söndag 18 april 2010

Gårdagens besök

Gårdagens besök på Rmc gick lätt och smidigt. När vi kommer dit kl 11 står de två andra paren som också hade äggplock i torsdags där. Då det var lördag så var det väldigt lugnt på mottagningen. Endast en läkare och en labbpersonal var i tjänst.

Vi slog oss ner i väntrummet och efter en stund var det vår tur att prata enskilt med läkaren. Då fick vi veta att av de fyra ägg som plockades ut i torsdags så hade ett befruktats och var tidigare på morgonen 3-celligt (helst ska det vara 4-celligt efter 2 dygn). Läkaren sa att det kanske hinner bli 4-celligt innan det sätts tillbaka. Tyvärr fick vi inga ägg till frysen så misslyckas det här försöket så få vi börja om helt från början.

Efter samtalet blev vi visade till vår lilla "bås" och blev ombedda att klä på oss den snygga operations-outfiten igen med sjukhusskjorta, knästrumpor, tossor och operationsmössa. Mannen tog på sig sina tossor, mössa och rock. Efter en kort väntan var det vår tur.

Nu nästan vant hoppar jag upp i gynstolen. Då de endast var två personal idag fick mannen sköta ultraljuden på magen på mig. En kateter förs in i livmodern där embroyt finns. Snabbt och smärtfritt gick det. Innan jag reser mig från gynstolen ser vi med hjälp av ultraljudet vår lilla plutt som en vit prick på skärmen.

Sedan fick jag gå och vila tio minuter och då var det dags att ta pregesteronet och åter vila en halvtimme.

Klockan halv ett åkte vi därifrån och hoppas innerligt att nästa gång vi sätter våra fötter på Rmc är när ett ultaljud ska ske för att bekräfta graviditet.

4 kommentarer:

  1. Vad spännande för er! Håller tummarna att det går bra för er =)

    SvaraRadera
  2. Wow. Jag är så otroligt imponerad av vad som kan åstadkommas och så många steg det är för att ni ska få er lilla plutt.
    Hoppas ditt ägg skärper sig och gör sitt jobb och boar in sig ordentligt nu när du är preppad och gästvänlig :-)
    Kan inte föreställa mig era känslor för det måste vara så mycket som går igenom era huvuden och hjärtan just nu.
    Men mina tankar och mitt hjärta är med er och den lilla.

    Stora kramar och
    hepp hepp hepp!

    SvaraRadera
  3. medioker: Tack för stöttande ord. Det behövs i dessa ruvartider.

    SvaraRadera