måndag 12 april 2010

På torsdag blir det äggplock!

I morse var det åter dags att åka till Rmc för kontroll av äggens tillväxt. Antalet äggblåsor räknades till ca åtta stycken. Tyvärr några färre än vad jag hade hoppats på.

Trots detta är det dags för äggplock på torsdag klockan 07.30. Så ikväll har jag tagit den sista Puregonsprutan och i morgonkväll är det dags att ta ägglossningssprutan.

Nu är det verkligt och på lördag eftermiddag har jag förhoppningsvis en liten plutt boende i mig och hoppas ju naturligtvis att den trivs så den flyttar in och bor kvar i nio månader.

4 kommentarer:

  1. iiiiiih! :-) Vad spännande. Håller tummarna hårt!

    SvaraRadera
  2. Wow! Vad spännande!! Hoppas att vi kan gnugga magarna mot varandra snart :-)

    Jag inser att jag har dålig koll på hur det brukar vara. Om man inte har problem. Hur många äggblåsor får man inför en "vanlig" ägglossning? Utan hjälpmedel alltså.
    Jag tycker att åtta låter bra. Trodde att man bara släppte ett eller två ägg per cykel. Är det ett ägg i varje blåsa?

    Oj vad dåligt insatt jag är i min egen fysik och biologi, inser jag nu *skäms*

    SvaraRadera
  3. Charlotta: Tack tack. Alla tummarna behövs.

    medioker: Nu finns ett inlägg tillägnat dig :-)

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Jag har nyss hittat till din sida och tycker att den är mycket intressant eftersom jag snart skall börja med min första behandling själv.

    8st äggblåsor är bra, för vad jag har förstått skall du ha mellan 8-12. Har du mer än 12 finns det risk för att det utvecklas till överstimuleringssyndrom, och då finns det risk att du får avbryta och göra ett nytt försök längre fram.
    Så grattis till ett lyckat äggplock =)

    SvaraRadera