måndag 7 mars 2011

Tv-tips igen

Ikväll klockan 21.00 startar en ny serie på Tv 4 som heter En unge i minuten. Programmet följer personal och blivande föräldrar på Västerås förlossningsavdelning.

Då jag känner mig skämd inför förlossningen så kanske detta program kan vara bra eller så avskräcker det ännu mera...

6 kommentarer:

  1. Min syster var så rädd inför sin döelossning att hon fick gå på samtal hos en barnmorska flera månader innan. När det sedan kom igång klarade hon det galant, hon använde inte ens lustgas. Hon säger att man måste slappna av. Under hennes tidiga värkar spännde hon sig och hon säger att de gjorde ondast. Längre fram i värkarbetet började hon slappna av och andas, det reducerade smärtan och underlättade jättemycket. Dessutom kommer du förmodligen längta så mycket efter att få träffa Dutt att du välkomnar värkarna :)

    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  2. Kan tipsa om en bok som handlar om andning och avslappning vid förlossning som jag tycker var kanon. "Att föda", skriven av Gudrun Abascal, rent handripliga avslappningsövningar att träna på innan. Förklarar också bra om vad som händer steg för steg under förlossningen. För en som mig, med stort kontrollbehov, underlättade det verkligen för att kunna slappna av och låta kroppen jobba.

    SvaraRadera
  3. Ville bara kika in och gratta med anledning av det förra inlägget. Så härligt!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Ett måste, sitter bänkad framför TVn ikv!

    SvaraRadera
  5. Tittade på programmet och kunde inte låta bli att fälla några tårar. Speciellt när papporna såg så lyckliga ut.

    SvaraRadera
  6. Jag kikade också på progarmmet och fällde en tår eller fler :-)

    SvaraRadera