onsdag 22 augusti 2012

2 och 1

Två dagar kvar till ultraljud och en jobbdag kvar innan ledighet på 10 dagar!

Jag kommer alltid att avskyr ultraljud, men samtidigt ser jag fram emot det på något konstigt sätt. Jag blir inte klok på mig själv... På fredag klockan elva gäller det att hjärtat slår och att hjärnan utvecklats fint. Vet inte vilket jag är räddast för. Egentligen borde det vara omöjligt att även denna bebis ska ha hjärnskador då Dutts missbildning upptäcktes på ett till två barn per 2300 förlossningar per år. Herregud om vi skulle drabbas igen så är det ju lika bra att gräva ner sig med en gång...
Snart är också ett a-4-papper fyllt med frågor till läkare. Allt ifrån huvudvärk till om det är okej att bada bubbelpool.
Är det någon som vet det förresten- Är det okej att bada bubbelpool under gravidteten? När jag googlat har jag fått lite olika svar. Tänkte att jag ville veta inför vår slottsövernattning.


Idag har jag varit ledig och det har varit skönt då jag idag har en huvudvärk som inte riktigt vill släppa taget. Jag har idag sytt en del på mitt lapptäcke. Själv lapparna är klara nu så nu är det bara ett bakstycke och vadd som ska fixas. Just nu hänger det på tork då jag tvättat det så att det sedan inte kryper vi första tvätt och vadden inte gör det. Stor risk för att det blir knöligt då...

19 kommentarer:

  1. Det är inte att rekommendera sa min barnmorska. Risken för infektion är högre i bubbelbad. Jag undvek det helt när jag var gravid. Uppdatera gärna vad er läkare säger om det. Intressant att veta! Klart barnet är friskt det måste ju bara vara så!

    SvaraRadera
  2. Jag gör inget som det finns delade åsikter om.. Dvs bubbelvaf, vanligt varmt vad, fotmassage osv.

    Men det är jag det :)

    SvaraRadera
  3. Jag tror rekommendationerna är olika för att man helt enkelt inte vet! Man TROR att varma bad är skadligt i tidig graviditet eftersom du sitter med hela kroppen i varmt vatten och kroppen kan inte kyla ner sig genom att svettas (till skillnad till bastu som tydligen är ok) Att det ska vara högre risk för infektion förstår jag inte, om allt är ok med kroppen bör man inte få en infektion av ett badkar? Menar man att det är dåligt rengjort eller nått sånt? Så i slutändan får du nog bestämma själv :) Jag badade hela min graviditet (innan jag läst om ev skadorisk) fast inte lika varmt och lika mycket vatten, det blev liksom så av sig själv. Jag hade nog badat i vilket fall, men i slutet var det liksom inte så bekvämt. Hoppas ni får det mysigt oavsett bad eller ej :)

    SvaraRadera
  4. Under min graviditet avråddes jag från att bada bubbelbad just därför att bubblorna och de vibrationerna som blir ökar blodgenomströmmmningen även så till livmodern vilket kan leda till att kroppen startar igång en förlossning alldeles för tidigt.

    SvaraRadera
  5. Jag kommer tänka på dig/er på fredag! Ultraljudet kommer visa ett friskt välmående barn, det är jag övertygad om! Skönt med ledighet!

    Kram C <3<3<3

    SvaraRadera
  6. Som jag förstod det så finns det en risk för urinvägsinfektion om man badar i "allmänna" bubbelpooler, så har man lätt för att få det så kanske man ska låta bli. Själv bubbelbadade jag som en dåre i simhallen fram till sjätte-sjunde månaden, det var nästan det enda min kropp tyckte om att göra när jag var gravid...

    SvaraRadera
  7. Jag räknar dagarna oxå, men till något annats ju! Jag kommer tänka på er så mycket, ulj kommer sé så bra ut!!

    Bubbel är lite vanligt innan vecka 12 har jag hört, om man inte har ett eget! Har tydligen med temperaturen att göra på något sätt.. Kram på er och hoppas du får en härlig ledighet..

    SvaraRadera
  8. Det är helt ok att bada bubbelpool sa min barnmorska. Det enda skulle vara om man när magen är stor skulle känna obehag av bubblorna mot magen.

    SvaraRadera
  9. Som gravid är man både känsligare för svamp och urinvägsinfektion. Vanlig pool eller sin egen privata bubbelpool är ingen fara men offentliga bubbelbad ökar risken just för svamp och UVI. Detta enligt 1177.se UVI är jättefarligt när man är gravid så det är inte att rekommendera

    SvaraRadera
  10. Jag har fått rådet att undvika att bli för varm, det vill säga undvika spa-bad, varma badkarsbad, bastu och till och med Bikram yoga. Råden verkar skilja sig lite mellan länder. Om jag var som du skulle jag inte bada bubbelbad om du inte känner att temperaturen i badet är OK - det vill säga du kan hoppa i på en gång utan att behöva "vänja dig" vid värmen.

    SvaraRadera
  11. Lycka till på ultraljudet. Det måste se bra ut. :)

    Har du möjligtvis järnbrist, pga huvudvärken?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Järnbrist har jag så huvudvärken kan till viss del bero på det.

      tack för lyckönskning.
      kram

      Radera
  12. Lycka till imorgon! Det kommer att gå finfint!
    Vad gäller bubbelpool blev jag avrådd pga smittorisk och att det kunde starta förlossningen pga bubblorna. Så jag våga inte :)

    SvaraRadera
  13. Om det finns bubbelpool på slottet tror jag faktiskt att jag avstår. Det känns säkrast. Vill ju inte riskera nåt, men jag ska ändå höra med läkaren i morgon vad hon har för åsikt.

    SvaraRadera
  14. Lycka till på UL:et i morgon! Hoppas att du får sova gott och kan tänka på annat än din oro fram tills det är dags. Tiden kommer nog att gå snabbt nu när det är så få timmar kvar. Jag ser fram emot att läsa din lyckliga beskrivning av det efteråt här i bloggen.

    SvaraRadera
  15. Lycka till med UL, tror absolut att det kommer gå bra :-) Själv måste jag vänta på RUL om drygt två veckor och det känns jättenervöst. Har ett missfall och en myomoperation till följd bakom mig och oroar mig hela tiden att det ska gå åt pipsvängen. Är 38 år och förstföderska, så man är ju inte purung längre heller. Det är så roligt att följa din blogg då du är bara en dag efter mig. Jag har BF 3 februari, är alltså 16+3 idag :-) Intressant att höra andras tankar och krämpor och upplevelser som är på exakt samma ställe. Har ingen runt mig som är gravid, alla mina vänner fick barn för flera år sedan.

    Jag gjorde ett tidigt UL i vecka 8, blev framflyttad 6 dagar, men när jag var på KUB-testet sa dom att jag skulle räkna på det gamla sättet eftersom dom inte fastställer åldern förrän på RUL:et. Jag som är extremt regelbunden och vet exakt när det blev till, tyckte det var rätt skönt att gå tillbaks till det gamla igen ;-)Har dom sagt nåt till dig om datumbestämning än? Eller kommer det imorgon/vid RUl:et?

    Har du känt några rörelser än? Jag känner som om någon kittlar mig på insidan ibland och måste klia mig på utsidan för att det är lite obehagligt (på ett positivt sätt) Jag vill tro att det är sparkar och inte tarmarna, men vem vet ;-)

    Anna i gbg...

    SvaraRadera
  16. Jag undvek bubbelpool när jag var gravid, väldigt varmt vatten med risk för massa bakterier tänkte jag... Jag var livrädd för att få nån infektion så jag kanske var lite väl nojjig med vissa saker. Men jag kände det som att allt hängde på mig hur det gick med det lilla livet å då ville jag inte riskera nåt!

    SvaraRadera
  17. Jag undvek bubbelpool när jag var gravid, väldigt varmt vatten med risk för massa bakterier tänkte jag... Jag var livrädd för att få nån infektion så jag kanske var lite väl nojjig med vissa saker. Men jag kände det som att allt hängde på mig hur det gick med det lilla livet å då ville jag inte riskera nåt!

    SvaraRadera
  18. Sorry jag kan inte riktigt släppa det här med bubbelbadet, jag vill inte säga emot nån utan jag har bara mycket funderingar kring det :) Jag kan köpa det där med att man är mer mottaglig för infektioner och så men att det skulle öka risken för förlossning :0 Tänk när man har sex och magen hoppar hit och dit och orgasm som ger sammandragningar, då känns lite bubblor lindrigt i jämförelse... Och sex är ju inte farligt (vid normal graviditet) Det är förvirrande med alla olika råd! Jag är dock en sån som gärna hoppar över saker för min bebis så det låter ju klokt att avstå om det känns osäkert. Bada bubbel hinner man ju sen igen :) Själv längtar jag som en tok efter rödvin och mögliga ostar. Något att se framemot förutom bebis!

    SvaraRadera