måndag 27 augusti 2012

Tack för synpunkter

Vad kul att så många kommenterat mitt föregående inlägg om barnvagnar. Har ni fler synpunkter eller åsikter så dela gärna med dig av dom!!

Jag antar att det egentligen finns lika många åsikter om olika vagnar som det finns människor!! En tycker jättebra om en vagn medan nästa person avskyr den. Så är det ju med mycket och vagnar är ju naturligtvis inget undantag...

Att jag mest tittar på vagnar med stora och fast hjul är dels för att vi har en grusgång med ett ganska tjockt lager grus. Jag misstänker att de minsta svängbara hjulen kommer att köra fast. Sedan kommer våra barnvagnspromenader ske i skog och på grusvägar, över stock och sten. Då känner jag (i alla fall just nu) att fast hjul är bäst. Naturligtvis kommer jag kanske bege mig in till stan med barnvagn, men det känns inte som om det ens blir en gång i veckan.
Dessutom har jag fått för mig ;-) när jag kört vagn med svängbara hjul hela tiden behöver anstränga mig för att få vagnen att gå rakt. Den jag har kört tidigare ville liksom hela tiden svänga fast jag ville gå rakt... Kanske var det jag som inte hade körkort på den vagnen just då ;-)

Vi har inga trappor hemma som vagnen måste bäras upp för. Vagnen kommer få en plats i garaget där det bara är "rakt in" utifrån.
I och ut i bil blir det väl en del, men vi har en  Peugeot 307 så bagageutrymme är stort. Tanken är att vi ska kunna "köra in den" och inte behöva vända den på tvären när vi lastat in den.

Vi kommer framöver åka en sväng till storstan för att testa, klämma och känna på Kronan. Kanske blir vi sålda eller kanske tycker jag inte alls om den efter att ha sett den i verkligheten.

Återigen tack för era kommentarer. Har läst alla åsikter, men ska begrunda dom igen!!

18 kommentarer:

  1. Jag vill bara varna lite för lufthjul, som är väldigt vanligt idag. INTE kul när det blir punka, och det blir det. Visserligen otroligt skönt att köra såna vagnar, men ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har haft lufthjul i 2,5 år. Körd året runt, ingen punka ännu!!

      Radera
    2. Har haft lufthjul på tre olika vagnar i 4,5 år. En eller två punkor.

      Radera
  2. Vi har en Kronan till vår lilla tjej och vi är jättenöjda.

    Fördelarna vi ser med den är följande:
    * 4 hjul (stabilt)
    * Stor liggkorg (bebis kan använda den länge, en vän till mig har en teutonia och fick byta till sittdelen tidigt då deras dotter blev för lång)Korgen blev för trång iom alla vinterkläder.
    * Snygg!
    * Lufthjul(jättebra om man kör på ojämnt underlag, ex grus, kullersten etc)
    * Stor varukorg som du får plats med mycket saker i.
    * Bärhandtag fram på vagnen.
    * Vändbar sittdel. (Detta var ett måste för oss och då försvann många vagnar iom det kravet. Vi vill ha vårt barn vänd mot oss så att man kan ha kontroll samt kommunicera med varandra.)
    * Ett litet ryggstöd som man kan fälla upp i liggdelen då bebis vill sitta upp kortare stunder. Superbra då man slipper byta till sittdelen för tidigt.
    * Prisvärd vagn!
    * Snabb leverans, tog ca 2 veckor.

    Nackdelar:
    Endast två lägen på ryggstödet på sittdelen. Liggläge eller sittläge. Detta är kanske ändrat iom den nya modellen? Dock tycker jag att det fungerat bra ändå.

    Det var nog vad jag kommer på just nu! Fråga om det är något du undrar över!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar Kronan! Vi har haft både deras stora vagn och deras sulky. Underbar, svensk, prisvärd och snygg!

      Radera
  3. På din beskrivning av hur vardagen troligen kommer att se ut så tycker jag absolut att ni ska välja en "terrängvagn"! Vi bor på lite liknande sätt som ni och jag hade aldrig klarat mig med en vagn med små svängbara hjul, jag hade kört fast på minsta promenad jag gått på! Och de där små svängbara hjulen tycker jag ändå bara gör det svårare att köra, man måste ju liksom styra hela tiden. Vi har en Brio och har absolut inte ångrat oss (möjligen hade jag hellre haft en Emmaljunga men det beror bara på att jag tycker att dom är snyggare ;-) )
    Sedan en detalj som jag tycker är viktig vid val av barnvagn är att barnet inte skall bli framåtvänt så fort det skall använda sittdelen. Mina barn var båda 4-5 månader när vi slutade med liggdelen och att vända dom framåt hade verkligen inte känts bra. Vår stora tjej (som snart är 3 år) åker fortfarande bakåtvänd, när hon nu åker vagn. Det är viktigt med ögonkontakt med barnet! Som föräldrar är man deras referenspunkt och det är vi som förklarar för dom vad allt dom ser är för något.

    Kan annars som föregående varna för lufthjul. Har inte haft det själv men känner flera som har det och det blir punka då och då och om det är dåligt med luft i ett hjul så drar vagnen åt sidan.

    Lycka till med vagnsshoppingen!

    SvaraRadera
  4. Vagnar finns i överflöd på blocket om ni vill vara ekonomiska. Vi köpte en fräsch Brio Happy för 800 kr (fanns flera liknande annonser att välja på). Hur bra som helst!

    SvaraRadera
  5. Vi har också en Kronanvagn och den är toppen! Har använt den i nästan tre år till vårt första barn och har hittills använt den i tre månader till barn nr 2. Kan varmt rekommendera denna vagn.

    P.S. Har aldrig haft punktering.

    SvaraRadera
  6. Har ingen vagn idag, inget barn heller, MEN, när det började bli aktuellt med mitt ex hade vi en 307:a och jag hade, då som nu, snöat in på en Emmaljunga och vi testade kompisarnas vagn, just att "köra" in den... vi fick lossa ett av baksätet för att det skulle gå (vi hade hundbur på andra sidan) så testa först så ni inte blir besvikna. bagageutrymmet är stort, men inte SÅ stort ;) Lycka till i barnvagnsdjungeln!

    SvaraRadera
  7. Ja, alla har ju sin åsikt när det gäller vagnar :-) Vi är mycket ute och kör i skogen och det finns ingen vagn som slår Urban Jungle när det gäller sådan terräng. Det går ju att låsa hjulen om man vill det men jag har faktiskt aldrig haft behov av det (förutom när man åker i rulltrappor). Vi har haft UJ i fyra år till tre barn och lagat punka en enda gång. Lycka till!

    SvaraRadera
  8. Ja, det är sannerligen en djungel med vagnar, tur att det finns lika många vagnar som behov :-)
    Jag tror att er magkänsla är helt rätt, små hjul kör fast i terräng!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag tyckte mest jag blev snurrig i huvudet av alla val som fanns när vi skulle köpa barnvagn. Vi bestämde oss för en Brio Go, främst för att min syster hade en sådan och vi hade provkört den med mitt syskonbarn, plus att det var en av de få vagnarna som gick in i vårt pyttelilla bagageutrymme på dåvarande bilen. Jag skrev en recension av vår vagn i vintras och några andra bloggare hängde på, lägger ut länkarna här utifall du vill läsa.


    http://livetsunderverk.wordpress.com/2012/01/23/barnvagnsrecension/

    http://livetsunderverk.wordpress.com/2012/01/23/vad-kul/

    SvaraRadera
  10. Hej!
    har inte skrivit tidigare, men vill börja med att gratulera till ett friskt litet pyre.

    Jag skulle rekomendera Emmaljunga City Cross, med en City korg till. Jag har en son som nu är 7 veckor och kör en sådan. Jag bor på landet och kör på alla möjliga underlag, skogsstigar, grusvägar, asfalt. CityKorgen är rymlig och ser bekväm ut för den lilla att åka i. Till emmaljunga chassit kan man köpa en adapter (jag har en sådan) till bla britax babyskydd (har ett sådant) och emmaljungas egna babyskydd, för att man ska kunna fästa babyskyddet på chassit. MKT smidigt måste jag säga. Sittdelen kan jag inte säga mkt om, men många i kretsen kring oss har en sådan vagn och alla har varit nöjda!

    Jag har även kört en brio duo (nu happy) till dottern som nu är 5 år. Var nöjd även med den vagnen, härligt gung och gått om plats. Denn var dock tyngre än den emmaljunga vi har idag. kanske är de nyare brio happy lättare?

    SvaraRadera
  11. Jag är en barnvagnsfanatiker och älskar både Emmaljunga och Brio. Brio Happy och Emmaljunga City cross (med citykorg) är mina två favoriter. Brios fördel tycker jag är gunget, det är helt oslagbart!

    Till vårt lilla pyre blir det en City cross, den passar oss perfekt och vi älskar allt med vagnen :)

    Hoppas ni hittar rätt i barnvagnsdjungeln!
    kram



    SvaraRadera
  12. Kronans vagn och emmaljunga city cross och brio happy är ungefär likvärdiga om jag fattat rätt? "lagom" känns dom liksom :) Min emmaljunga duo edge är den största och vi fick typ byta vår BMW till deras största combi för att få plats... Jag älskar barnvagnar och kan köpa alla om jag bara fick ;)

    SvaraRadera
  13. Vi har en Kronan till vår son som föddes i april och vi är nöjda. Ja den är stor, tung och tar plats men helt perfekt för oss. Vi har inte använt original hjulen som följde med utan köpte terränghjulen som finns. Vagnen blir högre och rullar över allt. Köp den vagn ni vill ha, det går alltid att sälja och köpa ny om ni inte blir nöjda när ni haft den ett tag.

    SvaraRadera
  14. Vi har en Brio Happy Harmony med lufthjul (ingen punka än, på 10 månader) och är mycket nöjda. Vi hade hårdlift till första månaderna, väldigt smidigt att bära med sig och använda som säng när man sover borta till exempel. Vagnen får plats åt båda håll i en 307:a :) Jag har inte saknat att kunna sätta babyskyddet på chassit, barnet ska väl inte ligga så länge i det ändå... Och ska man in och handla lite snabbt finns ju ofta kundvagn :) Jag och lillan har hängt i stan en hel del, men jag hade inte velat byta ut de fyra fasta hjulen mot svänghjul, såå tung tycker jag definitivt inte att vagnen är! Gunget i den är toppen! Har nog inget negativt att säga om vår vagn :) Lycka till i djungeln! /Malin

    SvaraRadera
  15. På dina kriterier tycker jag absolut du bör titta på Babyjogger city select. Den är otroligt stadig, den har kanska stora framdäck som du kan välja att ha låsta eller svängbara. Den har en stor underkorg, du kan sätta fast babyskyddet på vagnen, den är LÄTT och den har 5 ligglägen, du kan välja vilket håll Miraklet ska vara vänd. Det finns inte en enda nackdel alls med den. Jag springer runt i varuhus med den, och ute i skogen med den (ofta) den är helt otroligt bra. Tror inte du skulle bli besviken alls på den, den är fantastisk =)

    SvaraRadera