måndag 8 augusti 2011

Känslor hela tiden

Just nu planerar jag något som jag inte borde behöva planera.
Det femte ivf-försöket. Jag hade mer än gärna sluppit planera det utan istället planerat vilket spjälsäng och skötbord som skulle köpas inför Dutts ankomst i oktober.

Men, nu är det som det är och det går inte att ändra på. Även om jag väldigt gärna skulle vilja om jag kunde.

Känslorna är väldigt dubbla inför den kommande försöket. En stor del av känslorna består av oro, nervositet inför att detta försök ska misslyckas, men samma känslor finns även om vi skulle få ett plus. Då skulle jag vara orolig och nervös för att något skulle gå fel under graviditeten.
Samtidigt försöker jag jobba med att ha positiva känslor. Vi har lyckats bli gravida en gång och då är förutsättningarna bättre för att lyckas igen. Tror man inte på att man ska lyckas är det ingen idé att påbörja en behandling.
Dessutom får jag lätt dåligt samvete för att jag redan är igång med ivf-tankar, men jag kommer inte glömma Dutt i allt det här.

Jag hoppas att Dutt lägger en stödjande hand på det embryo som vi kommer få tillbaka så att embryot får styrka från storebror att fästa och växa till en fin levande bebis.

Oh, vad jag vill att vi ska lyckas!

6 kommentarer:

  1. Klart att ni kommer att lyckas igen och att Dutt får en lillebror/lillasyster. Kramar

    SvaraRadera
  2. Hej. Bara för att du längtar efter en frisk bebis betyder ju inte det att du inte bryr dig om din lilla Dutt. Precis som du skriver är det lättare att bli gravid igen efter en tidigare graviditet. Vi fick vår på tredje ivf-försöket. Vi hann göra ett frysförsök när vi ville ha ett till barn. Det misslyckades, men sen kom lillasyster och så småningom också lillebror till världen helt utan hjälp.

    Jag läser din blogg som är väldigt fin och tänker på er och önskar er ett friskt välskapt barn.

    Många kramar från Linda

    SvaraRadera
  3. Sjävklart kommer ni att lyckas, man måste hoppas och som du säger tänka positivt! Men visst är det svårt ibland, speciellt när man varit med om det som ni fått vara! Men Dutt stöttar er och sänder sina lyckotankar till er! Jag kommer oxå snart göra ett försök till så jag vet precis vad du går igenom! Sköt om dig! Kram Janet

    SvaraRadera
  4. Förr eller senare kommer det gå, så är det bara.

    SvaraRadera
  5. Jag har fått höra samma sak, en gång gravid så är det lättare sen. Det är som att kroppen behöver lära sig. Jag fick missfall i v 11 efter ÄD och sen efter det blev jag gravid spontant två månader senare( trots att jag fick höra att jag var steril)Jag tror verkligen ni kommer få ert barn till slut. Det är bara det att vägen dit kan vara så satans jobbig...

    SvaraRadera
  6. Våra vänner har gjort många försök utan framgång. Men. Nu. I morgon är det tänkt att barnet ska komma.

    Ni kommer att få ett syskon till Dutt.

    Snart.

    SvaraRadera