fredag 24 augusti 2012

Underbart!

Nu har jag hållit er på sträckbänken allt för länge så nu är det dags för en uppdatering. En positiv sådan!!

När vi kom till Specialistultraljudet och satte oss i väntrummet var vi naturligtvis alldeles för tidiga. Typiskt oss att vi aldrig kan lära oss hur lång tid det tar med bil hemifrån och till sjukhuset fast vi kört den sträckan så många gånger. När klockan var elva satt vi där fortfarande och jag kände att jag bara stirrade rakt fram helt tom i blicken. Klockan blev nog tjugo över elva innan barnmorskan och läkaren ropade in oss i ultraljudsrummet. Vid det läget var jag nära ett psykbryt...

Läkaren frågade hur det kändes och jag sa att jag var så nära en hjärtattack just då och att jag hade dåliga viddar från det här rummet sedan Dutts ultraljud förra året. Med skräck lade jag mig på britsen och läkaren sa att vi inte behövde titta på skärmen förrän de sett allt allt såg bra ut med hjärnan och hjärta. Det gjorde jag inte heller på en bra stund, men när de börjar prata om "det ser fint ut", hjärtat slår" och så vidare så började jag sakta men säkert våga mig på att titta på skärmen.

Barnmorskan ägnade mycket tid till att kontrollera hjärnan, mätte olika saker där och allt såg helt perfekt ut. Hon kollade även över övriga kroppen så som, magsäck, urinblåsa, ryggraden, lårben, hjärtats kammare och diafragman.
Jag frågade om de kunde se vilket kön det var och de kollade och spekulerade. Allt är så litet vid den här tiden, men vi fick ett kanske kanske på vilket kön det är, men det håller vi för oss själva ett tag till. Tills det är mer säkert.

I början av ultraljudet var tårarna inte långt borta, men de försvann mer och mer ju mer de tittade och ju mer positiva de var!

Barnmorskan hade svårt att få en bra bild på Miraklet då h*n hoppade omkring, vevade med armar och ben och vände bort huvudet. Till slut fick hon den här bilden.

Vi fick också veta att moderkakan sitter i framväg så då antar jag att det kan ta ett par extra veckor innan jag känner några markanta rörelser inifrån.

Efter ultraljudet pratade vi en stund med läkaren och det känns nu som en omöjlighet att något fel kroppligt ska uppkomma till rutinultraljudet som vi har inbokat den 12 september.
Vi diskuterade också hur jag mår och efter lite funderande fram och tillbaka så är jag nu sjukskriven två -tre veckor.

Dessutom frågade jag om bubbelpoolsbad och enligt läkaren var det okej.

Nu ska jag börja njuta!

36 kommentarer:

  1. Åh härligt! Njut nu så mkt du kan! :)

    SvaraRadera
  2. Jaaa, vad underbart!! Måste känts som en sten föll från era axlar. Nu ska du bara njuta resten av tiden, ert lilla Mirakel har det tipptopp där inne. Stort grattis och fortsatt lycka till. :)

    SvaraRadera
  3. Ååå vad underbart att läsa dina rader! Jag blir sååå glad! Fasen vad Ni förtjänar detta! Hoppas du får en skön helg och kan njuta lite mer nu!

    Kram C <3<3<3

    SvaraRadera
  4. Grattis! Härligt att den lill* mår bra!

    SvaraRadera
  5. Åh så skönt! Nu kan ni ha en skön helg och äntligen slappna av för det måste ju verkligen ha varit en anspänning inför detta. Såå härligt att allt såg så bra ut och vilken fin bild ni fick med er hem! :)

    SvaraRadera
  6. Åh vad skönt att allt såg bra ut. Det är ni värda. Försök våga njut. :)
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Precis: Underbart!

    SvaraRadera
  8. Vad härligt att höra. Njut nu. Kramar

    SvaraRadera
  9. Åh, vad härligt! Jag är så glad för er!

    SvaraRadera
  10. Sikke et fint billede af Miraklet :D

    SvaraRadera
  11. Puh! Nu kan man släppa ena tummen och jobba vidare. Underbart! Ha en superledighet med vardagsliven o bubbelbadet. Maggie

    SvaraRadera
  12. Ursäkta språket, men fy fan så skönt! Ha nu en riktigt skön helg. Mys!

    SvaraRadera
  13. Åh, så underbart! Det är ni verkligen värda, njut nu riktigt ordentligt.

    SvaraRadera
  14. Åh så fin bild! Skönt att läsa att allt gått bra!

    SvaraRadera
  15. Underbara nyheter! Stort grattis :)

    SvaraRadera
  16. Men vilken härlig dag för er! Många grattisar!!! Hälsn Kaisa

    SvaraRadera
  17. Fina lilla mirakel! =) Bilden var ju jättebra! GRATTIS till ett lyckat UL. Jag är så glad för er skull!

    KRAM!

    SvaraRadera
  18. Vilka härliga nyheter! Grattis! Kram Charlotta

    SvaraRadera
  19. Men så fantastiskt och ljuvligt!! All lycka till er och miraklet!!

    SvaraRadera
  20. Gud vad jag är GLAD för er skull! Så himla underbart! Varmaste grattis :-)

    SvaraRadera
  21. Och det är bara början på din njutar-resa, tänk när du får snusa på miraklet första gången! Underbart att höra att det såg bra ut!

    SvaraRadera
  22. Åh ett jätte stort grattis! Det är verkligen er tur nu. Jag är så glad för er skull. Kramar

    SvaraRadera
  23. Fantastisk! :D Jeg er så glad på deres vegne! :D

    SvaraRadera
  24. Åhhh Underbart!!! =D Härligt att Miraklet växer och frodas i din mage!!! Jag har jobbat precis hela dagen och skyndade mig hem nu för att läsa vad som har hänt i dag och släppa lite på greppet om mina hållna tummar...Jag blir så glad för Er skull trots att jag inte känner Er!!! Massor av kramar och njut nu av både graviditet och ledighet!!

    SvaraRadera
  25. Ljuvligt! Och sicken liten snygging! Glad i hjärtat för din skull;))) kraaam

    SvaraRadera
  26. Visste att det skulle gå bra, så skönt att höra vännen! Skönt för dig att vara sjukskriven oxå för att hämta krafter! Kram

    SvaraRadera
  27. Grattis!!! :) vilken lycka och vilket mirakel!
    //minneli

    SvaraRadera
  28. Som rubriken säger: Underbart!!!!

    SvaraRadera
  29. Underbart att läsa!! Och vilken fin bild ni fick på miraklet i magen.

    SvaraRadera
  30. GRATTIS :))) underbart för er <3

    SvaraRadera
  31. Men hur HUR kan jag ha missat! Kikade in här efter lunch men näe, inget och så först NU ser jag! HURRA HURRA för ditt lilla mirakel i magen! Grattis! Ja nu ska du verkligen njuta, det tycker jag! Glad blir jag, riktigt jä*la glad! Och jag tackar ödmjukast för alla gravidbaciller, jag sniffar in dem regelbundet och hoppas det hjälper :) Kramar i massor

    SvaraRadera