torsdag 2 augusti 2012

Dagens läkarbesök - Välkomna

Stort tack för alla gratulationer efter gårdagens ultraljud! Försöker nu njuta av att det faktiskt, vad vi vet nu, finns ett helt frisk bebis i min mage!

Dessutom ett stort tack för alla köptips. När det är dags att göra inköpslista på allvar kommer jag plocka fram era tips. Någon/några skrev att man inte ska köpa för mycket kläder i de minsta storlekarna (50-56). Vi ska antagligen vara glada om Miraklet inte drunknar i storlek i storlek 50 i början. Allt tyder på att vi kommer få en liten förtidigt född bebis. Barnvagn och spjälsäng kommer vi troligen köpa på annat ställe än Gekås, men i övrigt blir det nog mycket shopping där!!

Idag har vi återigen varit på mödravården. Idag för att träffa "vår" läkare. Hon har ju följt oss ända sedan rutinultraljudet i maj förra året och var den som fick konstatera vår MA i oktober.
När hon kommer ut i väntrummet ropar hon inte upp oss utan hon tittar bara på oss och ler. När vi hälsar så hälsar hon oss glatt välkomna tillbaka. Hon sa att när hon sett mitt namn på sin "mottagningslista" hade hon reagerat och blivit glad.

Vi pratade om lite hur jag mådde, hur vi kände att det helt plötsligt hade gått på naturlig väg och hur vi ska planera graviditeten framöver. Läkaren var verkligen överväldigad att vi nu satt hos henne igen och den här gången med en pågående graviditet. När jag dessutom sa att befruktningen skett runt Dutts ettårsdag så blev hon än mer exalterad :-)

För att stilla vår oro inför rutinultraljudet bokade vi in ett extra ultraljud den 24 augusti. I morgon är det tre veckor dit. Det känns helt överkomligt att vänta tre veckor. Det ultraljudet kommer dessutom göras på Specialistultraljudet vid förlossningen och alltså inte på mödravården och med läkaren närvarande. Det "vanliga" rutinultraljudet kommer antagligen sedan flyttas fram någon vecka så att det blir ultraljud ungefär var tredje vecka.
När sedan rutinultraljudet är avklarat med förhoppningsvis lyckat resultat kommer kontrollerna fortsätta med tanke på min risk att utveckla havandeskapsförgiftning och risk för att Miraklet inte växer ordentligt. Så ett antal tillväxtultraljud kommer vi också att få framöver.

Det kändes skönt att träffa läkaren igen och jag hoppas nu att vi får följas åt tills Miraklet är ute, frisk och glad!

14 kommentarer:

  1. mamma till 3 o mormor till 102 augusti 2012 kl. 20:38

    Vad härligt att få höra allt detta positiva......

    Nu måste det gå bra hela vägen.............

    Oj, så spännande det är.......

    Kram från Trelleborg

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad underbart för er! Jag har ju inte följt dig så länge så jag måste bara fråga varför du löper högre risk för preeclampsi och Miraklet tillväxthämning? Och vad kan ni göra åt det förutom att kolla extra mycket :) Du behöver inte svara om du inte vill men jag är lite nyfiken :) Hoppas det går bra ändå, du verkar vara i goda händer!

    SvaraRadera
  3. Hej Anna! Vi följdes åt på familjeliv när du väntade Dutt och jag väntade Julia. Jag minns när du skrev om ultraljudet och hur allt hade utvecklats med Dutt. Du sa att vi kunde läsa mer i din blogg och jag följde den länge. Jag hoppades så att det skulle gå vägen men när du skrev att ni tog sommaruppehåll från försöken så tog jag det från din blogg. För någon vecka sen gick jag en slump in och möttes av den fantastiska nyheten! Ett verkligt litet mirakel! Jag önskar er all lycka! Så mycket kärlek er bebis kommer få både från er och sina vakande syskon! Stort grattis!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! Inte får man ta paus från min blogg... Det kan ju hända vad som helst här. Tydligen :-)

      Radera
  4. Så kul att höra. Blir så glad för er skull! :-))

    SvaraRadera
  5. Härligt att det har gått bra idag med.

    Vår dotter har kunnat ha sina kläder under långa perioder. Hon växte ej så fort. Samt så hade hon bara str 42/44 när hon föddes. Jag är glad över att vi hade mycket kläder i alla storlekar. För hon var en riktig liten kärk bebis.

    SvaraRadera
  6. Woho! Åh det är så härligt!!

    SvaraRadera
  7. Härligt med ett sådant besök, alla är så glad för eran skull att det måste kännas underbart!!! Dutt är en fantastisk ängel som ordnade detta Mirakel till er!!!! Ha en underbar helg! Kram

    SvaraRadera
  8. Så skönt att allt ser bra ut och härligt att få komma till samma läkare som känner till er historia och verkligen gläds med er =)

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig läkare ni verkar ha, det gör ju allt så mycket lättare när man får en sån bra kontakt.
    Ett riktigt bra läkarbesök för er, det känns ju enbart positivt det här. :)

    SvaraRadera
  10. Kanon att du har fått en så bra läkare och så bra stöttning under graviditeten, grattis igen :) så jäkla glad för er skull och så himla kul att få följa din resa!

    SvaraRadera
  11. Hehe, min MT kunde ha 50-56 tills hon var typ tre månader så jag hade behövt MER kläder i 50-56. Jag hade bara köpt i 62-68 (som hon kan ja nu, när hon är nästan sex månader =)) Då vägde hon ändå 2900 gram. Jag hade strl 44 på henne i början! Så tips är att köpa lite i storlek 44 för säkerhets skull och prematurblöjor som finns på apoteket om man frågar. Bra att ha om man väntar liten bebis

    SvaraRadera
  12. Grattis till ert lilla mirakel är så glad för er! :-) skönt och träffa läkaren och planera in extra ultraljud hoppas ni känner er trygga med det.
    Jag tycker ni ska köpa mkt kläder i storlek 50-56 det är det som går åt mest (mkt bajs och kräk första tiden) min son kan fortf ha den storleken och han är snart 2,5 månad och ändå var han 3500g när han föddes :) lycka till med allt och njut av den här tiden man kommer definitivt längta tillbaka och sakna den! Vi som kämpat länge vet inte om man ens får vara med om det igen. Många kramar

    SvaraRadera
  13. Låter som en bra plan! Tryggt med täta kontroller :-) kram!

    SvaraRadera