måndag 20 augusti 2012

4 och frågor och svar

Idag är det fyra dagar kvar till vi vet hur det står till med Miraklet. Hoppas att det kan gå fort dessa dagar. Jag kan inte säga att jag ser fram emot ultraljudet, men ändå vill jag dit. Väldigt dubbla känslor!

Tröttheten sitter i och den har väl kanske blivit något bättre. Jag sover ju bara middag en gång per dag nu... Tidigare blev det ju två gånger per dag. När jag på jobbet blir trött så kommer även huvudvärken, vilket gör mig ännu tröttare, vilket gör att jag får ännu mer huvudvärk. En ond cirkel helt enkelt.

Min mage har börjat kärva rejält igen. Jag har tyckt att den varit okej ett tag, men nu sitter jag här i soffan och käkar katrinplommon... Kanske är det järntabletterna som helt korkat igen mina tarmar.

De senaste dagarna har jag fått ett antal frågor från er läsare vilket jag tycket är jättekul. Vissa frågor har jag svara på direkt i inlägget där frågan är ställd, men här nedan blir det lite frågor och svar.

Sara undrade:  Börjar det komma in nu? (att jag är gravid) Är det konstigt att se bilden på dig själv, med faktiskt en gravidmage? 
Jag har fortfarande svårt att förstå att jag är gravid. Det kanske är därför som jag gärna vill veta könet. Jag föreställer mig att jag då lättare kan relatera till bebisen i magen om jag kan säga han eller hon... Vi får se om vi får veta redan på fredag eller om vi får vänta ett par veckor till.
Jag tycker det är väldigt konstig att magen blir större, men förhoppningsvis kommer jag gradvis att fatta...

Anonym undrade: Tänkte bara höra om du kan lägga ut en bild på dej själv? :) om inte varför? Kommer du att lägga ut någon bild på miraklet sen?
På bloggen finns några bilder på mig. Här finns en bild, här är en annan och då får du också som bonus artikeln som vi ställde upp i i Svenska dagbladet. Dessutom finns en halvdålig bild här som också är en artikel från vår lokaltidning.
Om det kommer bli några bilder på Miraklet vet jag inte. Det har jag inte bestämt än, men antagligen kan jag inte låta bli... Jag kommer ju vilja visa upp honom/henne för hela världen ;-)

13 kommentarer:

  1. Jag tycker det funkar bättre med råa morötter än katrinplommon. Du kan kanske testa det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ätit massor med morötter nu när det är säsong, men tycker inte att det hjälper. Kanske kombinationen morötter och katrinplommon är bra :-)

      Radera
  2. Jag slutade med kaffe när jag blev gravid men märkte för ett tag sedan märkte jag att när jag drack en kopp hos mamma fick jag gå på toa :) Så nu blir det en morgonkopp för magens skull. En del tycker mese kan hjälpa. Det är ett gissel när magen strejkar :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en kopp kaffe på morgonen har jag också testar och det funkar ibland.

      Radera
  3. RUL kommer gå så bra ska du se, men förstår din hatkärlek till ulj! Men ni kommer gå ut från rummet med ett underbart flin på läpparna!! Vi håller tummar, tår och tassar här för er, ni finns i våra tankar på fredag medan vi själv gör äp. Lycka till gumman! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. På fredag är inte det "riktiga" rul utan "bara" ett inför-rul-ultraljud. Det riktiga rulet blir om cirka tre veckor.

      Radera
  4. Bulkmedlet inolaxol - underbart för krånglande tarm och kan långtidsanvändas! Inget som överförs till fostret heller eftersom det inte tas upp i blodet utan är små "stenar" man sväljer ned! Jag äter det nu ( ammar) eftersom jag fick fissur efter förlossningen!

    SvaraRadera
  5. Jag skulle oxå tipsa om Inolaxol på apoteket. Superbra! Ska du till en doktor snart så kan du be hen skriva ut på recept. :)

    SvaraRadera
  6. Inolaxol har jag testat och det var det mest vidriga att stoppat i min mun... En tiondels sekund efter att det kom ner i halsen så kom det upp igen. Blä...

    SvaraRadera
  7. Mitt tips skulle vara päronpure, både gott och brukar fungera på hård mage:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, det lät mycket godare än inolaxol ;-)

      Radera
    2. Köp Laxoberaldroppar på apoteket, smaklösa droppar som gör susen för magen!

      Radera
  8. Jag tog alltid mina järntabletter innan jag la mig och hade aldrig några problem, förutom en gång då jag kom på att jag glömt och tog tabletten klockan 3 på natten på vägen tillbaka från toaletten, hade ont i magen tills 12 dagen där på.

    Hoppas att magen mår bättre och att dagarna går fort =)

    SvaraRadera