onsdag 18 maj 2011

En lång berättelse

Här kommer min berättelse om när Dutt kom till världen. Det är långt så jag vet inte om ni orkar läsa. Jag har också skrivit det för min skull. Att jag ska komma ihåg vad som hände samt som en bearbetning för min del.
_______________________________________________________________


När vi satte oss i bilen för att åka till förlossningen i måndags slog det mig att jag inte egentligen fattat varför vi skulle dit. Att kändes så abstrakt och konstigt. Troligen hade hjärnan stängt av.

Väl där blir vi mötta av en barnmorska som ska ha ansvar för oss under dagen, för att vi ska slippa ha många personer som springer fram och tillbaka i vårt rum. Vårt rum ligger avskilt och är ganska stort med två sängar. Vi pratar med barnmorskan om våra känslor inför det som komma skall. Jag känner att jag mest har funderingar på vad som händer efter att Dutt väl är ute. Hon berättar att de brukar rekommendera att man ser den lille för att det ska bli mer verkligt och för att man ska kunna sörja bättre. Dessutom berättar hon att de brukar ta hand- och fotavtryck. Övriga frågor vi har om begravning med mera tycker hon att vi ska diskutera med kuratorn. Dessutom berättar hon naturligvis om vad som kommer att ske fram tills Dutt kommer ut.

Till att börja med får jag fyra vaginaltabletter som ska mjuka upp livmodertappen och efter en stund får jag dessutom två smärtstillande tabletter samt två andra tabletter som ska påbörja värkarbetet.

För att påskynda det hela är det en fördel att röra på sig. Jag känner mig inte bekväm med att gå ute i korridoren där jag då kan träffa på höggravida kvinnor så jag går fram och tillbaka i vårt rum, vilket känns meningslöst.

Under förmiddagen kommer också kuratorn och hälsar på oss som hon lovade i torsdags. Hon frågar hur det känns och hur våra tankar inför detta är. Jag är mest nervös för hur jag ska reagera när Dutt är ute. Kommer jag reagera över huvudtaget eller kommer jag att vara helt tom? Kommer jag att gråta eller klarar jag inte av det? Kuratorn säger att allt är normalt. Man är inte konstig eller känslokall om man inte gråter. Det känns skönt att höra.

Under förmiddagen händer inte så mycket. Inget blod och inget ont. Blodet är ett tecken på att det hela har satt igång, men det håller sig borta.

Vid lunch får vi båda mat och efteråt det erbjuder barnmorskan oss att vi kan ta en fika på balkongen och att vi sedan försöker röra oss en stund i stora sjukhuskorridoren utanför förlossningen.

Klockan 14.00 är det dags för den första barnmorska att sluta sitt pass, men då får vi en annan som ska ta hand om oss hela kvällen. Vid den tiden börjar jag få ont i magen och ryggen (som mensvärk) och som första smärtlindring får jag värma handdukar på mage och rygg. Det fungerar till en början, men vid halv fyra får jag min första injektion av morfin. Efter morfinet blir jag väldigt drogad och ligger mest och slumrar på sängen. Värken försvinner aldrig helt med morfinet och när jag får in middag att äta mår jag illa så fort som jag stoppar något i munnen. Mannen letar då frenetiskt efter en kräkpåse men hittar ingen. Illamåendet släpper ganska snart, men barnmorskan kommer ändå in med ett antal kräkpåsar.
Jag får inte i mig mycket mat, men tänker att det vore skönt att röra lite på sig igen. Den idén var ingen bra, då jag blir illamående så fort jag sätter mig upp.

Vid 17.00 får jag en ny dos morfin och då börjar vi också diskutera annan smärtlindring, ryggmärgsbedövning. Barnmorskan tar kontakt med narkosläkaren som efter ett tag kommer och pratar. Han blir osäker angående ryggmärgsbedövning med tanke på min blodbild samt de blodförtunnande mediciner jag tar. Han ska konsultera en kollega. I stället får jag en ny dos morfin samt en tablett mot illamåendet. Under tiden vi väntar på beslut så sätter jag mig i duschen för att duscha varmt på mage och rygg. Det fungerar ganska bra, men väl tillbaka i sängen kommer den där kräkpåsen väl till pass. Jag känner med en gång ett kraftigt illamående när jag sätter mig ner. Mannen hinner inte avsluta meningen "Ta en djupt andetag" innan jag spyr som bara den. Mitt i allt detta kommer barnmorskan in tillsammans med en ny narkosläkare. Den här läkaren vill konsultera kollegor i Stockholm innan han sätter bedövningen. Ingen vill riskera att jag får en blödning i ryggen och det är jag helt införstådd med. Båda dessa narkosläkare är väl insatta i vår situation och visar verkligen att de lider med oss. Det är så skönt att slippa förklara för varje ny person som kommer in i rummet hur läget ligger till.

Ganska snart kommer narkosläkaren tillbaka och han har nyheten att nu blir det bedövning. Jag som är ganska groggy bara gör som han säger och lägger mig på sidan och han får göra sitt. Jag trodde faktiskt att bedövningen skulle göra ondare att få, men det gick faktiskt över förväntan.
Nästan genast försvinner värken helt och hållet! Gud så skönt!

Då är klockan cirka 21.00 och under hela dagen har jag fått tabletter var tredje timme som ska påskynda processen. Vid det här laget är vi ganska trötta båda två och önskar faktiskt att det ska hända något.

Vid tio-tiden är det återigen dags för barnmorskebyte. Vi börjar förbereda oss för att sova lite "på riktigt" och när jag då går på toaletten har det kommit lite blod. Under hela eftermiddagen har jag haft ett bäcken i toaletten ifall något annat än urin och blod skulle komma. Alltså Dutt. Jag meddelar barnmorskan om blodet och hon säger då att det kan vara så att det nu börjar hända lite saker.

Både jag och M somnar strax före elva, men redan en timme senare vaknar jag av att jag har ont i magen och ryggen. Jag tycker det är konstigt att ryggmärgsbedövningen inte längre tar och larmar  barnmorskan. Hon kommer med raketfart och jag meddelar att jag har ont. Hon springer då och ringer narkosen för att höra om jag kan få en extra dos med medicin. När hon kommer tillbaka känner jag att det rinner blod där nere och jag sätter mig upp i sängen och säger att jag måste på toa. Barnmorska tycker då först att jag ska få det smärtstillande först, men jag säger att jag tycker att något trycker på där nere. En yrvaken M och barnmorskan leder mig till toaletten där det ganska snart kommer något i bäckenet som jag misstänker är vår Dutt. Jag ropar till barnmorskan och M som är utanför och säger att det kom något och att jag inte vill titta.
Barnmorskan kommer in till mig och ber mig böja mig framåt så att hon kan se. Hon säger då "ja, det är så". M kommer in till mig och medan jag fortfarande sitter på toaletten håller vi om varandra. Jag tror att barnmorskan då är iväg för att hämta en kollega. Efter en stund får jag resa på mig lite grann så att hon kan klippa navelsträngen. För att vi ska slippa se hur det ser nere i bäckenet lägger hon en handduk över toaletten, vilket jag tyckte var väldigt skönt. Jag leds tillbaka till sängen av M och den andra barnmorskan. Då känner jag mig helt tom. M sätter sig i en stol bredvid och vi hör hur barnmorskorna grejar ute på toaletten.

Snart kommer den första barnmorskan ut till oss och berättar att det är en pojke och hon undrar om vi vill se honom med en gång eller om de ska väga och mäta honom först. Hon berättar också att han kroppligt ser helt normalt ut. Hon har räknat fingrar och tår och sett att ryggraden ser normal ut. Vi väljer att de ska mäta och väga först då vi inte riktigt samlat oss än. Men ganska snart kommer hon med honom insvept i en liten handduk. Hon lägger ner honom i mitt knä och där ligger han - en liten minibebis. 19 cm lång och 150 gram tung. Det känns så otroligt märkligt att han ligger där. Det ser ut som han sover, men tyvärr är det ju inte så. Jag känner mig fortfarande helt tom och tårarna vägrar att komma. Det som jag varit rädda för, men som kurator sa var helt normalt. Vi sitter med honom i ungefär två timmar och under de timmarna gråter M så det räcker för mig också.

Mitt i alltihop börjar M leta efter kameran som vi visste att vi hade packat ner, men han hittar den inte. Då inser vi att den trots allt är hemma då vi i sista minuten bytte väska och kameran blev kvar i den andra väskan. Barnmorskan säger att vi kan få se honom i morgon också så att M hinner åka hem och hämta kameran på morgonen.

Vid två-tiden väljer vi att larma på barnmorskan och säger att de kan ta Dutt. Vi känner då att vi är nöjda för stunden och dessutom är vi väldigt trötta. Barnmorskan vill då se om hon kan plocka ut moderkakan för att jag ska slippa operera bort den. Hon får inte ut den och efter fem minuter kommer en läkare in och hon får efter lite jobb bort den. Skönt att slippa operation i alla fall. Trötta lägger vi oss och försöker sova och det går relativt bra. Jag larmar igen på barnmorskan vid fyra då jag tycker att blodet bara forsar mellan benen. Barnmorskan kollar och tycker att allt är normalt. Sover igen till halv åtta då vi får lite frukost.

Under förmiddagen åker M hem för att hämta kameran. Vi träffar även läkare och kurator. Med kuratorn beslutar vi att att Dutt ska ha ett så kallat enskilt omhändertagande. Det innebär att vi med hjälp av en begravningsbyrå får bestämma var han ska få sin vila. Kuratorn tar kontakt med en begravningsbyrå som ringer oss på fredag.

Jag tar också en välförtjänt dusch och efter det ber vi att få se Dutt igen. Dutt kommer in i en sån där plastkorg på hjul insvept i en handduk. Nu är han svart på handflator och fötter då nattbarnmorskan har gjort hand- och fotavtryck på honom med en stämpeldyna. Nu är han kall, på natten var han fortfarade varm. Vi tar några bilder på honom och pratar lite med honom. Nu kommer mina tårar lättare. Nu vi sitter med honom i en halvtimme och under tiden kommer läkaren  som ska ordna läkarintyg till oss och även han tittar på honom en stund.

Strax efter lunch åker vi tomhänta hem från förlossningen. Vi är nu sjukskrivna till och med den 30 maj. Vi får se hur vi mår när vi är hos kuratorn nästa torsdag. Om vi inte är redo att gå tillbaka till jobbet tar hon kontakt med läkaren igen.

Sedan vi kom hem i går har vi tagit hand om varandra, gjort rabarbersaft, påbörjat en sats med syrenblomssaft, pysslat i trädgården, gråtit, skattat, pratat, kollat in den minneslund vi tänkt att Dutt ska vara i och tagit det väldigt lugnt.

57 kommentarer:

  1. Så starkt och tungt att läsa detta.... Tack för att vi får ta del av denna er största längtan och största sorg.
    Ledsna och varma kramar

    SvaraRadera
  2. TACK för att du orkar dela med dig av detta hemska. Dutt har tur som har en sån underbar mamma och pappa. Många varma innerliga kramar!

    SvaraRadera
  3. Usch så hemskt (tårarna rinner). Önskade att ni slapp gå igenom detta. Ta väl hand om varandra nu i eran sorg!

    SvaraRadera
  4. Starkt och tungt. Och så mycket som känns så oerhört bekant. Och ändå inte. Ibland har jag önskat att jag fått stanna på förlossningen där jag började. Det var inte att det var dåligt på gyn, men annorlunda. Mindre förståelse för mina känslor för Lillsudd. Samtidigt var mitt beslut om att flytta (för väl inskriven kan typ välja) oerhört självklart, jag fattade ju att allt handlade om att små små barn som kunde leva med intensivvård var på väg att födas och behövde min plats

    Bra att ni är sjukskrivna, kanske behövs mer tid. Mycket tid. Att landa och sörja. Och ordna med begravningen. Jag hoppas att det var en fin minneslund, en bra plats. Så bra den nu kan bli. Det var inte såhär det skulle vara. Ingen borde få lämna förlossningen utan barn. Ingen ingen.

    SvaraRadera
  5. Så fint du skriver... tårarna rinner nerför mina kinder precis som på många andras. Ni verkar ha fått en fin stund tillsammans på sjukhuset... Ta hand om varandra.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Tårarna rinner... Tänker på er //Kramar

    SvaraRadera
  7. Tack för att du orkar/vill skriva detta så att alla kan läsa, dina ord berörde mig djupt och tårarna bara rann. Om vi som läser detta känner så kan jag inte ens ana vad du känner. Mitt missfall i v 5 känns inte alls så tungt som ditt måste vara, även om det tog mig hårt! Anna-det är så orättvist att ni var tvungna att gå igenom detta! Tänker på er ofta och hoppas att ni inom en snar framtid kan se ett ljus igen. Dutts syskon finns där ute någonstans-under tiden tar min Smurf hand om Dutt! Kram Janet Dahlgren

    SvaraRadera
  8. Finner inte ord...
    Många kramar till er

    SvaraRadera
  9. Ingen borde få lämna förlossningen utan barn som du skriver. Livet är så jävla grymt och orättvist ibland. Jag är glad att ni i alla fall har varandra när ni är tvungna att gå igenom det här.

    Ta vara på er.

    SvaraRadera
  10. Så fint och sorgligt på samma gång. Ta hand om varandra. Kramar till er

    SvaraRadera
  11. Jag gråter och gråter. Jag läser och försöker ta in det ni varit med om men det går inte att förstå. Känner Er inte men känner så mycket för Er. Ni är så starka tillsammans.

    Alla kramar i världen till Er.

    Kram M

    SvaraRadera
  12. Tungt att läsa men det låter trots allt som att ni fick en "fin" upplevelse om man nu kan uttrycka sig så.
    Beklagar sorgen.
    Många kramar.

    SvaraRadera
  13. Jag storgråter och snorar. Ingen borde nånsin behöva vara med om det där. Men vad fint att du orkar berätta.

    SvaraRadera
  14. Mållös.
    Jag tror ni fortfarande är mitt i det hela...chocken. Tack för att du orkar dela med dig såhär tidigt. Sköt om varandra. Vila i frid Duttisen. Jag tycker förresten att ni gjorde helt rätt beslut i att bryta. Finns par som fullföljer graviditeten,
    men barnet föds till döden. Kan tycka att det är mildare att låta barnet somna in på tryggaste platsen av dem alla då.
    Rörig kommentar, men jag blir så berörd och ledsen för er skull och vill så gärna att ni har ett levande barn med er nästa gång ni lämnar förlossningen!!!!

    SvaraRadera
  15. Skickar styrkekramar till Er!

    SvaraRadera
  16. Tack för att jag fick dela den här stunden med er.

    kram

    SvaraRadera
  17. Åh, finner inga ord... Tack för att ni delar med er i denna svåra stund!!
    Torkar mina tårar och skickar er stora styrkekramar!!

    SvaraRadera
  18. Jag gråter. Det går inte att hålla sig. Jag blir så ledsen. Men du är stark. Ta hand om varandra nu. Gråt ihop. Skratta ihop. Och bara var ihop. Önskar jag kunde göra något för att lindra smärtan. Styrkekramar

    SvaraRadera
  19. starkt av dig att orka skriva! ta hand om er, beklagar sorgen! karm

    SvaraRadera
  20. Tack för att du delar med dig av er hemska upplevelse.

    Sitter med tårar i ögonen och beskådar vår mirakeldotter. Så glad över att vi har fått henne trots alla odds var emot oss. Ännu gladare är vi att hon är frisk och välskapt förutom astma och allergi. Men det är ju egenting jämför med vad ni har nu gått igenom.

    Styrke kramar till er båda.

    SvaraRadera
  21. Läser, gråter, klickar ner sidan, klickar upp, läser igen, gråter lite till... Så starka ord som berör så starkt. En smärta, en sorg. Lyssnar på andetagen från min bebis, hör treåringens fötter påväg ner i trappan... En glädje, ett sting av dåligt samvete, vem bestämmer? Det hade kunnat vara jag som varit med om det du nyss upplevt men istället har jag två friska små barn, önskar jag kunde hjälpa, önskar så att du får uppleva ditt eget friska barn i dina armar...

    Kram Nhea

    SvaraRadera
  22. Starkt av dig att dela hela er vistelse med oss!!!
    Otroligt sorgligt och fint på samma gång , hoppas ni hittar ett fint ställe där Dutt kan få vila....

    Kramar till er båda

    SvaraRadera
  23. Läst, gråtit en skvätt.. och finner inga ord..

    En stor kram till dig!

    SvaraRadera
  24. Så oerhört sorgligt och svårbegripligt! Ta väl hand om varandra!

    Kram

    SvaraRadera
  25. Starkt och modigt att kunna skriva ner detta, och att dela det med andra. Stora kramar

    SvaraRadera
  26. Det är så hjärtskärande.. Ryser och gråter när jag läser det här. Ingen borde behöva vara med om detta.

    Ni är så starka!
    Ta hand om er så gott det går!!
    Stora stora Kramar, både från mig och min Han.

    SvaraRadera
  27. Åh herregud...det är omänskligt det ni går igenom. Jag finner inga vettiga ord här.

    Så skönt att ni har varandra.

    Kram

    SvaraRadera
  28. Jag gråter när jag läser vad ni har behövt gå igenom. Det är så orättvist.

    kramar

    SvaraRadera
  29. Tack för att du delar med dig.Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att du och din man snart får åka till förlossningen igen men denna gång åka därifrån med en levande fullgången bebis. Ta hand om varandra.

    SvaraRadera
  30. Tack för att vi får läsa om Dutt o er. Tänker på er hela tiden, finns inga ord som kan beskriva hur hemska detta är.
    kram

    SvaraRadera
  31. Finaste, jag har knappt några ord...för det ni går igenom är så orättvist och fruktansvärt.
    Men tack för att du är så stark och orkar skriva och berätta, om när Dutt kom till världen.

    Ta hand om er!
    Sänder massor av kramar till er båda.

    SvaraRadera
  32. Vet inte vad jag ska säga... sitter och gråter. Ingen ska behöva gå igenom detta! Skickar många styrkekramar till er båda.

    SvaraRadera
  33. Åh, vad jag gråter!! Det ni har gått igenom måste vara det mest fruktansvärda som kan hända!! Jag sörjer med er och skickar mina varmaste kramar till er! Tack för att ni delar med er! Tänker på er! Kram Bebislösa...

    SvaraRadera
  34. Usch. Det här är så obeskrivligt hemskt och jag gråter när jag läser. Ni verkar vara världens starkaste och finaste par. Massor med kärlek och kramar.

    SvaraRadera
  35. Tårarna rinner. Finner inga ord. Styrkekramar till er!

    SvaraRadera
  36. Sitter på jobbet och läser detta och försöker hålla tillbaka tårarna.
    Var rädda om varandra, kärleken övervinner allt.
    Tänker så mycket på er.

    KRAM!

    SvaraRadera
  37. Ta hand om er. Jag är hemskt ledsen för er skull.

    SvaraRadera
  38. Tack för att du orkar dela med dig!
    Massa kramar till er båda!

    SvaraRadera
  39. Vilken fruktansvärd upplevelse! Ni förtjänade att få ha Dutt hos er. Att få föda honom i rätt månad och aldrig mer känna sorg. Är så ledsen för er skull.
    Kramar!

    SvaraRadera
  40. Gråter med dig <3

    SvaraRadera
  41. Åh så ledsen man blir av att läsa vad ni två har fått gå igenom. Ni är verkligen starka och modiga! Alla tankar går till er. Många styrkekramar!

    SvaraRadera
  42. Som flera andra gråter även jag när jag läser din berättelse. Tack för att du orkar dela med dig av det hemska som hänt Er. Ni verkar vara så starka både du och M! Ta hand om varandra ordentligt och kom ihåg att det inte finns något rätt eller fel när det gäller sorgearbete. Ta allt i Er takt och känn efter vad som känns rätt för just Er.
    STOR Kram

    SvaraRadera
  43. Käraste, käraste ni. Mina tårar rinner när jag läser. Några ord finns inte. Men ni och er fina Dutt finns i mina tankar. Och ni kommer att finnas i mina tankar länge, länge och jag hoppas så innerligt att jag därmed kan få utgöra ett litet, litet bidrag till en grund för er att luta er mot i er svåra stund. All kärlek till er! Och ta stunden och ert sorgearbete precis så som är rätt för er, i den takt och på det sätt som är rätt för er. Stora varma innerliga kramar //Marianne

    SvaraRadera
  44. Tack för att du delade med dig av eran förlossning, det var starkt gjort av dig. Mina tårar rinner.
    Ni finns i mina tankar.
    Jag beklgar verkligen eran förlust.

    Många många kramar

    SvaraRadera
  45. det är så otroligt orättvist.
    jag vill skriva en kommentar för att ge dig styrka att orka... jag vill att du ska veta att vi är så många som läser och gråter med er.

    jag önskar med hela mitt hjärta er all lycka i världen nu och i framtiden!

    SvaraRadera
  46. Tack för att du delar med dig av denna upplevelse, kanske kan vi börja förstå litelitegrann av vad ni gått igenom nu.
    Ni är starka tillsammans och ni klarar det här, det tvivlar jag inte en sekund på! Var rädda om er och vila mycket.
    Och visst kan det stå Dutt på skylten, tycker ni att det känns bäst så är det det.

    Många varma kramar

    SvaraRadera
  47. Jag vill också tacka för att ni delar med er av deta här otroligt hemska ni varit med om. Jag gråter när jag läser om det och tänker att ni är så himla starka!!
    Tack igen! kram

    SvaraRadera
  48. Det tog lång tid att läsa ditt inlägg för mina tårar skymde synen hela tiden. Usch, ingen ska behöva uppleva det ni har upplevt! Skönt att läsa att ni tar hand om varandra och att ni kan både skratta och gråta tillsammans. Jag tänker fortfarande på er!

    Varma kramar!

    SvaraRadera
  49. Det är så sorgligt alltihopa. Tårarna bränner bakom ögonlocken och jag är så ledsen för er skull. Jag vill bara krama om er båda och få säga att det kommer bli bra.

    Ta hand om er nu, ta er tid och sörj ordentligt! Dutt vakar över er nu!
    KRAMAR!!!

    Tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera
  50. Tårarna bara forsar ned och jag ser knappt vad jag skriver nu. Starkt av dig att orka skriva detta men jag förstår att det kan kännas som en bra del i sorgearbetet. Jag sjunger, precis som du, i en kör i en kyrka och då jag var där på övning i kväll hade jag tänkt tända ett ljus för er och Dutt. Tyvärr fanns det ingen möjlighet att faktiskt tända ljuset men jag såg på ljusbäraren och tänkte på er.

    Jag såg att du lagt ut länk till bilder på Dutt, men jag känner att jag blir så starkt berörd av allt som hänt er så för närvarande avvaktar jag med att se dem. Kanske vågar jag titta dit efter vårt RUL. Mycket hänsynsfullt av dig att länka till dem istället för att lägga ut dem direkt. Du verkar på många sätt vara en väldigt klok kvinna med fötterna på jorden och därför tror jag ni tar er igenom detta! Kramar

    SvaraRadera
  51. Åh :( Så orättvist! Din berättelse berör, tänker på er. Tack för att du orkade dela med dig.
    Många varma krama

    SvaraRadera
  52. Det är svårt att finna ord när något sånt här händer. Jag har också nyligen mist mitt barn under graviditeten och som du skriver så är det fruktansvärt att behöva lämna förlossningen utan sitt barn. Det är sånt man aldrig tror man ska behöva uppleva. Det gör ont i hela kroppen när jag läser din historia men jag är otroligt tacksam att du vill dela med dig. Jag tänker på er alla tre och är så ledsen att ni behöver gå igenom detta <3

    Vet egentligen inte vad jag ska säga förutom att allt är okej. Alla känslor, att skratta och i nästa stund gå sönder. Det är den tanken som får mig att gå vidare :)
    Massor av kramar till er

    SvaraRadera
  53. Det är så svårt att sätta några ord på hur mitt hjärta känner, det brister för er! Ingen ska behöva gå igenom detta och jag beklagar av hela min själ att detta hänt er.

    Jag är övertygad om att ni kommer få ert efterlängtade barn i framtiden, men att vägen dit ska vara full med hinder är så otroligt orättvist.

    En STOR styrkekram till er!

    SvaraRadera
  54. Tack för din berättelse. Jag står inför samma sak inkommande vecka. Min lilla kommer att bli 17 veckor. :( Kram till er!

    SvaraRadera
  55. Anonym: Lider med dig att du måste gå igenom samma sak. Jag hoppas att du trots att få ett bra bemötande av personal på sjukhuset så att du i allafall kan känna dig nöjd med det.

    Hör gärna av dig om du behöver ventilera, antingen via kommentar eller mejl.

    Kommer tänka på dig.

    SvaraRadera
  56. Det finns inga ord som kan beskriva vad ni gått igenom eller som kan trösta. Gråter av din berättelse och önskar att något kunde lindra din/er särta. Tack för att du orkat dela med dig. Stora kramar!

    SvaraRadera