onsdag 1 augusti 2012

Så skönt!!

Idag behövde vi inte sitta många minuter i väntrummet förrän vi blev uppropade. Det var samma barnmorska  idag som gjorde Kub-ultraljudet med Dutt förra året. Hon sa att hon läst i journalen vad som hänt så det kändes skönt.
När jag dragit ner byxorna och hon satt ultraljudsstaven mot magen sa hon nästan genast att hjärtat tickade. Då tror jag att jag tappade flera ton stenar från axlarna... Sedan tittade hon igenom kroppen. Hjärna tror jag att hon tittade mycket mer noggrant den här gången än förra.
Förra gången tyckte jag att hon inte berättade så mycket vad hon så, men idag berättade hon och visade vad hon såg. Miraklet ville inte riktigt vara med och visa alla vinklar så hon fick "banka" lite på magen för att hen skulle vrida sig lite. Nackspalten såg också normal ut. Vi har ju valt att inte ta riskbedömningen, men vad hon kunde se så såg den helt normal ut.
Hon visade magsäck, urinblåsa, njurar, fingrar, tår och hjärnan. Två bilder fick vi med oss hem och de finns att beskåda här. Miraklet var ungefär 7 cm lång och enligt hennes beräkningar så är vi i 13+1. Exakt som min beräkning. Beräknat förlossningsdatum är 4 februari. Bokade också in tid för rutinultraljud som blir den 6 september.

Efter ultraljudet blev det inskrivning hos barnmorskan. Det gick ganska snabbt den här gången. Det är konstigt att man kan känna sig så van och rutinerad utan att ha fått en bebis... Min järnvärde var inte det bästa, 107, så hon tyckte att jag skulle börja med järntabletter redan nu.

Nästa steg är läkarbesöket i morgon då vi ska planera upp graviditeten med extrakontroller med mera.

DEt blev en bra dag idag, men nu känns det som att luften gått ut mig fast på ett positivt sätt. Resten av dagen blir en lugn dag. Jag ska plocka lite svarta vinbär och hallon. Sedan ska jag njuta lite också!

28 kommentarer:

  1. Hej
    Va sköntför er att allt såg bra ut
    mvh BM

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir för er skull. Sitter med glädje tårar i ögonen. KRAM

    SvaraRadera
  3. jag vet inte om du ätit järntabletter innan , men om du inte har det var försiktig för man kan bli både hård i magen ( som om man behöver det ytterligare liksom) och få väldigt ont.

    testa gärna naturprodukter då dessa är snällare mot magen än apotekets ...

    lycka till med allt och jag hoppas du kommer må bra under hela graviditeten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är ju redan hård i magen, men jag ska prova några dagar med tabletterna så får jag se vad magen säger...

      Radera
    2. Grattis! Miraklet ska bli er levande bebis!

      När järnvärdet är såpass ordentligt dåligt redan nu är det nog bara Niferex mfl från apoteket som faktuskt hjälper (jag fortsatte sjunka med Blutsaft när depån var tömd) men jag kan "trösta" med att de tillsatt något i Niferexen som ska motverka förstoppning å trots 2 tabletter per dag så får jag istället diarré. Inte så kul det heller kanske, men bättre än förstoppning....

      Radera
    3. det var niferex som jag fick så jävla ont i magen av . fy fan säger jag , åt inga mer järntabletter , men stoppade i mej mat med järn och ja jag höll värdet så pass bra allafall ( talade inte om för min bm att jag slutat med tabletterna)mådde bra hela graviditeten förutom då jag fick äta tabletterna och äckliga är dom att svälja med ..
      men hoppas du hittar¨
      nåt som passar dej och att du får i dej ditt järan

      Radera
    4. Jag har inte själv provat Hemofer Plus som ska vara skonsamma mot magen, men däremot hört bra om dem. De innehåller även folsyra. Kan ju vara värt att prova i alla fall. Lycka till! =)

      Radera
  4. Vad härligt, en milstolpe avklarad. :)

    SvaraRadera
  5. Oj, vad glad jag blev när jag läste det! Visst går det bra hela vägen nu! kram Eva

    SvaraRadera
  6. Underbart vännen!!! Stort lycka till! :))

    SvaraRadera
  7. Fantastiskt att följa stegen framåt - Grattis till ett fint UL!

    SvaraRadera
  8. Jättejätteskönt att höra. Grattis till er!

    SvaraRadera
  9. Härligt! Grattis till ert lilla Mirakel! En milstolpe avklarad!

    SvaraRadera
  10. Vilken lättnad!
    Håller tummar och tår att det ska gå vägen nu :)

    SvaraRadera
  11. Så skönt :) jag var säker på att allt var bra med er bebis (känns som en tjej) ;)) Är jätteglad för er skull! Hoppas du kan njuta lite nu också av att vara gravid! Tiden går enormt fort och vips är ni föräldrar till en livs levande krabat!

    SvaraRadera
  12. Grattis Anna o M. Skönt att allt tuffar på som det ska. Vi ses!! Maggie

    SvaraRadera
  13. Grattis Anna o M. Skönt att allt tuffar på som det ska. Vi ses. Maggie

    SvaraRadera
  14. Grattis!!! Så skönt att det gick bra! Fortsätter hålla tummarna.

    SvaraRadera
  15. Grattis!! Vad skönt att höra att det gick bra!! Tjoho!

    KRAM!

    SvaraRadera
  16. Åh, vad fin h*n är! Ser verkligen helt perfekt ut. Jag tror att det är en lillebror som växer där inne :) Är så glad att allt gått bra för er idag. Hur mår du och maken efter denna stora dag?

    Ta väl hand om dig/er :)

    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  17. Oj så glad jag blir. Underbart!

    SvaraRadera
  18. Fantastisk! Så godt! Stor klem!

    SvaraRadera
  19. Men oj vad upptagen jag har varit, har ju glömt bort att titta in - stort grattis! Det kommer att bli så bra den här gången. Kramar!

    SvaraRadera
  20. Grattis till det fina resultatet på ultraljudet!

    SvaraRadera
  21. Stort grattis!! Vad skönt att allt såg bra ut.

    Kram

    SvaraRadera