onsdag 29 juni 2011

Vilket konstverk

Låt mig presentera M:s och mitt konstverk - CD-skivsträdet!

Björktrastar älskar våra jordgubbar så därför lade vi på bärnät över dom för några dagar sedan. Efter några dagar upptäckte M en björktrast som trasslat in sig i bärnätet. M höll den och jag klippte försiktigt bort nätet från fågeln. Fågel skrek så skärande så jag fick ont i hjärtat och var nära att börja gråta när jag stod där med saxen.  Vi fick till slut fågeln och de flög iväg. Efter det gjorde vi detta konstverk istället och jag tror faktiskt att det har fungerat!! Dock fungerar det inte mot sniglarna. De fortsätter att mumsa på. Var nu ut och plockade av cirka en liter jordgubbar!

3 kommentarer:

  1. Det är hemskt när de fastnar jag har också fått räddat en fågel (Koltrast) ur bärnätet jag försökte ha. Nu kör vi sån där vit fiberduk, det skyddar bra och inga fåglar kan fastna - ser ju trist ut tyvärr.

    Hoppas dina cd-skivor fortsätter funka :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi skippar också nät i år. Igår hängde jag ut konservburkslock i körsbärsträdet. Tror dock att de glittrar för dåligt. Vi får se om det hjälper..
    Njut av era goda bär!

    SvaraRadera
  3. Bättre att skjuta trastjäveln så fort man ser den. Då låter dom bären vara och man slipper lyssna på skiten. Och nej det är ingen som kommer sakna den. Björktrast kan man äta också om man vill ta vara på det man dödar av nån moralisk anledning.

    SvaraRadera