torsdag 13 december 2012

Dag 2 på förlossningen


I natt kunde jag sova riktigt bra vilket också varit märkbart på dagen. Dagen har gått lättare och inte varit riktigt lika långsam.

Idag har jag fått många frågor om hur planen framåt är och tänker försöka att sammanfatta det lite.

Jag kommer vara kvar på förlossningen fram till att pojken kommit och sedan är vi ju fortsatt kvar fast då på Neo. Så trots att infektionsvärde och alla ctg-kurvor ser bra ut vill de ha koll på mig. Så hemgång för mig kommer nog bli någon gång i början av nästa år.

I längsta fall kommer det ta fram till vecka 35+0 (1/1-13) innan vi får träffa pojken. Längre än så vill inte läkarna att vi ska vänta. Då blir det antagligen kejsarsnitt. Om förlossningen startar före det så vet jag inte om det kommer bli vaginal förlossningen eller kejsarsnitt. Jag önskar kejsarsnitt, men inget vi bestämt med läkarna än.

Några har undrat angående vattenavgången. Vi pratade en del om det med läkaren vid ronden i morse. Vid dessa veckor så kan en bebis till och med klara sig helt utan fostervatten. Normalt sätt så bildar kroppen hela tiden nytt fostervatten och vissa dagar kanske man inte ”läcker” vatten alls, medan vissa dagar kommer mera. Allt detta är normal, men skulle fostervattnet ändra färg och till exempel blir grön så kan det tyda på att bebisen måste ut. Då kan det blivit infektion i moderkakan till exempel.
Läkarna tycker att det är bra att han stannar kvar så länge som möjligt i magen. Varje dag är viktig för hans utveckling.
När vattnet går vid fullgången tid får man igångsättning efter senast 48 timmar, men det verkar inte gälla när det gäller så här tidig vattenavgång.

Dagens tre ctg-kurvor har visat en aktiv bebis med hjärtslag mellan 120 -170 hjärtslag per minut. Sedan har den också visat cirka en svag sammandragning på 30 minuter. Sammandragningar som jag själv knappt känner.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Mannen och jag var ute på rundtur i sjukhuskorridorerna. Jag i rullstol och mannen som chaufför. Jag ville också få lite frisk luft men det blev en kort utevistelse då de var väldigt kallt.

Jag vet inte om jag känner mig lugn. Jag kanske försöker framstå mer lugn än vad jag egentligen känner mig. Naturligtvis är det skönt att han mår bra, att infektionsproverna har sjunkit och att vi blir så väl omhändertagna här.

Fortsättning följer helt enkelt!

16 kommentarer:

  1. Men ojdå! Här har man inte varit inne på några dagar och då läser jag "Dag 2 på förlossningen"!! Skönt att läsa att det ändå är bra med er! Ni är ju på rätt ställe i alla fall. :) Stort lycka till!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, här gäller det att hänga med i svängarna ;-)

      Radera
  2. Skickar er en massa lyckönskningar!!

    Kramar!

    SvaraRadera
  3. V 31 ville ju mina båda ut men stoppades dock ej vattenavgång men vet hu man tillbringar tiden just där du är .Hoppas du får ruva lite till men finns ju Inge bättre ställe vara på massa kram imorgon till stora ängen

    SvaraRadera
  4. Tänker på er varje dag.
    Är det bara att vänta å se hur och när sonen er kommer.
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Jag tänker på er och skickar en massa kramar!

    SvaraRadera
  6. Mitt vatten gick tre dagar innan var pojke kande sig redo att fodas och lakarna holl koll pa infektionsrisken under tiden. Vattnet gick faktiskt tva ganger under dessa tre dagarna, nagot som jag inte ens visste var mojligt! Den andra omgangen sa barnmorskan att det var ett tydligt tecken pa att forlossning var runt hornet nar vattnet gar for andra gangen. Kanske inte helt relevant for dig, men tankte bara dela med mig av mina erfarenheter och saga (som du redan vet) att det inte ar nan storre risk for barnet sa lange lakarna har dig under uppsikt. Och som du ocksa sa, fargen och lukten av vattnet sager mycket. Sa forsok bara att vila och inte oroa dig :) Stor kram och lycka till med allt!!

    SvaraRadera
  7. Oj här händer det grejer. Mitt vatten med äldsta grabben gick en kväll i vecka 35 och värkarna kom strax efter. De stoppade dom till en början men sa också att han skulle födas senast om två dygn. Värkarna kunde de inte stoppa efter tredje gången de satte igång så han kom redan nästa dag. Han lungor var lite omogna så han fick hjälp av en cepap (stavas?) till en början och sondmatades i 10 dagar innan han orkade få i sig tillräckligt själv. Allt gick väldigt bra med andra ord. Nu önskar vi dig all lycka till!

    SvaraRadera
  8. Hoppas att han stannar inne så länge han behöver och att du inte blir helt uttråkad. Hoppas att du har en bra bok att läsa. Tänker på er.

    SvaraRadera
  9. sänder varma tankar till er!

    SvaraRadera
  10. Tänker på er alla ter, hoppas ni har det ok trots allt. Fira Lucia, jul och nyår på sjukhus är ganska mysigt om ni mår ok. (har själv gjort det flera ggr) Hoppas pojken mår fint och väljer att stanna i dig ännu en tid, innan nyfikenheten på omvärlden tar överhand :-)

    Sänder många varma kramar och tankar!

    Kram NInna

    SvaraRadera
  11. Många varma kramar och tankar från oss <3!

    SvaraRadera
  12. Massa kärlek och varma tankar till er!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Åh, håller tummarna för att allt går bra och att er lille kille får stanna inne i magen så många dagar som möjligt! Lycka till!!! ♥

    SvaraRadera
  14. Det kommer gå så bra! Försök ta det lugnt, inte lätt men försök...Jag förstår din oro, men du är i goda händer och är övervakad av läkare/barnmorskor om något skulle hända! Vila upp dig och försök göra er vistelse så bra som möjligt, efter omständigheterna! Snart är er prins här :)

    Tänker på er och fortsätter hålla tummarna hårt!
    Kram till er alla 3
    C <3<3<3

    SvaraRadera
  15. Kikar in här massvis med gånger under dagen för att se hur det går!

    Jag hoppas så klart att han stannar i magen ett tag till, om inte så är det en fantastisk tid att födas på nu! Tänk, han kanske kommer dela födelsedag med min lilla Frosty baby! =)

    Kram!!

    SvaraRadera