torsdag 2 augusti 2012

Vågade


Igårkväll tog jag mod till mig och bokade ett rum i Ullared. Så två dagar i oktober är det tänkt att vi ska shoppa loss!. Man måste våga tro!!

Nu återstår "bara" - Vad behöver man? Vad behöver en bebis och en nybliven familj? Gekås har ju massor med saker, men har ni några tips - Som sagt vad behöver man??

Tur att jag har lång tid på mig att skriva inköpslista!

19 kommentarer:

  1. Hej o grattis till er igen! Jag var påGekås i oktober o handlade till vår bebis som föddes i feb... Jag handlade sjukt mkt! Tror d slutade på 7000 :) såhär i efterhand kanske jag handlade lite väl mkt... Köpte massa kläder.. Overaller... Bäddset... Täcke o kudde.. Ja o massa mer... har varit jättenöjd med att utom kudden o de vita bodys.. Så mitt tips e handla på! Men skippa kudde.. Å köp en på en riktig barnaffär.. De är genomsydda så att stoppningen stannar kvar...

    SvaraRadera
  2. Grattis till ett lyckat ultraljud - jag tycker Gekås bebiskläder överlag är rätt illa sydda - till första barnet köpte jag en del men de tappade formen, tryckknappar lossnade, kantband som inte var fastsydda så mitt råd är att hoppa över det och handla på Kappahl, Cubus, HM och Lindex rean. Däremot har Gekås mycket bra tillbehör - skötbädd, bäddset, bebisfiltar, dregellappar, matningsskedar, babygym, listan kan göras hur lång som helst, är mycket prisvärt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde säga Gekås har frottésockar (finns även på Citygross, Kappahl och Cubus men till lite högre pris) och de är de enda strumpor som sitter kvar på små bebisfötter så köp ett gäng såna

      Radera
  3. 10 bodysar, 10 mjukbyxor, 3 par strumpor, 2 babymössor, en tjockare overall att ta hem bebisen i, babyskydd, 1 babyfilt, blöjor, ev napp, vagn, ev mjuklift till vagnen, skötbord, skötbädd, överdrag till skötbädden eller handukar, små minihandukar att tvätta bebisen med, badbalja eller något att bada bebisen i, ev flaskor och pump om amningen inte skulle funka, själsäng och sängkläder, ev bärsele eller bärsjal... har jag glömt någonting?

    SvaraRadera
  4. Hej.
    Här har du en toppenbra lista på vad som behövs =)
    Är själv mamma och hade samma problem när man skulle handla.
    Men kolla igenom denna =)

    http://mammasidan.se/utrustningsguide/inkoepslista-till-bebis

    SvaraRadera
  5. Grattis till er! Kommer liksom inte på några större ord att skriva. Händelsen med er bebis to be är ju störst av allt så det får tala för sig självt ;)Lycka till med allt!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Vi har använt vårt babynest jättemycket och det skulle jag rekommendera till alla att köpa. Hon ligger i det i sin säng när hon sover, på köksbordet när vi äter och på fotpallen i vardagsrummet. Vi har även med det när vi är borta. Hon tycker verkligen om det och känner sig trygg i det. Vår tjej är en riktig kräkis vilket innebär att det blir en hel del klädbyten varje dag så vi har varit tvungna att ha ganska mycket bodysas också. Sen går vi igenom minst 5 kräkhanddukar varje dag :)
    Är så otroligt glad för er skull och håller alla tummar och tår :)Kram

    SvaraRadera
  7. Åh så spännande! Men köp inte för mycket för det behövs aldrig så mkt kläder som en tror å det kan ju vara kul att shoppa sen när bebisen kommit också. Dessutom lär ni få massa presenter.

    Jag har inte varit där men sånt som är dyrt i vanliga fall å kanske är prisvärt i Ullared skulle jag säga:
    - vagn med tillbehör såsom regnskydd, hjulskydd å myggnät
    - babysitter
    - babybjörn
    - snuggle nest (kan vara helt onödigt men beror helt på hur man bor, har säng osv.)
    - åkpåse
    - spjälsäng med tillbehör
    - nappflaskor

    SvaraRadera
  8. - Vi köpte kläder i str 50, 50/56, 62 62/68 lite av varje. Vi visste att det var en dotter så det var lättare att handla då.
    - skötbädd
    - amnings pump
    - nappflaskor
    - flaskborste
    - nappar
    - snuttefiltar
    - filtar
    - sängkläder till spjälsäng
    - salvor, barnolja, baby borste till håret, nagel fil + sax, tvättlappar
    - myggnät, nätkasse till barnvagnen
    - amningskudde
    - mobil till spjälsängen
    - babyvakt
    - temp till rumpan + öron temp
    - bärsele & bärsjal
    - bädsätt till vagnen och vaggan

    (köpte lite bas bara när det gällde nappflaskor, lyckades amma hélt i 4 månader och sedan del ammande jag i 2 månader till och mys ammande till dottern var 8 månader)

    Stora grejer köpte vi av vänner eller hade fått så som detta:
    - resesäng
    - babysitter
    - lära-gå-stol
    - badbalja med stativ
    - babygym med matta + ett extra
    - babyskydd

    Barnvagnen köpte vi helt ny för 5995 kr.

    SvaraRadera
  9. det man verkligen behöver är en säng/vagga ...nappflaskor ( man vet aldrig vad som händer) lika med nappar ( jag lovar båda mina ungar har napp och vi kanske har köpt ca 50 st och har nu ca 4 st , vart dom andra är , ja det vet jag inte).
    vagn är ju självklart och kanske en bärele eller sjal.
    ammnings pump och inlägg i bh ( för läckande mjölk) och salva till brösten ifall bröstvårtorna blir irriterande av amningen.
    och ja kläder så klart , sen behöver man inte så mycket mer , allt annat kan man köpa eftersom och skötväska kan man ju ta en vanlig stor väska och slänga under vagnen ...
    till mamma och pappa ..en massa bra filmer, värme kuddar och ipren ...för vaken nätter och tidfördriv
    köp lite lyxiga krämer till dej själv , värmeljus och ta hand om dej själv , för jag lovar att vila innan barnet gör ingen som helst nytta när barnet är fött , det är som att äta jätte mycket en dag och sen tro att man inte ska vara hungrig nästa ...

    SvaraRadera
  10. Det gjorde du rätt i. Man måste våga och positiva tankar tar en långt. :)
    Många bra tips du fått redan så inte så mycket att tillägga, annat än att kläder tycker jag personligen är bäst hos H&M och Lindex. KappAhl har väl bra men deras storlekar är små. Så allra helst H&M, billigt och bra och även Lindex har bra priser och kvalitet. Och köp inte så mycket kläder i strl 50/56, de växer ur dem så otroligt fort. Men ha gärna så du har flera ombyten per dag, tvättmaskinen lär gå varm. ;)

    SvaraRadera
  11. Tänk på att man får rätt mkt kläder oxå, speciellt i strl 62-68. Strl 50-56 växer de oxå ur fort.(eller min stora flicka vägde 2800g när hon föddes hon hade 50-56 länge) om du inte har problem med second hand så kan jag rekommendera klädbytardagar. Kolla på www.kladbytardag.nu. Där kan man hitta bodys för 5kr och uppåt. Även overaller osv. Pyttebebiskläder hinner sällan slitas så de brukar vara fräscha. Klädbytardagar brukar oxå sälja mamma och amningskläder

    SvaraRadera
  12. Ja, det där med kläder i små storlekar (ser att du skrivit om det i ett senare inlägg) - jag trodde att det var nästan onödigt att köpa 50 men för säkerhetsskull gjorde vi det (ett par bodies typ). Det var alldeles nyss han slutade ha stl 50/50-56 (kan ha en del i 50-56 fortfarande), och han är snart 3 mån... :)

    Mina "must have" är: Handdukar (inget överdrag till skötbädd - det blir ju smutsigt direkt, bättre med billiga handdukar som man bara slänger på och tvättar)till skötbädd samt små till ev kräk och jag brukar ha en sån liten under bröstet när jag ammar - det läcker ofta. Babysitter (Babybjörn är dyr men grym!). Omlottbodies (det behövs en del ändå.. vissa dagar byter vi kläder flera ggr på kort tid...). Bra filt att ha i säng (bomull, tunn, ska andas osv). Sängmobil (prutten älskar den, tog visserligen några veckor). Amningsbehåar, amningsilägg, amningslinnen (kan vara svårt att köpa innan brösten är svällda). Förresten.. Du kanske inte kommer amma :) Förlåt för att jag förutsatte det. Napp är väl bra, men vår bebis tar mkt sällan emot napp... Febertermometer.

    Det är massor som kan behövas (förr eller senare) och jag har bara nämnt en bråkdel men det är sånt som jag verkligen använder dagligen (förutom febertermometer men det måste man ha).

    STORT GRATTIS IGEN!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ingen garanti att jag kommer amma med tanke på att jag antagligen kommer att vilja börja med mina mediciner för min reumatiska sjukdom för att förhindra ett skov vilket är vanligt efter förlossning. Kanske ammar jag några veckor/ någon månad eller ingenting alls.

      Radera
    2. Nej, jag kom på det längs vägen, mtp din sjukdom och sen att alla såklart inte vill det. :)

      Radera
  13. Jag vill slå ett slag för att vänta lite med att handla mycket för man vet aldrig vilket barn man får.. om man KAN amma, om det är ett barn som accetpterar att ligga och sova i egen säng eller vill vara som ett plåster hela tiden och ligga på dig. Man "måste" inte ha någonting förutom lite kläder till bebis och en skötbädd/plastunderlag där man kan byta blöjor. Smutsiga blöjor kan man lägga i plastpåsar man knyter ihop och slänger i de vanliga soporna och tvättar rumpan räcker med varmt vatten, lite hushållspapper och olivolja Det är det enda man "vet" :) Sen är det ju skoj att handla till en bebis.. så klart.

    Sök på tradera. Klädpaket i babystorlek så httar du saker att bjuda på. Ofta säljer folk sina babykläder mkt billigt och de ser knappt använda ut. Bra för miljön och garanterat giftfria och genomtvättade :)
    Ullareds babykläder sitter dåligt och är inte värt pengarna.

    SvaraRadera
  14. Jag stressade så i slutet av min graviditet över alla saker jag skulle behöva. Nu när sonen är 5 veckor inser jag att vi inte har använt alla grejjer som man trodde att man verkligen behövde. Saker vi använt och tycker är bra är:

    - Kläder , lite i strl 5" mest i strl 56 (de växer fort!)
    - pyjamasar (köp några extra, de spyr gärna ner dom)
    - Blöjor
    - Tvättlappar
    - Vagn
    - Skötbord
    - Bärsjal (jag har en Mam Eco)
    - Några mysiga filtar (Lindex har en jättefin nu)
    - mängder små handdukar att torka kräks/ha på skötbordet. (Ikeas små vita 3:-/se är bra!)
    - badbalja
    - Bilbarnstol
    - Inotyol och Bepanten (köp båda)
    - Spjälsäng
    - Kudde och täcke till spjälsäng och vagn (kudde rekommenderas för barnets inte ska få platt huvud)
    - Andningslarm

    Till dig
    - Amningskupor (du kommer läcka och då är de toppen)
    - Purelansalva (toppen till såriga/ömma bröstvårtor som typ alla har i början)
    - Bindor

    Jag kompletterar listan om jag kommer på något mer :)Vilken shoppingtur det kommer bli! Ni kommer hitta så mycket bra saker :)

    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  15. Hej. Har en bebis på 3 veckor och de saker som varit bäst hittills för oss är: babynest barnvagn där man kan klicka fast babyskyddet och bomullsfiltar. Vi fick samma råd att inte köpa så mkt små kläder men vår helt normal stora tre veckor är fortfarande för liten för 56 så vi fick ut och köpa mer i 50.. Lycka till :) just det bästa tipset till dig om du ska amma purelan salva till bröstvårtorna fr apoteket funkar super bra!

    SvaraRadera
  16. Läs gärna lite om känguruvård eftersom ni kommer troligen kommer att få en tidigt född goding. Här är en bra länk http://www.skane.se/upload/Webbplatser/CSK/patinfo/barn/folder_kmc.pdf

    Vår lilla tog aldrig napp och har aldrig trivts med att sova länge i egen säng. Bara de stunder hon sov på dagen. Tänk på att aldrig ersätta närhet med prylar!

    Saker som vi VERKLIGEN använt är bärsjalen och sedan den ergonomiska bärselen (babybjörn är inte bra för barnets höfter och din rygg), skötväskan (en datorvärska är jättebra!), vår vagn (tänk på att sittdelen ska vara vänd mot dig åtminstone ett år), skötbordet (vårt var vägghängt och tog minimalt med plats men ni kanske har mer plats i badrummet eller sovrumemt än vi har?).

    Om du ska amma kan jag också rekommendera en bröstpump, engångs amingsinlägg, små handdukar/tygbitar att ha under tutten för de sölar i början och du kanske har sprutgrädde som jag, purelansalva för såriga vårtor, och massa massa tips (finns på nätet).

    En annan bra grej att göra innan miraklet kommer är matlådor. Man orkar INTE laga mat i början och hämtmat kanske är kul en gång men inte i tre- fyra veckor.

    SvaraRadera