fredag 4 mars 2011

Vecka 9+0

Ytterligare en vecka har passerat! Nio hela veckor har gått.

Jag hoppas verkligen att vi får positiva besked på måndag angående avlossningen av moderkakan. Jag hoppas att den lilla blödning som fanns där har minskat och att moderkakan får möjlighet att fästa i livmoderväggen igen.


Barnet
Embryot börjar likna en människa. Käkarna är färdiga, munhåla och näsa förenas. Öron och näsa syns och ansiktet börjar se riktigt mänskligt ut. Halsen utvecklas. Fötterna är cirka två millimeter. Embryot blir mänskligare på flera sätt då det utvecklar känsel och reagerar på beröring. Det kan även få hicka. Svansen försvinner nu och i den här veckan börjar könsorganet att anläggas.
Längd huvud till stjärt 27 mm.

9 kommentarer:

  1. Grattis! Glad för eran skull. Har följt dig sedan du blev gravid och hoppas verkligen att det kommer gå bra. Skönt att du blir så kollad genom Spec. MVC, jag gick också där och åt också Trombyl hela graviditeten. Var ändå orolig hela tiden för proppar i moderkakan osv. Men det gick bra!

    Nu till en annan lite sen fråga... Jag undrar en sak angående mina orkideer. En av de har så otroligt mycket luftrötter. Ska jag klippa av dem eller ska de få vara kvar? Dessutom har jag aldrig planterat om den trots att jag haft den i typ 4 år... Nu börjar den växa ur krukan, ska den då få en större kruka och ny jord?

    Hälsningar
    Karin

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas med att moderkakan fäster igen.

    SvaraRadera
  3. Karin: Luftrötterna ska du inte klippa av, utan låt dom vara som dom är. Om den börjar växa ur krukan kan det vara bra att planera om den, men de rötter som är luftrötter ska fortfarande vara ovan jord.

    SvaraRadera
  4. Grattis till v9! Vad fort tiden går:) även om jag förstår att det segar sig fram tills på måndag.. Hoppas att den satt sig igen.
    kram

    (och ja, jag håller med om fisken. Har köpt omega 3 tabletter som tillskott, hoppas det hjälper!):)

    SvaraRadera
  5. Skönt att en vecka till har gått och hoppas att allt sätter sig på plats där inne!

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Grattis! Vad härligt! Du tycker säkert att det går långsamt men det tycker inte jag ;-) snart sitter du med stor mage på verandan och noppar ny skördade jordgubbar i nya huset, inte helt fel va ;-)

    SvaraRadera
  7. Låter fantastiskt. Håller alla tummar att det fortsätter bra.

    Här ute i stallet ska första hästen föla om en månad, fölungar är min enda erfarenhet av att vaka och vara 'äggsjuk' ; -) Ganska många föl har det blivit genom åren, men man är lika orolig varje år.

    Utan andra jämförelser som kan låta helt banala, så känner jag igen att man blir verkligen uppmärksam på minsta tecken, och hur man njuter av tanken på det där lilla livet i magen!

    SvaraRadera
  8. Härligt, Längtan! :-)
    9 veckor! Det är stort!
    Har du tittat på utställningen av Lennart Nilssons foto på Visualiceringscenter?
    Jag var där förra veckan ock tänkte på dig och lilla Dutt då :-)
    Det är fascinerande vad som händer i din kropp!
    Grattis igen!

    SvaraRadera
  9. medioker: Tack för tipset om utställningen. Det visste jag inte om.

    SvaraRadera