måndag 20 augusti 2012

Många projekt

Igår var vi hemma hos pappa då han fyllde år. Det blev lite kalas med kakor och tårta.

Som jag tidigare skrivit så sydde min mamma väldigt mycket kläder när hon levde och många tyger finns fortfarande kvar där hemma. När jag menar mycket tyger så är det en hel "klädgarderob" full. Till saken hör att jag och Syster redan renast bort mycket. Tidare fanns det TVÅ garderober fulla med tyger!! Dessutom finns fortfarande massor med sytillbehör som dragkedjor, knappar och kantband kvar i en hurts.

Igår hade jag en hel lista på vilka syprojekt jag vill göra och skulle då kolla om jag kunde hitta lämpliga tyger.  Nu har jag fått hem tyger till baksidan och lapptäcket, till babynest, till amningskudde, till kantband till badcape, till pyjamas, till tröja med mera. Dessutom slaktade jag min gamla sackosäck på styrolitkulor, vilka jag tänkt att ha i amningskudden. Alla dessa syprojekt kommer inte kosta ett öre förutom min arbetsinsats. Amningskudde och babynest har jag sett är jättedyra att köpa och verkar inte alls svåra att göra.

Så nu ska bara orken och lust infinna sig för sömnad!!

2 kommentarer:

  1. Jag sydde en amningskudde till min svägerska, när deras första barn föddes. Jag gjorde en innerkudde, och två olika fodral (för att de skulle kunna tvättas enkelt). Den höll till barn nummer två också, men var kasserad när barn nummer tre föddes (efter fem år).


    Enkelt och roligt att sy ju!!!
    kramkram

    SvaraRadera
  2. Jag sydde också min amningskudde själv. Enkelt å kul sätt att förbereda sig...

    SvaraRadera