tisdag 4 december 2012

Vecka 32 (31+0)

Den nya veckan började med ett besök hos läkaren. Hon tog sig god tid att lyssna på mina huvudvärksproblem och tycker att det är lite märkligt att huvudvärken blir värre när jag lägger mig ner för att sova. Med mig hem fick jag ett recept på Citodon som jag ska testa att ta ikväll innan jag går och lägger mig. Kanske, kanske slipper jag huvudvärk i natt...

Både tass och huvud mot magen.
Idag är det exakt två månader kvar till beräknad förlossning. Jag vet ju med säkerhet att jag inte kommer att vara gravid då utan har kanske då kommit hem från BB och att vi då äntligen är tre. En häftig tanke!! Jag, mannen och en bebis. Och katten förstås. Det ska bli riktigt spännande och se hur han reagerar över det nya livet också. Han gillar ju redan nu att vara nära magen. Dessutom blev han avslöjad i helgen då jag hittade gråa katthår i spjälsängen... Det känns inte helt okej att han tar den som sovplats.




7 kommentarer:

  1. Åh gullekatten :) Jag har funderat mycket på dig och din ev amning och tänkte att det kan vara skönt att någon lovordar amningen också, det behöver inte bara vara skit! Om du vill amma, om så för en kort tid så kan jag rekommendera amningsnapp. Den sätts utanpå bröstvårtan och bebisen får lätt tag, och det känns inte alls att dom suger och därför slipper man både såriga och onda bröstvåror. Jag tyckte det var skönt, bara man höll reda på dom (men sen måste du alltid hålla reda på flaskor och varmvatten och babysemp så det spelar ju ingen roll) Och då slipper du ju dom största problemen när amningen kommer igång dvs att bebisen har svårt att få tag eller suger fel samt att det gör jävligt ont i början i bröstvårtorna. Sen känns det ju ändå när mjölken rinner till och brösten kanske spränger och de flesta känner sig febrig. Det gjorde ändock ondare att sluta tyckte jag, och hade mycket hjälp av en pump att pumpa ur det värsta när det tryckte på som värst innan mjölken tillslut sinade. Om du inte ska amma finns tabletter att få så inte amningen kommer igång alls, men de har de nog sagt? Ja det var mina tips, och sedan tror jag ändå du gör det bästa för dig och din Bäbis i slutändan hur du än gör!

    SvaraRadera
  2. Vi hade exakt samma tankar kring katten innan vår lilla Felicia kom till världen. Hur skulle det gå? Kommer han att vara elak? Kommer han att lägga sig på henne? Vi var inte alls lika oroliga för hunden;)
    Molle, katten, låg väldigt gärna på magen eller så nära det bara gick och han låg även i spjälsängen vilket vi inte alls tyckte om. Tänk om han skulle lägga sig på henne och kväva henne??? Hemska tanke!!! Men, till vår stora glädje har det gått väldigt bra. Han har haft tendenser att lägga sig på henne, men då har vi varit där på två sekunder och lagt honom bredvid och efter ett tag lade han sig alltid bredvid. Problemet med spjälsängen löste vi på så vis att vi helt enkelt stängde dörren till vårt sovrum så han inte kom in:) Fiffigt trick va?;) När Felicia lärde sig att gripa saker som tex, leksaker, våra kläder och Molles päls blev han plötsligt avståndstagande och gick helst inte till henne. Nu när hon lärt sig att "klappa fint", "vara snäll" och "ge kos" (norska för att tjusa/vara go) så tyr han sig till henne igen. Jag tycker att det har varit en positiv upplevelse att kombinera djur och barn. Barnen lär sig att handskas med djur och djuren lär sig att acceptera barn. Det blir spännande i mars och framåt att se om det går lika smidigt med bebis nr. 2 :)
    Ha en fin kväll:)

    SvaraRadera
  3. Åh, de där kattankarna... Vi har tre stycken och insåg att vi aldrig skulle kunna hålla katterna borta från spjälsängen. Efter mycket letande gav jag upp och konstruerade ett "tak" till sängen, gjort av kompostgaller - och med "rep" som skapade ett lock man kunde ställa upp och lägga ner efter behov. Vet att vi dock funderade emellanåt på hur det var för lilla bebis att ligga där och titta upp på katterna som spatserade runt ovanpå sängen.

    Allt brukar ju faktiskt lösa sig till det bästa.

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Jag har lite samma problem/fundering kring mina katter och spjälsäng. Fick tips om att ta en spikmatta (Yantramatta eller vad de nu heter.)och lägga i säng/vagn innan bebis kommer då tycker nog de flesta katter att det inte är speciellt skönt och mysigt.

    SvaraRadera
  5. Tips är att lägga ballonger i sängen innan bebisen kommer. Om katter hoppar i så smäller de. Katten blir rädd men inte skadad och hoppar inte ner mer

    SvaraRadera
  6. Hej, jag har följt din blogg sedan maj 2011 och är så glad för er graviditet! Jag har inte kommenterat här tidigare men måste bara fråga om du verkligen ska ta Citodon när du är gravid? Lycka till med allt!!!! :-D

    SvaraRadera
  7. Det där med katt och spjälsäng är ingen lätt match! När vi bäddat i ordning spjälsängen inför dotterns ankomst hittade katten dit direkt. Testade allt, men katten var där oavsett vad jag gjorde.
    Jag var inte överdrivet förtjust i att ha sängen full i katthår och dessutom risken att katten skulle lägga sig på dottern.Vi försökte lösa det genom att stänga dörren på natten, men katten skrek för full hals eftersom hon var van att sova med oss.
    Det slutade med att vi hade dottern mellan oss i sängen istället för att slippa riskera nåt och sen när hon var två fick vi göra oss av med katten eftersom hon blev allergisk...

    SvaraRadera