-sköljen som heter... var det nasoline? En stor spruta, finns på apotek. Jag fick också, som start för jag hade varit täppt länge, nåt avsvällande utskrivet som var ok att ta som gravid.

    SvaraRadera