torsdag 22 december 2011

Det här med julen

Anne skriver på sin blogg om att avdrama julen. Jag tyckte det var väldigt bra skrivet. Julen är väl den högtid på året som är mest hysterisk. Den måste bara bli perfekt. Allt ska vara städat och rent. Alla ska vara glada och trevliga. Maten ska finnas i mängder och vara god. Barnen (för barn ska det vara på julen) ska vara glada och snälla.

Mannen och jag pratade om detta i veckan om att nu inför den kommande helgen tänka på att det är som vilken vanlig helg som helst. Saknaden och smärtan över att Dutt inte finns med oss är ju lika stor oavsett vilket datum almanackan visar.

Nu när alla på jobbet önska god jul kanske jag ska svara trevlig helg istället...

Jag ska försöka göra den här helgen så bra som möjligt. Vi kommer börja med att gå till Dutt på kyrkogården. Tända ljus och lägga ner en blomdekoration som jag ska göra. Dessutom tänker vi ha med oss glögg och pepparkaka som vi dricker tillsammans med honom.
Från lunchtid och framåt kommer våra gäster. Det kommer bli min syster och sambo, pappa med särbo samt svärmor och svärfar. Naturligtvis kommer jag tvinga alla att titta på Kalle Anka och efter det fixar vi i ordning lite mat. Alla bidrar med något så det blir lite knytkalas.

En vanlig helg helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar