fredag 6 maj 2011

Näsblodet försvann till slut

Hela dagen igår hade jag lite lite blod i näsan, men forsen började utan att jag gjorde något vid sjutiden igårkväll. Sedan var den torsdagskvällen förstörd... Jag satt med papperstussar under näsan medan jag samtidigt tröck ihop näsborrorna. Efter ett tag slutade det, men började igen. Så höll det på...

När jag haft näsblod i två timmar ringde mannen sjukvårdsupplysningen och fick lite tips. Bland annat var det bra att suga på isbitar då blodkärlen drar ihop sig av kylan. Men då hade faktiskt blödningen slutat och det återkom inte heller. Dock har jag sovit jättedåligt i natt då jag hela tiden varit beredd på att blodet ska forsa igen.

Samtidigt som mitt blod slutade igår kom vår stackars katt in utifrån vettskrämd med både blod på nosen och på baktassen. Då hade han varit i slagsmål igen... När han lugnat ner sig lite så var vi tvungna att duscha honom då han luktade väldigt illa, vilket han naturligtvis inte uppskattade... Idag är han inte så kaxig och har inte än så länge velat gått ut.

Stackarn, det är ett hårt liv att vara utekatt!

2 kommentarer:

  1. Lilla kissen! Hoppas han mår bättre nu.

    Angående näsblod - jag hade också mycket under graviditeten (med ett antal roliga historier i efterhand). Oerhört irriterande och jobbigt. Har du testat någon produkt liknande: http://www.nasblod.nu/ - kan vara ett tips. Och jag tycker att det kan funka att slå in en isbit i någon tygbit och lägga vid näsroten samtidigt som man bara tar det lugnt.

    Hoppas det ger med sig efter hand! För min del blev det bättre mot slutet av graviditeten i alla fall.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. ahns: Tack för tipset. Har tänkt att jag köpa sånt. Bra att ha hemma till ev. nästa gång.

    SvaraRadera